Újévi alakformálás Obádovics Ricsivel

Az új év kapcsán megmagyarázhatatlan okból mindenki az újat, a változást várja az elkövetkező esztendőtől. Valahogy ilyenkor előjön az a bizonyos kényszerérzés, hogy bele kellene fogni valamibe, ki kellene próbálni valami újat ami talán kicsit fel tudja frissíteni a mindennapi életünket. Az ünnepek alatt elfogyasztott ételmennyiség és a lustálkodás már-már természetes velejárója a plusz kilók felhalmozódása. Ezért általában az újévi fogadalmak listáját a fogyni vágyás vezeti.  

Ezek a bizonyos elhatározások, újévi fogadalmak általában kellő elszántság nélkül tévúthoz vezetnek. Hogy idén ne csak a papíron szerepeljen első helyen, hanem a való életben is sikerüljön rendszeres testmozgás és diéta segítségével megszabadulni a felesleges kilóktól Obádovics Richárd bajai testépítő edző lesz a segítségünkre.

10417556_901724903174527_5379862441436462932_nRicsi nyolc éve foglalkozik testépítéssel, három éve élsportszerűen űzi. 2011-ben indult először a Superbody-n, Magyarország egyik legnívósabb versenyén, ahol a tehetségkutató kategóriát megnyerte és azonnali szponzorszerződést kapott az egyik legnagyobb táplálékkiegészítő cégtől, a Scitec Nutrition-től. A következő években elszántságának és kitartásának köszönhetően hatalmas fejlődésen ment keresztül, így a 2013-as szezonban Superbody Open kategória 3. helyét söpörte be egy kifejezetten erős mezőnyben. További céljai a jövőt tekintve nemzetközi versenyekre, világbajnokságokra való kijutás, majd ezek után a profi státusz megszerzése. 

Milyen tanácsaid vannak azoknak, akik az ünnepek után újévi fogadalomként a fogyást tűzték ki célul?

Reális célokat tűzzenek ki, amiket apró lépésekben haladva kellő kitartással el tudnak érni. Nagyon sok ilyen emberrel találkozom a teremben, akik januárban megindulnak és max 1 hónapot járnak edzeni, mert addig tart a lendület. Véleményem szerint nem kell megvárni az újévet ahhoz, hogy valaki, változtasson az életminőségén.

Nagyon fontos a rendszeres táplálkozás! Legnagyobb tévhit az átlagemberek körében az, hogy ha nem eszünk az a legjobb módja a fogyásnak. Hatalmas tévedés! Minőségi ételeket kell enni, pontosan a rendszeres táplálkozás miatt fog begyorsulni az anyagcsere, ami kombinálva megfelelő sporttal javíthat az életminőségünkön és hosszú távú fogyást tudunk vele elérni.  A rendszertelen táplálkozással pedig pont az ellenkezője fog bekövetkezni; belassul az anyagcsere ami elhízáshoz, később cukorbetegséghez és érrendszeri megbetegedéshez vezet. Előnyben kell részesíteni a fehér húsokat, a minőségi szénhidrátot.

 

Remélhetőleg minél többen kapnak kedvet egy kis testmozgáshoz, és ha közben elbizonytalanodnál, nézd meg ezt.

 bius

5 módszer a boldog reggelekért Mindenki egyetért abban, hogy a nap legnehezebb része a reggeli ébredés. Nem is beszélve azokról a szörnyű hétfőkről.
A tökéletes szilveszteri smink lépései Nem elég kiválasztani a megfelelő ajándékokat, de még arra a bizonyos Szilveszterre is gondolnunk kell.
A legjobb ajándékötletek Karácsonyra Hihetetlen milyen gyorsan repül az idő! Egyet pislogunk, és máris karácsony!
Zsírgyilkosok a konyhában – te tudod mire képesek? Megéri körbenézni az otthoni fűszeres polcon, mert könnyen értékes kincsekre bukkanhatunk!
Kosáreső az MNÁMK-ban "Nagyon sok energiát jelent számunkra a plusz motiváló erő, ami a lelátóról érkezik!" - interjú Mándity Mátéval
Filmek az ünnepekre A társasjátékok sok esetben vitával végződnek, legalábbis saját tapasztalataim szerint, jó alternatíva lehet a filmnézés.
Mindenki ezt akarja! – különleges receptek spárgából Ha május, akkor spárgaszezon! Mutatjuk a legszuperebb recepteket!
Jóga jótékony hatásai Nem csak a testnek, de a léleknek is jó! Meg még sok minden másra is. Mutatjuk mire még!
Mutatjuk az idei ruhatárad musthave darabjait Üdvözlünk a fodrok, és a szabad vállak világában! Frissítsd a ruhatárad!