Kitűnő hangulatú fesztivál Kiskőrösön

János-vitéz-plakát-VÉGLEGES

Program tervezet időrendi táblázatban

9:30 – 10:00 MŰVÉSZET A TÖRTÉNELEMBEN – kiállítás megnyitóA Művészparkban tevékenykedő festő és rajzművészek korábbi műveiből összeállított kiállítás megnyitója Petőfi Sándor Művelődési Központ aulája
10:00 – 18:00 MŰVÉSZPARK  – szemünk előtt születnek a remekművekA régió településeiről érkezett több tucat festő és rajzművész alkot egy időben, festői környezetben Petőfi műfordítói szoborpark
10:00 – 18:00 KERÁMIAUDVAR AZ ÁGNES GALÉRIÁBAN –Neves keramikusok munkáinak kiállítása és vására az Ágnes Galériában és az üzlet előtti területen Ágnes Galéria
10:00 – 18:00 BEM JÓZSEF TÁBORÁNAK PROGRAMJAI Luther tér – Város kemencéje parkban
10:00 – 18:00 LEVENDULA GYERMEKPARK PROGRAMJAI Luther sétány teljes hosszában
10:00 – 10:30 A PETŐFI KULTURÁLIS FESZTIVÁL HIVATALOS MEGNYITÓJA Erkel Ferenc pódium (kisszínpad, Petőfi tér- Petőfi szobornál)
10:30 – 12:00 CSINÁLJUK NAGYBAN – A KULTÚRA ÉS A HAGYOMÁNYŐRZÉS NAGYMESTEREI, MAGYARORSZÁGON –konferencia az ország legnagyobb kulturális fesztiváljait szervező szervezetek képviselőinek előadásával

  • Kurultaj
  • Savaria Történelmi Karnevál
  • Tavaszi Emlékhadjárat
Petőfi Sándor Művelődési Központ színházterme
11:00 – 18:00 Kis film – nagy élvezet, avagy kérsz egy rövidet?  BUSHO NEMZETKÖZI RÖVIDFILM FESZTIVÁLKisfilmek folyamatos vetítése az érkező művészek alkotásaiból, a Petőfilm bemutatója Filmcsarnok
11:00 – 11:45 A HÁROM KISMALACA Százszorszép Óvónői Bábcsoport előadása Erkel Ferenc pódium (kisszínpad, Petőfi tér)
12:00 – 13:30 GOOD COMPANY KONCERTA kisteleki, elsősorban akusztikus hangszereket megszólaltató Good Company együttes újra fellép a Petőfi Kulturális Fesztiválon Erkel Ferenc pódium (kisszínpad, Petőfi tér)
14:00 – 15:30 FERENCZI GYÖRGY ÉS A RACKAJAM ZENEKAR KONCERTJEA Rackajam együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock’n’roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali, Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Jimmy Hendrix zenéjével. Erkel Ferenc pódium (kisszínpad, Petőfi tér)
14:00 – 14:30 1848-1849-ES KATONAI ÜTKÖZETKatonai ütközet a városközpontban a magyar és az osztrák katonák közötti látványos csatajelenet imitálásával Petőfi tér
15:00 – 16:00 VARRÓ DÁNIEL ÍRÓ ZENÉS IRODALMI MŰSORA Petőfi Korzó Kávéház terasza
16:00 – 19:00 NÉPTÁNCCSOPORTOK FELLÉPÉSE-Szivárvány Néptáncegyüttes
-Izsáki Sárfehér Néptánc Egyesület
-Majossa Hagyományőrző Egyesület
-Hétszínvirág Néptánciskola csoportjai
Erkel Ferenc pódium (kisszínpad, Petőfi tér)
17:00 – 18:00 KÖNYVBEMUTATÓ ÉS BESZÉLGETÉS BENKŐ LÁSZLÓ, ÍRÓVAL Petőfi Korzó Kávéház terasza
19:00 – 22:00 JÁNOS VITÉZ DALJÁTÉK BEMUTATÓJAKacsóh Pongrác daljátéka Petőfi Sándor azonos című elbeszélő költeményét veszi alapul, még gazdagabbá, mesésebbé varázsolva azt. Kukorica Jancsi és a szépséges Iluska méltán elhíresült történetét a kecskeméti Katona József Színház művészei Szente Vajk rendezésében elevenítik fel.

 

Levendula Gyermekpark programjai:

A kisgyermekkel érkező családokat vidám, színvonalas családi és gyermekprogramok várják a Luther Sétány teljes hosszában.

 

Itt több mint kéttucat óvodapedagógus foglalkozik hagyományos foglalkozások keretében a gyermekekkel, bevonva azok szüleit, nagyszüleit is a játékokba. Katonapróbák, kézműves és iparművészeti játékok, egyéni és csoportos foglalkozásokkal készülnek a foglalkoztatók, akik egy 25 fős stábbal érkeznek a rendezvényre. A Levendula Gyermekpark az utóbbi évek egyik legnépszerűbb programja lett a város rendezvényein. A gyermekpark szomszédságában, múzeumpedagógiai játékelemeivel, kitelepül a János Vitéz Látogatóközpontis, amely az egyik leginkább látogatott, új, kiskőrösi turisztikai célpontként nyitott meg nemrégiben, az evangélikus templom szomszédságában.

Petőfui-Kult.feszt_.1392x1044

Művészpark-remekművek készülnek a szeműnk előtt
Petőfi Sándor szülőháza melletti Műfordítói szoborparkban lesz kialakítva a Művészpark. Itt több Dél-alföldi településről érkező, legalább háromtucat festő, grafikus és rajzművész alkot a közönség előtt, a szoborpark különböző részeire kitelepülve. Az érdeklődők elsétálva az alkotók között, megtekinthetik a művészeket munka, vagy alkotás közben. A Művészpark már a legutóbbi fesztiválon is nagy népszerűségnek örvendett. 

BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál 

Folyamatos vetítések az elmúlt esztendők legjobb animációs és fikciós alkotásaiból a Filmcsarnokban, egy nappali filmvetítésre is alkalmas rendezvénysároban.
Amint a nevében is benne van, ezek valóban rövidfilmek lesznek.
Térj be a Filmcsarnokba, nézz meg néhányat a filmalkotásokból azután indulj tovább a fesztivál többi helyszínére!
A BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, Magyarország legnagyobb kizárólag rövidfilmeket felvonultató fesztiválja, amelyet Budapesten rendeznek meg. Több mint egy évtizede hozza el hazánkba a legjobb alkotásokat a nagyvilágból!  Az egész napos vetítés sorozatban a korábbi évek magyar rövidfilmterméséből szemezgetünk majd, de bemutatunk néhány nemzetközi alkotást is. Mindhárom a budapesti fesztiválon szereplő kategóriából, azaz fikciós, animációs és kísérleti filmekből mutatunk be néhányat. A szórakozás garantált!
A kora délutáni Rackajam koncert előtt kedvcsinálóként műsorra tűzzük az együttes erdélyi turnéján készült filmet, amelynek címe: Petőfilm.
Előtte beszélgetünk a film rendezőjével is.

amit érdemes még megnézni: 1848-1849-es katonai tábor, 1848-1849-es eseményekről készült kiállítást, a kézműves és borutcát és más egyéb érdekességek is vannak! Érdemes kilátogatni!

 

Javában tart a készülődés Kiskőrösön Megkezdődtek az előkészületek a vasárnapi Petőfi Kulturális Fesztivál rendezvényeire. 2017. április 30-án rendezi meg a Kiskőrösön a Petőfi téren.
Petőfi Kulturális Fesztivál Kiskőrösön Mindenki megtalá az érdeklődésének megfelelő programokat a kiskőrösi Petőfi Kulturális Fesztiválon.
Az ide EFOTT újra kitesz magáért! VILÁGSZTÁR VELENCÉN! Az idei EFOTT Fesztivál újra egy világsztárral teszi felejthetetlenné a nyarat! Az aranyhangú srác hazánkba látogat!
Népharag: Ezektől a posztoktól kapunk agyfrászt Cuppanós szelfi és a Ceolhoi "nagyon igaz". Összegyűjtöttük a legidegesítőbb Facebook lakókat és posztjaikat.
Így szextingeltek Ti, avagy “A nagy Szexting-teszt” Minden kiderül: Olvasóinkat kérdeztük, hogy vajon próbálták-e már, nők vagy a férfiak inkább a bevállalósabbak?
Stílusikonok az EFOTT-on „Bátorság kell manapság középszerűnek lenni”
Aranyélet-sorozatajánló Végre egy magyar sorozat ami nemcsak nézhető, de élvezhető is. Sőt, ha ettől nem dobod el az agyad, akkor semmitől!
Se füle, se farka! – őrületes karácsonyi szokások a világban Nem mindenhol a halászlé a nyerő! Mutatjuk a legfurcsább ünnepi szokásokat!
Az eső ellenére is hatalmas buli volt az Efott-on Nagy házibulival zárt az EFOTT. Esőterv lépett életbe, de jól sikerült hála a fesztiválozók és fellépők rugalmasságának.