A legjobb ajándékötletek Karácsonyra

Hihetetlen milyen gyorsan repül az idő! Egyet pislogunk, és máris karácsony! Mint minden évben most is alig győzöm kivárni, hogy az asztalra kerüljön a finom bajai halászlé és a forró tejjel leöntött guba. Azonban nem lenne teljes az ünnep ajándékok nélkül. Te hogy állsz velük? Kész tervvel vágsz neki a nagy bevásárlásnak már a hetekkel előtte, vagy inkább az utolsó pillanatig halasztod? Ha esetleg kifogytál volna az ötletekből, akkor ez a bejegyezés épp neked való! Szerencsére van még egy kis időd, íme pár karácsonyi ajándéktipp amik mindig beválnak. Mindenekelőtt fontos megjegyeznem, hogy azért érdemes felmérni, hogy az adott személynek igazából mire is lenne szüksége, hiszen a haszontalan ajándékok egyik félnek sem kedveznek.
DSCN1473__2013Kezdeném a számomra legbiztosabb ajándékötlettel, amit barátnak, barátnőnek, anyunak, apunak, mamának, papának, tesóknak és nem csak most, hanem névnapkor, születésnapkor, évfordulókor: egyszóval bárkinek bármikor bátran bevethető; az előhívatott fénykép. Már szinte nincs olyan ember, akinek ne lenne okostelefonja és ne tudná azon nyomban megörökíteni a pillanatot. Viszont, mennyivel jobb “élőben látni” a képeket, sokkal jobban visszaadja a hangulatot és legalább örökre megmarad. Mellesleg variálható is; fényképalbumként vagy képkeretben, kollázsként, párnaként, bögrére, fotókönyvként… Én személy szerint a barátomnak vásároltam egy jó vaskos fényképalbumot még a kapcsolatunk elején, és azóta mindig meglepem egy-egy újabb képsorozattal valamilyen alkalomra. És ha továbbgondoljuk, akkor esetleg egy fényképező állvány, egy új fényképezőgép, vagy esetleg egy polaroid a fanatikusoknak és még sorolhatnám.

A második ajándékötletem, ami szintén bármikor bárkinek bevethető: a könyv. Természetesen tudom, hogy van, aki nem szívesen olvas, de hidd el, még őt is rá lehet „venni”egy kis olvasásra. Pl: biztosan van olyan téma, film, sportoló, híres ember… amit/akit szeret, esetleg facebookon rendszeresen követ, így nem zárkózhat el attól sem, hogy lapozható változatban olvasson róla.  Ilyen univerzális ajándék lehet még a határidőnapló, sapka, sál, kesztyű, szobapapucs, törölköző, köntös, pizsi, fehérnemű, öv, pénztárca, gyertyák, dísztárgyak, bögrék, játékok, édesség, parfüm, adathordozó (pendrive), szolárium bérlet, kozmetikai termékek…
DSCN1476__2013

Következzen egy tippcsokor a férfi olvasók részére, ha bizonytalanok lennének a vásárlás előtt. Szintén tuti biztos ajándék, aminek minden nő örül: ékszer, hiszen abból sosem elég! Szerencsések, mert a választék nem szűkül le karórára és nyakláncra, hanem fülbevalóval, gyűrűvel, testékszerrel és egyéb csodásabbnál csodásabb darabokkal bővül. Természetesen mindenkinek más a stílusa és mindenkinél más a limit. Ha nagyon bizonytalanok, esetleg bevonhatják a szerencsést a vásárlásba, így garantált az öröm. Ha hallgattok rám egy szépséges mintás cruciani karkötő vagy esetleg egy ásvány, vagy csakrakarkötő – amiket én magam is imádok és nem mellesleg a karácsonyi vásárban is megtaláltok – fel tudják dobni a szürke hétköznapokat. Ilyen tuti biztos ajándék lehet még a divatos táska vagy pénztárca, fehérnemű, sminkeléshez szükséges eszközök, parfüm, kedvenc magazin előfizetés, háztartási eszköz, kozmetikai kezelés, ajándékutalvány, fitnesz bérlet vagy esetleg egy közös élmény.

Egyértelmű, hogy férfiaknak nehezebb jó ajándékot találni, de azért a hölgyeknek is van pár tippem. Tuti biztos ajándék lehet egy borotvakészülék, borotvapenge, after shave. A karácsonyra való tekintettel, ilyenkor kifejezetten kedvező áron, szettben is megvásárolhatóak. Egyszer találtam a neten egy cikket, amiben az állt, hogy a férfiak csupán 25%-a vásárolja magának a boxerét, a nagyobb többség pedig édesanyjától vagy párjától kapja. Szóval bátran vásároljunk karácsonyra fehérneműt! Köztudott az is, hogy a férfiak nagy része kifejezetten utál shoppingolni, így remek ajándék lehet egy kötött pulóver a téli napokra. Vagy esetleg nagy sportoló?! Akkor azt jelenti, hogy a szükséges sportfelszelésből sem elég egy darab! Mi mást, mint sem a férfi illatát szeretjük legjobban, így szinte kettős ajándék lehet akár egy jól kiválasztott parfüm is.

Remélem sikerült pár jó tanáccsal szolgálnom, már nincs sok idő, hajrá! Jó vásárlást! 🙂

bius