Ettől megáll az ész! – furcsa törvények a nagyvilágban

Van az úgy, hogy néha legszívesebben összecsomagolnánk egy bőröndbe és meg sem állnánk a következő országhatárig, annyira elegünk van az itthoni szabályokból és rendelkezésekből. Úgy érezzük, dróton rángatnak minket, amiből mi köszönjük szépen, nem kérünk!
Ám, ha egy kicsit szemfülesebb módon tájékozódunk a különböző idegen országok között, rájöhetünk, hogy máshol sem fenékig tejfel az élet! Sőt!

 

Néha ugyanis olyan eszement szabályok látnak napvilágot, hogy ha belelapoznánk más népek törvénykönyvébe, bizony hátast is dobnánk! Ha netán mégis úgy döntenénk, hogy kiruccanunk egy kicsit külföldre, nem árt tisztában lennünk az abszurd törvények sokaságával. 

 

Boros őrület

A La Pazban, Bolíviában élő nők biztosan borban „fürdenek” a lánybúcsú idején, hiszen házasságkötésük után csupán egyetlen korty bor fogyasztása engedélyezett számukra, a nyilvános bárokban és éttermekben. Ha egy hölgy egy kortynál többet enged meg magának, rögtön úgy kerül a köztudatba, mint aki morálisan és szexuálisan túlságosan laza. Ez pedig elég indok arra, hogy a férj akár azonnal benyújtsa a válókeresetet. Vajon Bolíviában ezek után hány százalékos lehet a válás aránya?

 

A rágó nuku

A különböző rágókat forgalmazó cégek biztosan a fejüket fognák, ha értesülnének róla, hogy Szingapúrban az utcák tisztán tartása érdekében tilos a rágózás. A furcsa törvény bizony nem új keletű, hiszen már 1992 óta igyekeznek betartani, több kevesebb sikerrel. Pedig jaj annak, aki rágót mer venni a szájába, hiszen 130.000 forintnak megfelelő összeget kell perkálnia érte!

 

 

Bünti a köbön

Az olaszok nem csak a pizzájukkal képesek elkápráztatni minket, hiszen a törvényhozás területén is mindig tudnak újat mutatni számunkra! Csak, hogy néhány példát említsünk! Caprin két turistát tartóztattak le azért, amiért túl hangosan csattogtak a strandpapucsukban. Milánóban egy párt büntettek meg 35.000 forintnak megfelelő összegre azért, mert voltak olyan bátrak és leültek egy szobor lépcsőfokára. Eraclea-ban pedig homokvár építésért és kagylógyűjtésért járt a bünti,  7000 és 70.000 forint értékben. Nem semmi, ugye?

 

Naplemente és más semmi

Birminghamben, Alabamában a szerelmesek kétszer is meggondolják, hogy hol romantikáznak, hiszen törvény tiltja, hogy naplemente után bármely templom lépcsőin hancúrozzanak. Szerintünk ennek a rendelkezésnek lényegében se füle se farka, pláne azért, mert nincs törvény, ami kimondja, hogy nappali fénynél ugyanezt ne lehetne megtenni. Rafinált ez a politika! 

 

 

Kukucs!

Dániában minden sofőrnek kötelessége benézni az autó alá indulás előtt, hogy nem alszik-e ott egy kisgyerek. Ha valaki mégis olyan felelőtlenséget követne el, hogy ezt elmulasztva megszegi a törvényt, semmi pánik Dániában ugyanis nem tiltja a törvény, hogy bárki megszökjön a börtönből.

 

Jaj neked panel!

Svájcban sem könnyű az élet, hiszen este tíz óra után tilos lehúzni a vécét a társas házakban, a zajra való tekintettel. Szegény lakók így kénytelenek várni a szükségleteikkel. Ha mégsem bírják ki, reggelig a lakásban kell hagyniuk a végeredményt. Elég faramuci helyzet!

 

Tilos a csók!

Le mernénk fogadni, hogy Nápoly déli részén, Ebolin nem szívesen töltenék el a nászútjukat a friss házasok, hiszen a törvény kimondja, hogy tilos csókot váltani a bérelt mozgó járművekben. Amennyiben mégis elcsattanna az a bizonyos puszi, a bíróság akár 150.000 forintnyi összegre is büntethet!

 

 

Fenékig! Vagy mégse?

Az alkohollal mindenhol problémák vannak. Már ami a törvényeket illeti! St. Louisban például tilos az utcán ülve alkoholt inni, Chicagóban viszont állva inni nem szabad, bárhol a városban.
Kansasben tilos bort teáscsészében felszolgálni, Clevelandben pedig egy üvegből csak egy ember ihat whiskyt. Akkor most, hogy is van ez?

 

Divatbakik

A törvénykezés a divat világát sem kíméli. Sőt! A kaliforniai Blythe városában csak az hordhat westerncsizmát, aki legalább két tehén birtokosa. Olaszországban letartóztathatják azt a férfit, aki szoknyát visel, Thaiföldön pedig tilos fehérnemű nélkül kilépni az utcára.

 

 

Ahol még meghalni is tilos

Ha valaki azt gondolná, hogy viccelünk, ki kell, hogy ábrándítsuk: a sarkvidéki Longyearbyen városában tényleg tilos meghalni. Az állandó farkasordító hidegben a testek nem bomlanak el, a helyi temetőben pedig hetven éve tumultus van. Ha valaki ne adj isten halálos beteg lesz, a lehető leggyorsabban elszállítják, nehogy törvényt sértsen a halálával. Na ez már nekünk is sok!

 

Mi előre szóltunk! A különcség néha nem ismer határokat!

Locsolásért hol jár puszi? – furcsa húsvéti szokások innen és túl Nyúlcipőt fel! Megnéztük, hogyan töltik az ünnepet más országok népei!
Mutatjuk, mitől félnek más országok babonásai Utánajártunk milyen balszerencsék „leselkedhetnek ránk” külföldön, avagy babonás bolondságok a nagyvilágból.
Az 5 legkiakasztóbb főnöktípus Ilyen, mikor a hóhért akasztják! Mutatjuk ki az a főnök, akitől kiborul a bili!
Varázsolj te is karácsonyi hangulatot az ünnepi asztalra! Legyen hagyományos, modern vagy bohém, a kreatív dekorációkból idén sem lesz hiány!
Különcség mesterfokon, avagy furcsa sportok a nagyvilágban Van, aki forrón szereti. Vagy inkább extrémen? Mutatjuk a legfurcsább sportokat!
Fel az álarcotl! – Megnéztük A sötét ötven árnyalatát (+18) SPOILER LIGHT: Idén sem tudtunk ellenállni Mr. Greynek! De vajon megérte?
Szuper DIY ajándékok, a legszuperebb anyukáknak! Kukába a sablonossággal! Mutatjuk, hogyan készíthetsz egyedi és ötletes anyák napi meglepetést!
S.O.S vendégváró falatkák, nem csak lusta házigazdáknak Ránézel az órára. Az a kellemetlen érzésed támad, hogy elfelejtettél valamit... Úristen, nemsokára jönnek a vendégek.
Egy csipetnyi varázslat fűszernyelven A fűszerek nem csak a főzésben lehetnek a segítségedre! Mutatjuk, mit tudnak még!