Az alkohol és a nők barátsága

Megtörtént az, ami a nagyanyáink és anyáink fiatalkorában elképzelhetetlen volt : a  nők is nyugodt szívvel fogyaszthatnak alkoholt, ha szórakozni mennek.  Ma már nem fognak ujjal mutogatni senkire, és nem közösítik ki a barátnői, a Miatyánkot sem mormolják a vasárnapi misén bűnösökért, az italozó nőkért. Akadnak még persze manapság is földhöz ragadt nézetek, amelyek szerint a nő ne igyon, soha semmit, de ezen már csak nevetünk.

 

clinkingofglasses

Miért iszunk alkoholt?

 

Hangulat fokozás illetve a gátlások oldása céljából, és persze azért, mert menekülni akarunk a valóságunkból.

El akarjuk felejteni a határidőket, a stresszes hetet, a szakításokat, az anyagi gondokat. Vidámak, önfeledtek akarunk lenni, arra a pár órára.

Nem csak a férfiaknak jár, hogy néha kiengedjék a fáradt gőzt, és kitombolják magukat egy buliban a barátaikkal.  A bulizás kultúrájához ma már szervesen hozzátartozik az alapozás, a piázgatás is.  Normális keretek között nincs is ezzel baj, de azért arra figyeljünk, hogy ne súroljuk a határokat, és nem csak annak okán, hogy ne nézzünk ki hülyén az aznapi instákon.

giphy (1)

Lánypiák?

Az alkoholfogyasztásnak is van egy evolúciója. Eleinte minden csaj ,,krémeket” (értsd: csokilikőr, kókusz likőr, Baileys) és Bacardit ivott a tini éveiben, majd jött a boroskóla. Ahogy megedződtünk és felbátorodtunk, úgy minden más is terítékre került, és a lánypiák nyugdíjba vonultak. Ahogy változtak a piálási szokások úgy idomult mindenki a trendekhez nemtől függetlenül. Például régebben tequilákat dobáltak befelé a társaságok körben állva, ma már inkább a pálinka éli fénykorát.

c915b709-1eb8-4408-8a21-d18255bb55d9-600

.

Matta részeg nők

Az alkohol és a részegség fogalma összenőtt. Ha valaki iszik előbb utóbb megismerkedik a részegség különböző fokozataival, változataival. A gond akkor kezdődik, ha nagyon mély szintre kerül az illető, ugyanis az senkinek sem áll jól, de a részeg nőket kevésbé tolerálják az emberek.

Van egy bizonyos szint, amit már senki nem lát szívesen a szórakozó helyeken, és te sem szívesen lennél olyan állapotban, hogy akár csak súrold azt a szintet. 

Hiába tartja a napi ,,nagyonigaz” mondás, hogy : “A régi lányok úgy főztek, mint az anyjuk, a maiak meg úgy isznak, mint az apjuk” azért ez inkább negatív, mint vicces. Mindenki egyetért abban, hogy gáz, ha magatehetetlenül visznek haza egy csajt összehányt hajjal a buliból, vagy ha esel-kelsz a magassarkúdban, mint zsiráf a jégen.

Bizony a kor is egy sarkallatos pont, a kottarészeg csajok kapcsán. A fiatalabb csajokkal valahogy elnézőbbek vagyunk, mert ők még nem tudják a határaikat, tanulják az ipart, és egyébként is ott a tojáshéj a hátsójukon. Az azért tény, hogy senki sem szép agyhasadásos állapotban. A 25- 30-as partycicákon már nevetgélnek az emberek, ha ellátogatnak Rottyra, és támolyogva esnek be a mosdóba. A 30-35-40-es esetleg afeletti gatyakész nőket meg már inkább sajnálják, mint nevetnek rajtuk. Persze mindenkinek fontos, hogy jól érezze magát, hogy szórakozzon, de annyira ne, hogy megpihenjen miniszoknyában a járdaszegélyen egy bár előtt. Fontos tudni a határainkat, és igyekezni kell nem átlépni őket.

drink_3118214b

 

Azt az állapotot célozzuk be, hogy jókedvünk legyen, tudjunk normálisan beszélni, gondolkozni, jókat nevetni és az ábrázatunk se torzuljon el.

 

Ha már megtörtént a baj 

Persze azért életében legalább egyszer minden csajjal megesett már, hogy a becsiccsentésen túl egy magasabb szintre lépett az alkoholfogyasztást illetően. Ilyenkor jó, ha eltávolítjuk a barátnőnket, vagy magunkat a szórakozóhelyről, és az otthon  melegét választjuk a józanodásunk helyszínéül, nem pedig a nyilvános helyeket. 

 

Bátran kijelenthetjük, hogy 16 év felett, kortól és nemtől függetlenül mindenkinek az életében jelen van az alkohol.

 

Szinte minden nő fogyaszt valamennyit, ha csak alkalmanként is. A társadalmilag elfogadott verzió szerint, hétvégente pár ital az elfogadott. Persze néha a heti két alkalom is belefér, partykorszakunkban. ( Főleg nyáron, a fesztiválidőszakban ugyebár.) Akármelyik korosztályt erősítjük is, igyekezzünk a saját határainkon belül maradni, hogy őszinte maradhasson a környezetünk, és a saját mosolyunk is.  

Amennyiben szükségetek van szakemberek segítségre a leszokáshoz, ne habozzatok, bátran keressétek fel az Addiktológiai- és Családkonzultációs Központ intézet honlapját ( amely ide kattintva elérhető ). Itt minden információt, és elérhetőséget megtalálhattok amire szükségetek lehet.

 

Hol buliztok bajaiak? Megnéztük, hogy Baján ki hová járt bulizni. Sok szórakozóhely lett az enyészeté az utóbbi években.
Baja ökölvívói nem pihennek! Gálos Tamás számolt be a Mogyi Felsővarosi Ökölvívó Se Baja újabb sikereiről.
A legendás vicces-videó gyűjteményünk Ezt a kis csokorba kötött jókedvet- kacagást küldjük nektek szeretettel!
Nagyon akarják Baján a mozit! Jelenleg a legtöbben mozit szeretnének Bajára, az egyik bank internetes felmérése alapján.
5+1 első mondat pasiktól, mely az utolsó is. (szavazással) Közhelyes és katasztrofális dumák, amelyekkel a pasik csajozásra vetemednek Vajon tudatában vannak a kimondott szavaknak?
5 +1 dolog, amelyeket irigylünk a pasiktól. (szavazással) Íme a lista! A férfiak ezen tulajdonságait irigyeljük leginkább!
Reggeli kávé mellé: 10 +1 szexis, magyar férfi-állat! (szavazással) Szexis magyar hírességek, akiknek a látványától megremeg a lábunk, vigyorgunk totális fogsort villantva. Mustráljunk!
PMÖ: Ami nyáron történik, az ott is marad! Pasik és a tökéletlen időzítés. PasiMentes Övezet: mi a helyzet akkor,ha a kezdeti románcból csupán egy szép, nyári emlék marad?
A legolcsóbb fesztiválok között a Sziget (+videó) Ha csak egy videót nézel meg ma, a Sziget klip legyen az. Jó kedved lesz tőle, az biztos!