Verseste, gitárral – Fókuszban a bajai alapfilmek írója

Versszerető fiatalok tartottak felolvasó estet pénteken, Baján, az Árpád utcai Átjáróban. Az apropót az április 11-i költészet napja – amely József Attila születésnapja – , és Kosztolányi Dezső születésének 130. évfordulója adta. Az első nemzedékes, nyugatos szerzőóriás azért is különösen kedves a bajaiaknak, mert két művéből is filmet forgattak városunkban: a színészlegendákat felvonultató Pacsirtát és az Aranysárkányt.

_ 127_

Lex Orsolya, Mohai Aletta, Surján Anna és Vidéki Péter mellett az est szervezője is előadta kedvenc verseit. Borsódi Zsófia a hetven9.hu-nak elmondta: csoportjuk ezen a rendezvényen debütált.

_ 134_

Már létezik, de még újabb tagokkal bővül a csoportunk – kezdte Zsófi. Olyan embereket verbuváltunk össze, akik értőn olvasnak fel, hiszen tudjuk, hogy ez a képesség mennyire sokat ad a művészi hatáshoz. Azért nem fejből szavaljuk a verseket, hogy egyikünk se stresszeljen a memorizálás miatt, hanem fesztelenül átélhessünk minden szót.

_ 144_2

Sikerült megvalósítani a célunkat, és családias hangulatban töltöttünk el egy estét azokkal, akik ugyanúgy szeretik a verseket, mint mi.

_ 138_2

Az évforduló miatt Kosztolányi volt a fő témánk, de például József Attilától, és a közönség által választott más kedvencektől is tolmácsoltunk verseket. Gitárjátékával Északi Szabolcs színesítette a programot, a kivetítőn pedig Kosztolányi életéből mutattunk különleges fotókat – tette hozzá a szervező.

_ 147_