Mint a villám! – szuper édességek sütés nélkül

Korunk egyik legnagyobb sütimágusa és az amerikai háziasszonyok példaképe, Martha Stewart egyszer azt mondta: „Az élet túl bonyolult ahhoz, hogy ne legyen szabályos.” Jaj lenne nekünk, ha ezzel vitatkozni mernénk, bár a sütés kétségtelenül néha túl bonyolult és olykor igen fárasztó is. De, ha már a szabályoknál tartunk felmerül a kérdés: muszáj mindig a terv szerint haladnunk, ha a sütésről van szó? A válasz: nem! A tervszerűtlen kísérletezésekből lesznek a legnagyobb alkotások! A sütés a felháborító ötletek melegágya!

 

Azért jó néha eltérni a megszokott sütési menetrendtől és lazítani egy kicsit. Szerencsére akadnak olyan desszertek, ahol nem kell a sütő melegében szaunáznunk, hiszen rövid időn belül elkészíthetőek és az összetevők gyors összekutyulásával már tálalhatjuk is a családnak vagy a vendégeknek, akik garantáltan tele hassal fognak távozni a tett helyszínéről!

 

Csokoládés Oreo lasagne

 

Hozzávalók:

 

18 db Oreo keksz

2 evőkanál vaj

1 evőkanál mascarpone

2 evőkanál porcukor

1 csomag hidegen készíthető csokoládés pudingpor

3 dl tej

3 dl habtejszín

1 csomag habfixáló

3 evőkanál porcukor

2 db Oreo keksz a szóráshoz

 

A 18 darab Oreo kekszet morzsoljuk egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a puha vajat, a mascarponét, a 2 evőkanál porcukrot és kézzel gyorsan keverjük össze. Egy 30 x 15 x 7 cm-es üvegtepsibe szedjük ki és simítsuk  bele.  A hidegen készíthető csokoládés pudingport szórjuk a hideg tejbe, majd habverővel addig keverjük, míg sűrű krémes masszát nem kapunk.

 

A hideg habtejszínhez adjuk hozzá a porcukrot, majd ezt is verjük fel a habverő segítségével. A fele tejszínhabot tegyük a tésztára, majd arra szedjük rá a csokoládés pudingot, végül halmozzuk rá a maradék tejszínhabot is. A 2 db Oreo kekszet morzsoljuk össze, szórjuk a süti tetejére és rakjuk a hűtőbe. Tálaláskor érdemes forró vízbe mártott késsel szeletelni! Isteni finom!

 

DSCN4482

 

Csokoládés epres pite

 

Hozzávalók:        

 

Az alaphoz:

200 g Oreo keksz

60 g vaj (olvasztott)

 

A krémhez

160 g étcsokoládé (45-59%-os)

150 ml habtejszín (30-32%-os)

 

A díszítéshez

7 szem eper (friss)

10 g csokoládé – fehér

 

Az oreo kekszet egy aprítógép segítségével őröljük finom szemcséjűre. Ehhez öntsük hozzá az olvasztott vajat, majd keverjük jól össze. Egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljába vágjunk sütőpapírt, majd nyomkodjuk bele az oreos masszát. Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb. 1.5 cm magasságban a forma szélén is.

 

Ezután forraljuk fel a tejszínt és öntsük a csokoládéra. Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig, amíg homogén állagú lesz a “krém”. Öntsük a tejszínes csokoládét az oreos alapra és egyenletesen oszlassuk el rajta.
Ezután nincs más dolgunk, mint félbevágni az epreket és a süti tetejére rakosgatni. Mielőtt a hűtőbe száműznénk „pihenni” legalább 2 óra hosszára, szórjuk meg a süti tetejét apróra vágott fehércsokival! 

 

photo

 

Puffasztott rizs szelet

 

Hozzávalók:

       

18 szelethez:

140 g akácméz

55 g barnacukor

55 g kristálycukor

0.5 mokkáskanál vanília eszencia

190 g mogyoróvaj

40 g puffasztott rizs

2 evőkanál étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)

 

Egy lábasba forraljuk fel a mézet, barna – és kristálycukrot, majd húzzuk félre a lángról. Adjuk hozzá a mogyoróvajat, a vaníliaesszenciát és a puffasztott rizst, majd alaposan keverjük el. Egy kb. 15×20 cm-es, sütőpapírral bélelt formába simítsuk el és szórjuk meg a tetejét reszelt vagy apróra tört étcsokival. Tegyük egy órára a hűtőbe és már fogyaszthatjuk is.

 

photo (1)

 

Baileyses sajttorta

 

Hozzávalók:

 

Az alaphoz:

10 dkg vaj

25 dkg keksz

 

A krémhez:

60 dkg tömlős krémsajt

2 ek Baileys

10 dkg porcukor

3 dl tejszín

10 dkg étcsokoládé

 

A díszítéshez:

2 dl tejszínhab

csokoládéreszelék

 

Törjük össze a kekszet, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. A tészta alapot tegyük bele egy 20 cm átmérőjű, kivajazott, sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába és pihentessük a hűtőbe 1 órán át. Verjük fel a krémsajtot, majd adjuk hozzá a Baileyst és a porcukrot. Ehhez keverjük hozzá a tejszínt és az időközben lereszelt csokoládét, majd kanalazzuk rá a kekszes tésztára.
Ezután nincs más dolgunk, mint néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tenni, majd tálaláskor tejszínhabbal és csokireszelékkel díszíteni. Pofonegyszerű és mennyei!

 

Pink-wallpaper-as-background-7

 

Ugye, hogy nem reménytelen? Induljon a sütés! 





Mindenki ezt akarja! – különleges receptek spárgából Ha május, akkor spárgaszezon! Mutatjuk a legszuperebb recepteket!
Hétköznapi varázslat: az ezerarcú ricinusolaj! Természetes, hatékony és fillérekbe kerül! Mutatjuk mire képes!
Zsírgyilkosok a konyhában – te tudod mire képesek? Megéri körbenézni az otthoni fűszeres polcon, mert könnyen értékes kincsekre bukkanhatunk!
Kreatív meseország – ezt minden gyerkőc imádni fogja! Megmutatjuk, hogyan teheted izgalmasabbá a kölök birodalmát!
Ragyogj királynőként az év utolsó napján is! Ha már nincs idő manikűröshöz rohanni, ideje, hogy a kezedbe vedd az irányítást! Íme a szilveszteri körömtrend.
Így ápold arcodat ebben a “bőrgyilkos” időben Megjött a cidri, így nem árt, ha jobban odafigyelünk arcunk ápolására! Mutatjuk, hogyan.
Rémséges finomságok Halloweenre Akár otthon, akár egy halloweeni partyra is könnyen elkészíthetőek ezek a vicces és rémesen finom harapnivalók!
Így lesz egészséges és kreatív az uzsonna Mit tegyünk, ha gyerkőcünk válogatós? Lepjük meg kreatív és finom uzsonna ötletekkel, ami még egészséges is!
Itt az ősz kedvence: a sokoldalú sütőtök! Nem csoda, hogy úgy odavagyunk a sütőtökért, hiszen nagyon sokféleképpen felhasználható. Mutatjuk hogyan!