Árakat feltüntetni? Na még mit nem!

Vásárolni mindenki vásárol. Remélhetőleg, nem mindenkinek vannak ilyen élményei, mint nekünk. A cikkünk főszereplői ugyanis a csalódott, átvert, megvezetett vásárlók, akik nem azt kapták, amit ígértek nekik! Lássuk miről is van szó pontosan. Előfordul, hogy előre kifigyeljük az aktuális akciókat a reklámújságokból, vagy gyűjtögetjük az online kuponokat, de néha van egy fel nem tüntetett apró betűs rész is, amely arról alkot szabályt, hogy miért NEM válthatjuk be az aktuális kedvezményt. Sajnos a polcoknál szereplő árak sem mindig ugyanazok, mint amennyit a pénztárnál akarnak elkérni tőlünk.

 

on-line-shopping-frustration

Szerintünk ő sem kapta meg a kuponkedvezményét ! :)

Megtévesztett vásárlók

Tipikus esetbe futottunk bele: akciós feliratokat hirdetett egy nagyobb bolt a bajai Family Centerben. Egyértelműen 3 polcsoron keresztül virítottak az akciós árcédulák. Esetünkben egy 250 Ft-os termékről volt szó. Valahogy éreztük, hogy itt nem stimmel valami, ezért lecsekkoltuk, hogy az ár pontosan mire is vonatkozik. Azaz, hogy csekkoltuk volna…

A termékek vonalkódja el volt rejtve a vásárlók elől!

 

tumblr_nlzzcpuUye1s9362xo1_1280

 

Sebaj, bízva a bolt hírnevében, és jóindulatában, meg abban, hogy évek óta vásárolunk náluk, bedobtuk a terméket is a kosarunkba. A meglepetés természetesen a fizetéskor, a pénztárnál ért minket, amikor is a 250 Ft-os termékünk ára, hirtelen 650 Ft-ra nőtt.  Amikor szóltunk a pénztárosnak, hogy ez nem stimmel, csúnyán nézett, és megjegyezte, hogy akkor hívja az üzletvezetőt. Hívta is az üzletvezetőt, aki odavezetett minket az akciós polchoz, és megkérdezte, hogy honnan vettük el az árut. Miután megmutattuk, ráncolta a homlokát, hogy ,, az nem annak az ára!”, de mivel 3 polcsoron keresztül ez az ár szerepelt, elkezdett feszengeni picit. Vonalkód keresésre adta a fejét.  Ehhez fel kellett nyitnia a műanyag tartót, amely alatt virítottak az árak BEHAJTOTT vonalkódokkal. Miután egy 3-4 kihajtogatott cédula után meglett, egy ezer éves 650-Ft-os árcetli, amely fedve volt, idegesen megkérdezte hősünk, hogy: Kéri a terméket, vagy nem?  Azért megjegyeztük, hogy ez szabálytalan, és megtévesztő, de nem nagyon találtunk vele hallgató fülekre. 

 

Ez most komoly?

Ez most komoly?

 

 

Az eladási árat, az egységárat, illetve a szolgáltatás díját

  • egyértelműen,
  • könnyen azonosíthatóan és
  • tisztán olvashatóan kell feltüntetni.

Az eladási árat és az egységárat, illetve – határon átnyúló szolgáltatásnyújtás kivételével – a szolgáltatás díját Magyarország törvényes fizetőeszközében kifejezve, a fizetőeszköz nemét (forint) vagy annak rövidítését (Ft) megjelölve kell feltüntetni.   – http://fogyasztovedelem.kormany.hu 

A fogyasztóvédelem honlapján közzétett információk szerint egyértelműen átvertek minket. Természeten felkerestük őket, hogy megtudjuk, mi ilyenkor a hivatalos eljárás, mi a teendő? Választ, cikkünk megjelenéséig még nem kaptunk, amit megérkezik, frissítjük írásunkat. 

Hamisan meghirdetett akció

.

grocery-cart

A következő eset egy olvasónkkal esett meg, egy élelmiszer áruház láncban. Meghirdettek egy akciót, ezért az akció napjának kezdetén nyitás előtt megérkezett az áruház elé. Meglepődött, de huszadmagával várakozott a nyitásra. Amint beértek, felkeresett egy eladót, és megérdeklődte, hogy hol találja azt a bizonyos terméket amit meghirdettek.

Az eladó gúnyosan közölte, hogy nem is kaptak abból a termékből, és nem is lesz.

A többi vásárlóval együtt olvasónk is felháborodva távozott. Itt szintén megtévesztésről volt szó, és ez az áruház már nem először csinált ilyen valótlanul meghirdetett akciókat.

Online shoping

5a67f1ba58df90d051b9402f19d861f6

A következő eset, sajnos szintén nem új-keletű. A webáruházak gyakran adnak kuponokat a frissen regisztrálóknak, illetve a törzsvásárlóknak. Egy ilyen kupon felhasználásakor ért minket a meglepetés, amikor tele kosárral fizetésre adtuk volna a fejünket. Sajnos nem került levonásra semmilyen kedvezmény!

A kuponnal kapcsolatban, csak annyi volt közölve a kisbetűs részben, hogy 2 hétig használható fel. Ebben bőven benne voltunk.

Talán azt is megéljük majd egyszer, hogy a vevőszolgálatosok, az infópultokban dolgozók, az üzletvezetők nem a halálos ellenséget látják bennünk, ha hangot adunk annak, hogy hülyére akarnak venni minket, és nem várják majd el, hogy mindezt mosolyogva tegyük. Persze tisztelet a kivételnek. 

Zeng a kórus: Bezzeg én a te korodban már… ,,Ezek a mai fiatalok, semmihez nem értenek, későn házasodnak, nem tudnak dolgozni!" Avagy ítélni könnyebb, mint érteni.
A rommá játszott karácsonyi dalok helyett válaszd ezeket! Az ,,All I want for christmas is you" és a ,,Last christmas" hallatán kitépnéd a hajad? Akkor ez Neked szól!
Bajai Sportuszoda jelene és jövője Megnéztük mi a helyzet az uszoda háza táján. Lakatos Árpád az uszodavezetője válaszolt a kérdéseinkre.
Kovács Csaba: Szállodahajók érkezhetnek Bajára Hamarosan nem csak elhajózni láthatjuk majd a folyami luxushajókat.
Hosszú Katinka háborút indított (frissítve) "Számomra elfogadhatatlan, hogy az eredményeinkkel, keserves, mindennapi munkánkkal a Szövetség sajátjaként dicsekszik."
Kuponkirálynők, avagy a spórolás művészete Igenis lehet spórolni a kuponakciókkal! Megkérdeztünk kuponozókat a témával kapcsolatban, de összeszedtük a buktatókat is.
Nagyon akarják Baján a mozit! Jelenleg a legtöbben mozit szeretnének Bajára, az egyik bank internetes felmérése alapján.
Aztán az “öreg hölgy” lassan letérdelt Avagy hogyan nyomták le az Európai Unió torkán a szabadkereskedelmi megállapodásnak nevezett CETA-t.
Baja tehetségei: Theodoreán Alexandra – 3×3-as kosárlabda-világbajnok Theodoreán Alexandra, aki gyerekként kantáros farmerban és zokniban kezdte a kosaras karrierjét, ma világbajnok sportoló!