Népharag: Ezektől a posztoktól kapunk agyfrászt

A social média már lassan az ereinkbe is bekígyózik. Megszoktuk, használjuk, éljük a mindennapjaink során. Ha van egy leheletnyi szabadidőnk, akkor lazítás képen lepörgetjük az üzenőfalat a Facebookon.  Néhány perc kikapcsolás, ha például ebédidőben láthatunk pár vidám posztot, amelyek a barátok, ismerősök keze által kerültek a falra. Ám az üzenőfal sem mindig jelent felüdülést, ami nem feltétlenül baj, hiszen így sokszínű a dolog, de azért van, hogy égnek áll a hajunk. Összegyűjtöttünk pár ismerőstípust, amelyek több ignorálást kapnak, mint figyelmet, de ez nem zavarja őket a ténykedéseikben.

 

Mindenkinek vannak ilyen kontaktjai, amikor csak ülsz, nézel és annyit tudsz a posztjaikra reagálni szóban, mint Ábel : De miért?

 

FacebookAtWorkecon

A nyílt játékos

 

A magánélete nyitott könyv előttünk. Természetesen nem telik el étkezés, úgy, hogy ne örökítené meg a kaját, és/vagy jelentkezne be egy helyről, ahol éppen fogyasztja azt. A lelki válságait ,,szívbemarkoló” Coelho idézetekkel tarkítva tárja fel a barátai előtt az idővonalán, természetesen kommentben meg is tárgyalják az eseményeket.

01_How_to_take_an_instagram_505257334_kizilkayaphotos-1024x683

A kényelmes

 

A posztjai változatosak, ha szüksége van babysitterre kiírja, hogy azt keres. Ha elromlik az autója, és valahol vesztegel vele, kiposztolja,  hogy melyik környéken várja a szerelőt.  Bármilyen Google keresővel könnyedén áthidalható problémát megoldat az ismerőseivel, akármire is van szüksége – mert általában sosem segít, hanem mindig kér! – előbb posztol, mint cselekedne.

– 

Millennial-parent2

Na kicsim, lássuk, milyen babyszittert tölt le neked ma a Mami!

 

A szerelmes tinik

 

Ilyen ismerősei mindenkinek vannak. Mindent megörökítenek képpel videóval, vagy liveoznak együtt, megjelölik egymást idézeteken úgy, hogy valószínűleg együtt is vannak ugyanazon helyszínen. Repkednek a selfiek, az edzőteremben, a kajáldában, jönnek a közös ágyban fekvősek kevés ruhában, kép készül a kocsiban, a buszon, a fürdőkádban. Anyukáik, és rokonaik lájközönjei és kommentjei támogatják őket a pályafutásuk során, biztosítva az ifjakat, hogy nagyon szépek, és nagyon aranyosak együtt, puszi. 

7ce5884b27cc6f3804d2b868e18b652a

 

A munka hősei

 

Gyűlölik a hétfőket, folyton szomorú posztokat tesznek ki azokon a napokon, és közlik a megingathatatlan tényt, hogy hétfő van. Ahogy haladunk előre a héten, egyre jobb kedvű bejegyzéseket közölnek le, szerencsére pénteken már szétveti őket a boldogság. Ha túlóráznak, előtte kiposztolják, hogy most túlóráznak, és mindig akad erre egy-két sajnálatát kifejező komi is. Kerül hozzá egy selfie a géppel az irodában, vagy  az energiaitallal, amivel épp tuningolják magukat a munkára. Általában azt is megtudhatjuk, hogy mikor végeznek a műszakkal, mert akkor érkezik a zárókiírás.

WPW-KL-32-WMAS-Sport-Birmingham-1024x768

A gamerek, alkalmazásguruk csoportba meghívók

 

A játék alkalmazások letiltásával már mindenki megvan. Valamiért így is van egy-két app, ami áthatol a rendszeren, és meghív minket, legyen az játék, vagy szülinapnaptár. A gamer kirakja a legmagasabb pontszámait, és/vagy meg is hív. Az alkalmazásguru minden újdonságra nyitott, és posztolja is azokat. A csoportmeghívó szimplán napi 3 csoportba hív meg.

 

Kórházból posztolók

 

A végére hagytuk az egyik legmorbidabbat. Akit csak kérdeztünk, mindenki értetlenül állt a kórházból posztolók témája előtt. A legtöbben egyetértettünk abban, hogy kellemetlen érzést keltenek bennünk ezek a posztok. Mégis mindenkinek van pár/ legalább egy olyan ismerőse, aki vagy bejelentkezik, vagy posztol kórházból, akár szelfit, vagy az aznapi betevő falatot, esetleg, hogy milyen vizsgálatra vár. Talán elkeseredettségükben teszik, talán unalomból, vagy azért, hogy valaki beszélgessen velük, sajnos elég morbid hatást kelt a dolog.

A sort még lehetne fokozni: vannak temetőből szelfizők, baleseteket posztolók,

önkéntes időjárás jelentők,

másokat folyton provokálók.

 

A túlposztolók meg sajnos pont az ellenkezőjét érik el, mint amit szeretnének, nem figyelmet kapnak, hanem tiltásokat. Sokféle embert fúj össze a szél a közösségi médiában, és általában jól megfér egymás mellett a rengetegféle gondolat, de azért egy bizonyos határt jobb nem átlépni, át kell gondolni, hogy mennyit ad ki magából az illető az online felületeken, és ennek mik lehetnek a következményei. Persze néha belefér egy-kettő a fent írt fajtákból, de azért csak óvatosan a mennyiséggel….

 

Különcség mesterfokon, avagy furcsa sportok a nagyvilágban Van, aki forrón szereti. Vagy inkább extrémen? Mutatjuk a legfurcsább sportokat!
Bohócok a neten, avagy humort a hétköznapokba! Megnéztük kik most a legnépszerűbb poéngyárosok a neten.
A hordozható zeneszerszámaink evolúciója Nosztalgiázz velünk! A hordozható zene-kütyüjeink történetét idéztük fel, a Sokol rádiótól egészen az okostelóig.
Mutatjuk a 2017-es fürdőruhatrendet. Igen, a férfit is. Hölgyek és urak! Ha még nem vettétek meg az ideit, nektek szól a cikkünk!
Magyar lagzi vs. külföldi esküvő Ha unod a magyar lagzikat, ez a cikk neked szól! Így néz ki egy külföldi esküvő!
Tuti ajándékötletek általános iskolai ballagásra Nem tudod mit adj a ballagó ismerősödnek ajándékba? Összeszedtük a legkreatívabb ötleteket!
Múlt idéző Pc játékok Ezzel játszottunk régen: A számítógépes játékok útja, a Commodore 64-fől a Windows 98-ig.
Baja ökölvívói nem pihennek! Gálos Tamás számolt be a Mogyi Felsővarosi Ökölvívó Se Baja újabb sikereiről.
A mindent tudó mesterhármas : a fodrász, a körmös és a kozmetikus Azt mondják, hogy aki valamelyik szolgáltatást igénybe veszi, az a lelkét is ápolja. Utána jártunk a legendának!