Petőfi Kulturális Fesztivál Kiskőrösön

Petőfi Kulturális Fesztivál Kiskőrösön

Volt itt minden, amire a nagyérdemű vágyott! A fesztivál célja az volt, hogy a térségben megszokott gasztronómiai és települési rendezvények mellett egy, a hagyományos, de vélhetőn sokak által hiányolt kulturális elemeket felsorakoztató rendezvényt hozzanak a térségbe.

0004802

A térségben egyre népszerűbb, sokak szerint új reneszánszát éli a néptánc, a művészet, a történelem ismerete.

Emiatt vesznek rész láthatóan egyre többen a néptánc oktatásban, a művészeti egyesületek is egyre aktívabbak, de látható a helytörténeti témájú előadásokon is az egyre inkább fokozódó érdeklődés.  A szervezők igyekeztek minden korosztály és a kultúra valamennyi területét kedvelők részére összeállítani a programokat.

A Luther sétányon berendezték a Levendula Gyermekparkot, ahol kisgyermekes családok részére voltak egész napos foglalkozások.

0005559

A Petőfi szobor mellett került felállításra a színpad, ahol a nap során egymást váltották a fellépők: Délelőtt a Százszorszép Óvónői Bábcsoport adta elő a Három Kismalac című történetet. Ebéd után a kisteleki Good Company és Ferenczi György és a Rackajam lépett fel. Őket követte, egészen a záróműsor kezdetéig a térség néptánccsoportjai. A Szivárvány Néptáncegyüttes, a Hétszínvirág Alapítvány csoportjai, az Izsáki Sárfehér Néptánccsoport, valamint a kiskunmajsai Mayossa Hagyományőrző egyesület néptánccsoportja.

bushologo-for-ever

Újdonság volt a térségben a Filmcsarnok, ahol megrendezték a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált.

A Petőfi sétány középső részén került felállításra egy lesötétített rendezvénysátor ahol a nap folyamán egymás után vetítették le az országból és a régióból érkező filmművészek rövidebb alkotásait.

A Város Kemencéjénél egy magyar és egy osztrák 1848-as katonai tábort hoztak létre, ahol több mint ötven magyar és osztrák katonai hagyományőrző mutatkozott be tábori körülmények között. 15:00, illetve 17:00-tól zenés irodalmi műsorral, illetve tematikus beszélgetésre a rendezvényre érkezett Varró Dániel és Benkő László író, akikkel a Petőfi Korzó Kávéház előtti területen találkozott a közönség. Varró Dániel zenés irodalmi műsort adott elő, Benő Lászlóval pedig Turán Istvánné, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár vezetője  beszélgetett legutóbbi műveiről és munkásságáról.

20161010varro-daniel

 

 

 

Kitűnő hangulatú fesztivál Kiskőrösön Kisgyermekkel, barátokkal, családdal, vagy csak egyedül? Íme egy jó program!
Javában tart a készülődés Kiskőrösön Megkezdődtek az előkészületek a vasárnapi Petőfi Kulturális Fesztivál rendezvényeire. 2017. április 30-án rendezi meg a Kiskőrösön a Petőfi téren.
Népharag: Ezektől a posztoktól kapunk agyfrászt Cuppanós szelfi és a Ceolhoi "nagyon igaz". Összegyűjtöttük a legidegesítőbb Facebook lakókat és posztjaikat.
Így szextingeltek Ti, avagy “A nagy Szexting-teszt” Minden kiderül: Olvasóinkat kérdeztük, hogy vajon próbálták-e már, nők vagy a férfiak inkább a bevállalósabbak?
Aranyélet-sorozatajánló Végre egy magyar sorozat ami nemcsak nézhető, de élvezhető is. Sőt, ha ettől nem dobod el az agyad, akkor semmitől!
Se füle, se farka! – őrületes karácsonyi szokások a világban Nem mindenhol a halászlé a nyerő! Mutatjuk a legfurcsább ünnepi szokásokat!
,, Írj rám, majd megbeszéljük! ” avagy nyugdíjba küldtük a hanghívást Hol van már a hívás, meg az órákig tartó telefonálgatás és az Sms?! Mára már elenyészően vannak jelen az életünkben.
Az ide EFOTT újra kitesz magáért! VILÁGSZTÁR VELENCÉN! Az idei EFOTT Fesztivál újra egy világsztárral teszi felejthetetlenné a nyarat! Az aranyhangú srác hazánkba látogat!
Az alkohol és a nők barátsága A nők alkoholfogyasztási kultúrája manapság már egyáltalán nem tér el a férfiakétól.