Te is lehetsz fogkrém reklám

Nincs is szebb egy vakítóan fehér mosolynál. Persze, mint tudjuk, ezt nem olyan könnyű elérni. Rengeteg, étel színezheti a fogainkat, de a fogak elszíneződésének más okai is lehetnek. Vannak külső és belső eredetű tényezők. Külsők például: kávé, tea, dohányfüst, nem megfelelő fogmosás, rosszul záródó gyökértömés, szuvasodás, fogkő, stb. Belső tényezők: gyógyszerek, betegségek, életkor előrehaladta, fogfejlődés alatt túl sok fluorid bevitel. Sajnos nem mindegyiket tudjuk elkerülni, de

jó hír viszont, hogy tudunk ellene tenni.

 

Bár a leglátványosabb eredményt rendelői fehérítéssel érhetjük el, léteznek olyan módszerek is mosolyunk ragyogóbbá tételére, melyek bár lassabban és enyhébb mértékben, de szintén fehérebbé varázsolják fogainkat. Van, aki a tollra, van aki az ecsetelőre és van aki a sínre esküszik. De melyik módszerrel lehet valódi eredményt elérni úgy, hogy ne menjenek tönkre a fogaink?

A rendelőkben és az otthoni fogfehérítés során is hidrogén- vagy karbamid-peroxidot használnak, amely során a peroxidok a fogba jutva vízre és oxigénre bomlanak. A szennyeződéseket elpusztítja az oxigén, így eredeti fehérséget biztosít. Nagyon fontos, hogy akár rendelői akár otthoni fogfehérítésre adjuk a fejünket, előtte nem árt ha orvossal konzultálunk, illetve ha egy professzionális fogtisztítás és polírozást elvégeznek a fogainkon. Erre a lépésre, azért van szükség, mert a hatóanyag a repedéseken, szuvasodáson, nem jól záródó tömések mellett felszívódik és károsodást okozhat.

Fontos leszögezni azt is, hogy a fogfehérítés nem ajánlott allergia esetén, egyes súlyos megbetegedéseknél, terhesség, szoptatás alatt, erős gyógyszerezettség esetén, extrém elszíneződés esetén, vagy erős dohányosoknál.

timthumb

 

A jó öreg, hagyományos módszerek sajnos többet ártanak, mint használnak.

Lehet hogy a nagyinak régen hófehér mosolya volt, de ma már lehet, hogy fütyörészve mossa a fogát. Sokan próbálják ki otthonukba a hagyományos fogfehérítő módszereket. Vannak, akik savas gyümölcsöket dörzsölnek fogaikra, amelyeknek fogfehérítő hatásaik vannak. Ilyen például a lime, narancs, citrom vagy az eper. De előfordul, hogy mindezt sóval is megteszik, azonban a fogorvosok minden esetben ezeket a módszereket elutasítják, mivel a savas gyümölcs a zománcot elvékonyítja, a só pedig karcolja, ami valljuk be, nem túl jó.

fogak

 

Fogfehérítő fogkrém: valóban használ, vagy pénzkidobás?

 

Legtöbben a fogfehérítő fogkrémektől várják a fehéredést, hiszen olcsó, elérhető, és természetesen a reklámok is ezt bizonygatják. De valljuk be, ez gyakran csak optikai hatás, ugyanis a fogkrémekbe kevert kék szín a fogak tónusát változtatja meg. Vannak fogporok is, azonban ezek inkább a fogfehérítés utóápolására használhatóak, és  hetente csak kétszer szabad használni őket. Valamint, további jól bevált módszernek tekintik a szódabikarbónás fogkrémmel végzett fogmosást is, amely azonban szintén károsíthatja a fogzománcot, főleg gyakori alkalmazása során.

Coconut-oil-for-white-teeth

 

Otthoni fogfehérítő szettek.

 

Ez a legelterjedtebb módszer az otthoni fogfehérítésben, hiszen nem kell rendelőbe járni, és látható eredmény is elérhető. Ilyen módszer lehet a toll, ecsetelő, sín vagy zselé. Bár való igaz, hogy az eljárás kényelmetlen, gyakran sok macerával jár, így sokan félbe is szakítják. A fogfehérítő zselék esetében az eredmény sokkal látványosabb, mint egy fogkrém esetében. Otthon is végezhető, amelyet éjszaka kell használni egy sínnel, amelyet a fogorvos készít el. A zselé a fogzománcba hatol be, majd a színezőanyagokat halványítja. Természetesen mindez a fogorvosi rendelőben is elvégezhető, ilyen módon a kívánt szín gyorsabban érhető el. Míg az otthoni fogfehérítés 2-3 hét alatt éri el a kívánt hatást, addig a fogorvosnál ez 1 óra alatt megtörténik, mivel az orvosi anyagok koncentráltabbak.. Ez tényleg hatásos és nem káros módszer, szóval ennek jár a plusz pont.

otthoni-fogfeherites-biztonsagosan-1455100171

 

Habár az otthoni fogfehérítés, kényelmesebbnek, és olcsóbbnak tűnhet, de mindemellett elég nagy kockázatokkal is járhat. Ha azonban mégis emellett döntenénk, előtte, mindenképpen kérjük ki fogorvos, vagy dentálhigiénikus véleményét.

Figyelj a gyermeked fogaira Összeszedtük, mire érdemes figyelni a kicsik fogápolásánál.
Jóga jótékony hatásai Nem csak a testnek, de a léleknek is jó! Meg még sok minden másra is. Mutatjuk mire még!
Nyári szőrháború Le a téli bundával! Utána jártunk a szőrtelenítő eljárások előnyeinek és hátrányainak.
Elektromos vs. hagyományos fogkefe Melyik a jobb és hatékonyabb? Most kiderül. Fogkefék nyomában jártunk.
Gránátalma az új csodaszer A gránátalma nem kamu, tényleg egy csodaszer. Rengeteg jótékony hatással van a szervezetünkre. Próbáltad már?
Melyik oldalunkon érdemes aludni? Neked is sokat fáj a hátad vagy a nyakad? Gondold csak végig milyen pózban szoktál aludni!
Dobd ki a chipset! Itt vannak az egészséges nasik Egy kis különleges rágcsálni valóra vágysz, vagy csak le szeretnéd nyűgözni a barátaidat? Itt van pár szuper ötlet!
Mutatjuk a 2016-os, őszi divattrendet A divattervező szerint elég izgalmas ősznek nézünk elébe. Színek, formák, anyagok, szóval mindent megtalálsz a cikkben.
A legnagyobb beauty bakik Mutatjuk melyek azok a sminkelési hibák, amiket semmi képen se kövess el.