Varázsolj te is karácsonyi hangulatot az ünnepi asztalra!

Mindjárt itt a karácsony, és mint minden évben, természetesen idén sem ajánlott ráállnunk a mérlegre, hiszen a halászlé, az ínycsiklandozó ételek hosszú sora, na meg a mákos bejgli, gondoskodnak róla, hogy plusz 5 kilóval kezdjük a 2018-os évet.
Ám a karácsonyi menü nem lehet teljes az ünnepi asztal pompája nélkül, amit jó, ha előre eltervezünk, hiszen szebbnél szebb dekorációk közül válogathatunk.


Sokan ilyenkor előveszik a hagyományos, családi evőeszközöket, tányérokat, amelyek ereklyeként lapulnak a szekrény mélyén, de aki a modernitásra és a színekre esküszik, az is találhat kedvére valót bőven. Hogy el ne vesszünk a karácsonyi dekorációk “csodaországában”, mutatunk pár inspiráló ötletet, hogy garantáltan a miénk legyen a legszebb ünnepi asztal.

753x440

Fény és varázslat

Mielőtt nekivágnánk a nagy feladatnak, egy egyszerű alapszabályt kell kőbe vésnünk: az asztal dekorációja mindenképp színben harmonizáló legyen, és természetesen illeszkedjen a többi karácsonyi díszlethez és a karácsonyfához is! Ez az egységes színkombináció fogja igazán stílusossá tenni a megjelenést.

Ha kigondoltuk, hogy milyen színben pompázzon az asztal és a lakás, nincs más dolgunk, mint gondoskodni a megfelelően passzoló asztalterítőről. Gyakran a hófehér abrosz a legideálisabb választás – erre gyakorlatilag bármilyen étkészletet pakolhatunk. A sötét tónusú, egyszínű terítők fehér vagy világos mintázatú tányérokkal, tálakkal, kiegészítőkkel lesznek elegánsak. Ezután jöhet maga a dekoráció, valamint a hagyományos vagy modern evőeszközök és tányérok, amikben majd az ünnepi menüt tálalhatjuk a családnak.

74910.970x500

A fehér és piros mindig nyerő színválasztás

Praktikus és egyszerű megoldás gyertyákkal díszíteni az ünnepi asztalt, hiszen az mindig kéznél van, és számtalan illatú és színű gyertyakavalkád közül válogathatunk a boltok polcain. Az asztal hosszában, vonalszerűen elrendezett gyertyák mutatnak a legszebben. Viszont a tágas terek sokkal előnyösebb helyzetben vannak, hiszen oda kell figyelnünk arra is, hogyha kevés hely van az asztalon, akkor érdemes más lehetőség után kutatnunk, hiszen nem lenne túl szerencsés, ha lángra kapna valami, vagy valaki.

02

Gyertya variációk

Manapság egyre divatosabbak a különböző ültetőkártyák is, amelyek nem csak mutatósak, de még örömet is szereznek a vendégseregnek.
Ezeket a névre szóló kártyákat helyezhetjük a tányérba, vagy az evőeszközök mellé is, kinek hogy mutat a legszebben. Az egyszerű papír alaptól természetesen jogunkban áll elrugaszkodni, hiszen rengeteg megoldás létezik. Lehet ültetőkártya mézeskalácsból, tobozból, de készíthetünk a vendégeknek és a családnak kis üvegben lekvárt, saját készítésű fűszerkeveréket, vagy akár bonbont is, melynek garantáltan örülni fog mindenki.

Mutatós és egyedi...

Mutatós és egyedi

Egy kis meglepetés a vendégeknek

Egy kis meglepetés a vendégeknek

Az evőeszközöket sem hagyhatjuk ki a karácsonyi mókából, hiszen az ünnepi asztalon nagyon jól tud mutatni egy-egy villa, kanál vagy kés „Mikulásjelmezbe” bujtatva. De kombinálhatjuk a dekorációt szalvétával, masnival, fenyőággal vagy karácsonyi színes gömbökkel is. Ezek a megoldások egyedivé, hangulatossá és elegánssá tehetik az ünnepi terítéket.

ghn

Csak vidáman!

A karácsonyi asztaldekorációknál nagyon népszerű az arany-piros színkombináció, de természetesen itt is oda kell figyelnünk arra, hogy a színek mellett az asztalra helyezett minták is illeszkedjenek egymáshoz. Egyébként nem feltétlenül kell ragaszkodnunk a hagyományos terítékhez, nyugodtan eltérhetünk a berögzült szokásoktól és új színpárosításokkal is próbálkozhatunk.

Bohém és modern

Bohém és modern

Ünnep ide vagy oda, azért mégiscsak a karácsonyi dekoráció a háziasszonyok egyik stresszforrása, hiszen rengeteg kelléket kell összehangolniuk úgy, hogy az mutatós és praktikus is legyen egyszerre. Igyekezzünk mielőbb megtervezni a karácsonyi asztal struktúráját és beszerezni a hozzá szükséges alkotóelemeket, hogy mindennel időben elkészüljünk! Hiszen tudjuk: ez nem katasztrófa, csak karácsony.

S.O.S vendégváró falatkák, nem csak lusta házigazdáknak Ránézel az órára. Az a kellemetlen érzésed támad, hogy elfelejtettél valamit... Úristen, nemsokára jönnek a vendégek.
Egy csipetnyi varázslat fűszernyelven A fűszerek nem csak a főzésben lehetnek a segítségedre! Mutatjuk, mit tudnak még!
Malacfarok, méz és tojás – így leszel szerencsés 2016-ban! Kutattunk egy kicsit hazánkban, és csak kapkodtuk a fejünket, a sok újévi szokás hallatán!
Karácsonyi nyomozás: Hol lehetnek most kedvenc ünnepi hőseink? Van, aki elzüllött, van, aki politizál, de senki se fér a bőrébe! Mi lett kedvenc karácsonyi filmhőseinkből?
Csizmát az ablakba, jön a Mikulás! Néha szánon, néha gőzhajón érkezik, de ajándékban sosincs hiány. A nagyszakállú nyomában jártunk.
Csináld magad – kreatív adventi koszorúk az ünnepekre Itt az idő előkapni a ragasztópisztolyt és alkotni valami szépet! Kreatív ötleteket mutatunk.
Kiakasztó szakítós pasi dumák, amiket jobb, ha elkerülsz A szakítás fájó dolog, de ha a pasid egy mondvacsinált indokkal áll elő, akkor az már kész katasztrófa!
Hihetetlen szakmák, amiktől tátva marad a szád A sablonosság már a múlté! Itt vannak a különc és bizarr foglalkozások, amiken te is meglepődsz majd!
5 tipikus kolléga, akit te is jól ismersz Minden munkahelyen találni olyan karaktereket, akik mellett nem tudunk szó nélkül elmenni. De vajon ki a legfárasztóbb?