„Akaraterős fogyókúra” – nálam működött

Nem igazán hittem benne de, az egyik barátom is megcsinálta és elég nagy változás lépett az életébe! Így engem is elkezdett érdekelni a dolog, és két hét lelki felkészülés után belevágtam a misztikusan hangzó „akaraterős fogyókúrába”.

A kitűzött nap március 1-je volt és megmondom őszintén már vártam.

Ekkor kezdtem el ezt a valójában igen egyszerű fogyókúrát, ami a barátomnak hatásos volt. Ha más csak úgy elmeséli nem hiszem, hogy elkezdem.

Egy olyan fogyókúra ami nem kerül pénzbe, nem kell drága bogyókat venni, nem kell turmixokat, teákat inni. Sőt jóval kevesebbet kellett étkezésre költenem, mert előtte amit a szemem megkívánt meg is vettem és mégis ettem!

 Az első lépesben, vettem egy digitális szobamérleget. Az egész lényege a napi 5x étkezés, napi 3-4 liter szénsavmentes ásványvízzel. Számomra, ahogy sok más ember számára sem, megoldás a napi egyszeri étkezés, hiszen lemegy a vércukor szint a szervezetben és jönnek a kellemetlen tünetek!

A fogyókúra részeként leraktam a cukros szénsavas üdítőket, mert abból addig igen sokat megittam! Az előírt szénsavmentes vízből pedig annyit ittam, amennyit csak bírtam. Persze a hatás nem maradt el, ezek után sokszor felkerestem a mellékhelyiséget, na de mindent a cél érdekében.

A fogyókúra elkezdése előtt sem sok kenyérfélét ettem, de most vettem teljes kiőrlésű toast kenyeret, amiből napi 9 szelet volt a maximális adag, amit én ritkán ettem meg mind.

 Reggelire vaj nélkül csináltam szendvicset, 10 dkg száraz felvágottból, kevés zöldséggel.

 Tízóraira, ettem egy almát, narancsot vagy banánt. Ebédre ugyanúgy ettem minta fogyókúra elkezdése előtt, csak annyiban változott a dolog, hogy a levesből 2 tányér helyett 1 -et ettem, a második fogásból szintén csak 1 tányérral. Tehát röviden, bármit megehettem csak módjával (kb éttermi adag). Az uzsonna szintén valamilyen gyümölcs volt, vagy müzli szelet. A vacsorát 18:00 előtti időpontra időzítettem, volt mert később nem lehetett. A menü pedig natúr joghurtból állt, amibe 2-3 evő kanállal gabonapelyhet kevertem bele.

 Természetesen minden nap megittam az előírt 3-4 liter ásványvizet, amit a fogyókúra előtt nagyon keveset fogyasztottam. Sosem hittem, hogy a víz fogyasztása ilyen fontos, és nem csak akkor kell inni, ha fürdés közben a számba megy. A tízórait, uzsonnát vacsorát ,bármikor fel lehet cserélni, és megengedett heti 1 db péksütemény is, bár én ezzel nem éltem. Bevallom, hogy az első 1-2 hét fura volt, hogy nincsenek nagy jóízű evések, de meghazudtolva magamat egész jól viseltem és tűrtem. Mindig arra gondoltam, hogy ha a barátom is megcsinálta én is megtudom. A fogyókúra alatt minden hónap első napján mérlegeltem és felírtam a súlyom.

zsolesz1

Pár hónap elteltével felemelő érzés volt látni, ahogy szépen folyamatosan csökken a súlyom. Inspirált és még többet akartam lefogyni (azért nyilván nem annyit, hogy elvigyen a szél az utcán).

Jobban is érzem magam, megváltozott az életem, de már nem fogyókúrázom, csak tartom a szabályokat amit fél év alatt magamnak felállítottam. Módjával eszem mindent és ha mód van rá, kerülöm a cukrot és persze csak teljes kiőrlésű kenyeret fogyasztom.

Akaraterővel értem el a kitűzött célt. Amit az ember nagyon akar azt el is tudja érni. Azóta már másoknak is segítettem a családomban és a barátaim között.

Azért persze mégiscsak lett egy nem várt költsége a fogyókúrámnak : az összes ruhám nagy lett rám, így ki kellett cserélnem a ruhatáramat.

zsolesz