Stílusikonok az EFOTT-on

 
 Anna and The Barbies_EFOTT_2016_1

Stílusikonok az EFOTT színpadán

Póló – farmer – tornacipő, vagy direkt erre az alkalomra beszerzett egyedi darabok? Tömegbe olvadás, vagy minél nagyobb feltűnéskeltés? A EFOTT-ozók ízlése nemcsak a zene, de a divat terén is igencsak különböző, és ez természetesen nemcsak a fesztiválozókra, de színpadra lépő zenészek esetében is igaz.

A 2017-től hatnaposra bővült (július 11-17.) fesztiválra készülve górcső alá vettük az elmúlt évek meghatározó szettjeit.

 

Az extrémek

Ki másnak a fotójával is indíthatnánk egy ilyen témájú cikket, mint Pásztor Anna? Ha extrém stílusról beszélünk, azonnal elsők között merül fel az Az Anna and the Barbies énekesnőjének a neve. Lehet szeretni, lehet utálni, de az biztos, hogy mindenkinek megmaradt az emlékeiben! Mint mindenhol, az EFOTT-on is szép számmal fordulnak meg olyan elődadók és persze fesztiválozók, akik extrém öltözködésükkel is feltűnést keltenek. Ide tartozik a koncerteket bodysurf-fel fűszerező Péterfy Bori, aki hol csupa flitter nadrágjával, hol szivárványszínekben pompázó, foszforeszkáló patchwork köpenyével hódít. Azért a Soerii and Pooleket sem kell félteni, nekik sem kell az extrém szettekért a szomszédba menni.

 

Soerii es Poolek_EFOTT_2015_1

 

− Fesztiválon mindent ér! Ott lehetek egyszerre ufó, indián és szamuráj. Amúgy minden koncertre egy bőröndnyi ruhával indulok el, aztán az utolsó percekben, az aktuális hangulatom szerint magamra pakolom azt, ami éppen jön – meséli az Anna and The Barbies

 

,, Az idei szezonra is mindenféle izgalmas szereléssel készülök, 3D-ben is fognak nekem ruhát és jelmezeket nyomtatni. Van viszont egy szett, ami nélkül nem indulok fesztiválozni: egy 17 centis latex magassarkú, egy xxl-es atléta, amit miniruhának használok, és egy leggings. Ennyivel meg is lehet váltani a világot.” – tette hozzá Anna.

 

A karakterhűek

 

Olyan előadók is akadnak, akik megjelenésükkel is zenei stílusukat tükrözik. Az Ivan and The Parazol tagjai például egy pillanatig sem tagadhatják, hogy szívüket a beat és rock and roll dobogtatja meg, hiszen a fiúk nemcsak zenéjükben, de öltözetükben is hűen ábrázolják a 60-as évek Amerikáját. Bőrkapcsok és csatok, bokáig érő kabát és cilinder – ez már a Paddy and the Rats, akik nemcsak zenéjükben idézik meg az ír kocsmák hangulatát.

koncert-20161206-3601-ivan_and_the_parazol

 

A stílusteremtők

 

Farmer, ing, nyakkendő, zakó, tornacipő és fullcap – az első hangzásra és vizualizálásra össze nem illő darabokat a Wellhello-s srácok sikeresen honosították meg, egy egészen új divathullámot vezetve be a köztudatba. Azóta ez a kombó beépült a hétköznapi viseleteink közé is. Hasonlóan komolyan veszik a fellépést a Hurts tagjai is, akik összetéveszthetetlen dalaik mellett, kifogástalan stílusukról is világszerte ismertek.

Hurts_EFOTT

A Hurts laza eleganciája.

Az eklektika kedvelők

Van az a pillanat, amikor a rajongó felnéz a színpadra és hirtelen nem tudja, hogy egy színes, szürreális álomba keveredett-e, vagy a valóság ilyen eklektikus. Ez az érzés rendszeresen előjöhet a Belga vagy a Soerii és Poolek koncertjein is. Előbbi tagjainak elengedhetetlen kelléke a térdzokni és a télen-nyáron hordott kötött sapka, míg utóbbiak a műanyag parókák mellett előszeretettel hordanak színes cicanadrágot, és időnként a színpadképet jelmezes táncosokkal is kiegészítik.

Belga_EFOTT_2016

Az egész olyan, mint egy száguldó cirkusz, biztos, hogy évek múltán is fel tudjátok idézni a koncert fontosabb momentumait.

Hiphopos lazaság

 

Az R’n’B, hiphop és egyéb laza stílusok képviselői nemcsak dallamiakban és szövegeikben mellőzik a korlátokat, hanem öltözködésben is. Sean Pault bő cuccai, időnként csillogó kiegészítői és a fuxai nélkül szinte már el sem lehet képzelni, de bizonyára Tinie Tempah is a szokásához hasonló, őrült, elborult és nagyon lezser viseletben jelenik majd meg a Velencei-tó partján.

Sean Paul_EFOTT

EFOTT – Csak szabadon…
 
 
 
 

2017-ben is megéri Efottra menni! A Hurts mellett Sean Paul is headliner az EFOTTON!
Az eső ellenére is hatalmas buli volt az Efott-on Nagy házibulival zárt az EFOTT. Esőterv lépett életbe, de jól sikerült hála a fesztiválozók és fellépők rugalmasságának.
A rockereknek is kedvez az idei Efott Nem bírta visszafogni magát a fesztiválra látogató VOLBEAT
Az ide EFOTT újra kitesz magáért! VILÁGSZTÁR VELENCÉN! Az idei EFOTT Fesztivál újra egy világsztárral teszi felejthetetlenné a nyarat! Az aranyhangú srác hazánkba látogat!
Rekordot döntött az EFOTT pénteken, Sean Paul tarolt! Hatalmas méretű tömeg tombolt tegnap az EFOTT koncertjein.
Party Time: Indul az EFOTT Hatalmas kaland vár arra, aki idén az Efottra látogat. A fesztivál ma nyitja kapuit a nagyérdemű előtt.
Több mint 100 fellépő, 200 programlehetőség az idei EFOTT-on A fesztivál erősebb lineuppal készül, mint valaha és 125.000 résztvevőre számítanak a majd 20 hektáron.
Nagy Réka elveszti fesztiválszüzességét az Efotton Együtt wakeboardozott Nagy Réka és Jabin Peti, a buliba Metzker Viki is beszállt.
Programínyencségek az EFOTT palettájáról ,,Az idei EFOTT akár a karrierindítás első lépcsője is lehet."