Múlt idéző Pc játékok

Amióta családtag lett a pc a háztartásokban, azóta játszunk is rajtuk. Persze azért akadtak olyan elvetemült emberek is, akik dolgoztak a  Commodore 64-en, de ezt még leírni is fura. Ez a csodálatos kis gépezet volt a csúcstechnika 85-ben. A magyar háztartásokba jóval később érkezett meg. Tegyünk egy időutazást 85-be, nézzük meg a reklámját.

 

Hozzánk a 90-es évekre érkezett meg a csúcstechnika. Emlékszem, hogy a barátaim az oviban/suliban egyre többen a 64-et kapták karácsonyra. Átjártunk hozzájuk játszani, elmerültünk a pixeles játékok dzsungelében gyakran egész délutánokra. Az első játékok nagyszerűsége az egyszerűségében rejlett, visszanézve olyan pixelesek voltak, hogy belesajdul az ember szeme.

 

Ilyen felejthetetlen legendák voltak : Pac-man, Barbarian , Test Driver, Big mac stb. Volt itt minden, űrben lövős, ugrálós, autós ami csak szem szájnak ingere!

 

 

A családommal már a következő generációt erősítettük, a mi első otthoni gépünk a Commodore Amiga 500 volt. Mindenféle elfogultság nélkül állíthatom, hogy a grafika igenis sokat fejlődött. Egy olyan játék elindításához, mint a Prince of Persia 5-6 db floppyra volt szükség. A játék mindenkori elindításához egymás után pakolgattuk be a sorszámozott kis floppykat.

Amíg betöltötte, addig megvacsoráztunk. 

maxresdefault

A gyűlölt ikon, ami jelezte, hogy be kell rakni a következő flopyt.

Olyan legendákkal játszhattunk ezeken a gépeken, mint például a Battle Chess, ami egy sakkos játék vagy a Pirates, ami egy kalózos kalandjáték, fosztogathattunk a tengeren. Megjelent Amigára is a Barbarian, ott volt a Lemmings, ami később Play Stationre is elérhető volt. Majd jött a Sim City nevű csoda. Ez egy városépítgetős játék volt, a későbbiekben ebből is kijött pár széria újabb pc-kre.

 

Ebből az időből való az egyik alap játék, a SuperFrog is. Ezt a játékot imádtuk, mert volt története, ami manapság már nem meglepő, de akkoriban nagyon menő volt! Az elvarázsolt békakirály és a királylány története, almákat ettél és ugráltál pályákon át! Tuti, hogy ismeritek!

remake-20061207-1

A következő játék, amit egyedül nem is mertünk játszani soha, a Lionhearth. Annyira darkos, annyira horroros az atmoszférája, hogy a mai napig futkos a hideg a hátamon, ha meghallom a borzalmas zenéjét. Természetesen ez volt az abszolút kedvencünk az Amigás játékok közül! Hallgassatok bele az játék zenéjébe,  szerintem még most is félelmetes! Ebben a videóban a játék sztoriját is lecsekkolhatjátok!

 

Később jött a csoda, és mindenki megkapta a Windows 95-öt, és 98-at, kivéve engem. Mi tovább eveztünk a konzolok világába, és hozzánk beköszöntött a Play Station korszak. A következő játékokat más ismerősök és barátok 95-ös gépein ismertem meg. Ilyen például az egyik legismertebb: a Doom. Ez a játék jó pár órára odaragasztotta a gyerekeket a gép elé, ha a szülők nem voltak résen.

 

Mindenkinek megvolt még a Diablo, valamint egy motoros és egy autóversenyes játék. Igazából ezekből a kategóriájú játékokból inkább rosszak voltak többen, mint a jók.

 

A számítógépes játékoknak nagy ellenfelei voltak a konzolok ebben az időben. A nintendo ontotta a játékokat, megszámlálhatatlan nevet jegyzett magának a játékuniverzumban.

 

 Aztán telt múlt az idő, és a nyuszika meghozta a háztartásokba a Windows 98-at. Erre már a legtöbb konzolos játék kapható volt, jött a  Need For Speed, Tomb Raider, Duke Nukem. Nézzetek bele a Duke videóba, tuti, hogy kívülről tudjátok a pályát még mindig! Vicces.

 

 A 98-on már volt Lion Kingünk és Super Marionk is. Igen tudjuk, hogy ezek Ninntetndo termékek, de ekkorra már a határok összemosódtak. A grafikák között nem sok különbség volt.

 

Gyakorlatilag aki haladni akart a korral, Pc-t vett, és lassan-lassan Vágási Feri után szabadon “beléptünk az internetbe”. A nagymamához kerültek a Nintendok, ahol az unokatesókkal lehetett játszani, de már nosztalgikusan néztünk a sárga kazikra. A játékok sorsát innentől nehéz lenne nyomon követni, egyre több és több újítás jött ki, egyre több játékkal. A legendás nevek sora csak nőtt és nőtt,

mi pedig egyre kockábbak lettünk.

 

A hordozható zeneszerszámaink evolúciója Nosztalgiázz velünk! A hordozható zene-kütyüjeink történetét idéztük fel, a Sokol rádiótól egészen az okostelóig.
Az alkohol és a nők barátsága A nők alkoholfogyasztási kultúrája manapság már egyáltalán nem tér el a férfiakétól.
A rommá játszott karácsonyi dalok helyett válaszd ezeket! Az ,,All I want for christmas is you" és a ,,Last christmas" hallatán kitépnéd a hajad? Akkor ez Neked szól!
Strand kiegészítő front: támadnak a flamingók! Lebegő kaják, és felfújható állatok világába invitálunk!
Különcség mesterfokon, avagy furcsa sportok a nagyvilágban Van, aki forrón szereti. Vagy inkább extrémen? Mutatjuk a legfurcsább sportokat!
Bohócok a neten, avagy humort a hétköznapokba! Megnéztük kik most a legnépszerűbb poéngyárosok a neten.
Mutatjuk a 2017-es fürdőruhatrendet. Igen, a férfit is. Hölgyek és urak! Ha még nem vettétek meg az ideit, nektek szól a cikkünk!
Magyar lagzi vs. külföldi esküvő Ha unod a magyar lagzikat, ez a cikk neked szól! Így néz ki egy külföldi esküvő!
Tuti ajándékötletek általános iskolai ballagásra Nem tudod mit adj a ballagó ismerősödnek ajándékba? Összeszedtük a legkreatívabb ötleteket!