Hangya Szilveszter a Vasas színeiben

Bajai fiatal került bele a nagyfoci vérkeringésébe. Két héttel ezelőtt az MTK hozzájárulását követően Hangya Szilveszter és Vancsa Miklós -a Vasas FC ügyvezető igazgatója- aláírta a játékos félévre szóló kölcsönadási szerződését. Az igazolást követően Szilveszter február 21-én, szombaton kezdőként léphetett pályára a tavaszi idény első mérkőzésén, ahol újdonsült csapata védelmük stabilitásának köszönhetően értékes egy pontot szerzett Gyirmót FC Győr otthonában.

A bal lábas védőnek legnagyobb szenvedélye mindig is a labdarúgás volt. A Bajai LSE-ben kezdte pályafutását, majd rövid időn belül klubbot váltott és a Kinderball SE-hez igazolt. Kovács József kezei alatt pallérozódott, és akinek – elmondása szerint- nagyon sokat köszönhet. 15 éves korában egy kiválasztási folyamat során a fővárosi MTK Budapest-hez került.

“15 évesen kerültem fel a MTK Budapest-hez, ahol teljesen más légkör fogadott. Nagyon élveztem az első évemet az új klubomnál. Juhász Tibornak szintén sokat köszönhetek, ő odafigyelt a játékosok magánéletére és a legjobbat akarta kihozni mindenkiből, ezt a saját bőrömön is tapasztalhattam. Az itt eltöltött 1 év alatt nagyon sokat fejlődtem”

Ezt követően az MTK labdarúgó akadémiájára-Agárdra került. Sándor Károly Akadémián 3 évet töltött, sőt innen került be a korosztályos válogatottba, ahol már alapembernek számít. 20 évesen az NB1-ben is szerepelhetett.

“Fejlődésem szempontjából nagyon pozitív volt a Sándor Károly Akadémián eltöltött 3 év. Itt sikeres érettségit tettem, ezt követően kerültem fel a felnőtt csapat keretéhez, ahol 2 évet töltöttem. 20 évesen pedig sikerült bemutatkoznom az első osztályban az NB1-ben.”

U21

U21- 2014

2014 nyarán fél éves kölcsönszerződést írt alá a Dunaújvárosi PASE-hez, a tehetséges játékos itt azonban kevés játéklehetőséget kapott. Újévkor a Vasas SC kezdett érdeklődni iránta.

“Reménykedtem, hogy sikerül majd klubbot váltanom a több játéklehetőség reményében. Szerencsére bejöttek a számításaim. A Vasastól volt egy megkeresésem, hogy szívesen megnézne próbajátékon a mester, Szanyó Károly. Nem haboztam, éltem a lehetőséggel. Szerencsére sikerült meggyőznöm a szakmai stábot, így féléves kölcsönszerződést kötöttem a Vasas SC-vel. A Vasas egy patinás klub, ahol profik a körülmények, minden alá van rendelve a futballnak.”

 

Vancsa Miklós a Vasas Tv-nek elmondta, hogy minden akadály elhárult Hangya Szilveszter kölcsönvételéről, ráadásul van opciójuk a megvásárlására is, amellyel élni is fognak, ha jól teljesít.

U20-vasas_

2013: U20-as válogatott – Vasas (4-2)

Milyen eredményre vagy a legbüszkébb és mik a terveid a jövőre nézve?

“Az U15-ös NIKE Cup-ra vagyok a legbüszkébb, amikor a csapatunk a világdöntőig menetelt. Célom a Vasassal az NB2-es bajnokság megnyerése, illetve a nemzeti válogatottban és az NB1-ben szeretnék stabilan szerepelni, amihez még sokat kell tennem.”

A látszat ellenére úgy tűnik nem is olyan gördülékeny egy fiatal futballista pályafutása, Szilveszter előtt azonban szép jövő áll, amihez ezúton is sok sikert kívánunk. 

bius

Bajaszentistván csapata a Foci-paradicsomban Örömteli nap volt ez, hiszen ritkán van lehetősége a csapatnak, hogy egy ilyen színvonalú létesítményben szerepeljenek.
Kosáreső az MNÁMK-ban "Nagyon sok energiát jelent számunkra a plusz motiváló erő, ami a lelátóról érkezik!" - interjú Mándity Mátéval
Hogyvoltozzuk a Feröer elleni meccset Ha nem láttad, nem vesztettél sokat. Itt vannak a főbb történések.
Bajaiak az EB-n: Az éjjel soha nem érhet véget "Ilyen messze otthontól, ennyi magyart látni, és közösen drukkolni, óriási élmény volt."- Bajaiak meséltek élményeikről.
Rónai Sándorról nevezik el a műfüves pályát A Petőfi-szigeti átadó ünnepséget követően emléktornával tisztelegnek a névadó előtt.
Óriási meglepetés a BL-ben Gondoltad volna, hogy ilyen eredmény születik a Wolfsburg - Real Madrid találkozón?
A futballrajongók ünnepe: El Clásico Elérkezett az év utolsó El Clásicója. Ezúttal a Santiago Bernabéu-ban csap össze a két gárda.
“Itt az idő, most vagy soha” Vajon sikerül kijutnia a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2016-os EB-re? Pár nap múlva kiderül!
Az EB kapujában? Fontos meccseket játszunk a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó két fordulóján. Vajon kijutunk?