Út a tetováló pisztolyig

Ha valakivel elkezdesz beszélgetni a tetoválásokról biztos, hogy azonnal elkezdi sorolni, hogy mit és hová szeretne magára varratni,  de a többségnél ez általában itt az elméleti síkon meg is áll. Mára persze egyre nagyobb divatját éli a dolog és azáltal is, hogy az emberek elfogadóbbak lettek a tetováltakkal szemben, nagyon sokan belevágnak és kivarratják magukat.

 

Azért még nem tökéletes a dolog, az idősebb korosztálynál főleg, még mindig negatív asszociációkat kelt egy kicsi, vagy akár egy teljes karos tetoválás is teljesen mindegy, hogy férfin vagy nőn van.

 

Fabulous-Arm-Tattoo

 

A tetováltatási kultúra is változik. Kezdenek eltűnni a kis fekete csillagok, a nómfi tetkók, a delfinek, lovak, a csípő és lábfej pillangók és valami teljesen más irányba ment el a varratás.

 

Legyen az színes, vagy fekete-fehér a többség már nem pici mintákban gondolkodik, hanem több órás nagyokban. Rögtön az első varratás előtt már a másodikat tervezed. Mielőtt a tű alá feküdtem, évekig kerestem a megfelelő tetoválót. Millió szempontot figyelembe véve és alaposan mérlegelve. Azt elsőre tudtam, hogy ha belekezdek nem fogok egy hamar leállni, ezt persze mindenki mondta is az arcomba folyamatosan. Nem érdekeltek az olyan okos tanácsok, mint : xy olcsóbban megtudja csinálni, vagy gyorsabban és még sorolhatnám, mert ha már magamra varratok valamit és egész életemben ott lesz, az legyen olyan, amilyennek én akarom, bármi áron.

 

510125506

 

Miután eltántoríthatatlanul tudjuk, mit akarunk, kivel csináltatjuk és hová, nincs más hátra mint előre. Ilyenkor fel kell készülni a szokásos kérdésbombákra, amelyet mindenki megkap: 1. Hogy fogsz kinézni öreg korodra?  Vagányul. Egyébként is látott már valaki szép nagyon idős embereket? 2. Mi van, ha megbánod, megunod? 3. Mi van, ha fáj?  Akkor fáj. Aki akarja a tetkót, az viselje el a fájdalmat.

 

A-lot-of-hands-clock-tattoo

 

Én mindezek után is eltántoríthatatlan voltam. A régen kiválasztott motívumom egy magánélethez köthető emlékhez kapcsolódott, szóval mindenképpen tudtam, hogy nem fogom megunni. Kellett. A fájdalomról annyit, hogy mivel felkar tetoválás volt nem számított érzékeny helynek varratás szempontjából, abszolút pozitívan csalódtam. Gyakorlatilag rezzenéstelenül némi végtag zsibbadással túlvészeltem a 6 órás zümmögést. A tetováló előre felkészített, hogy mit hogyan kell majd csinálnom, amit betűre pontosan be is tartottam és nem lett gond. Olyanokra is felhívta a figyelmemet, hogy ha készen leszek, mindenki meg akarja majd érinteni a tetoválást, semmiképp ne hagyjam. És igen… Mindenki, hogy miért azt nem tudom! Továbbá az összes ismerősöm ismét elkezdte mesélni majd, hogy ő mit akar magára tettetni. Ez is igaz, százával kaptam az arcomba a képeket emberektől kéretlenül az álomtetkójukról. Egyébként visszautalva a mások által szajkózott korábban említett kérdésre: mi van, ha megbánod? 

 

Nos erre a válaszom, hogy nem bántam meg, imádom és már megvan a második és harmadik időpontom is.

 

Fitt vacsoraötletek villámgyorsan Az esti menü is lehet könnyű és egészséges. Mutatjuk hogyan!
„Állati nagy kaják” – avagy mutasd, mi van a tányérodban! Vannak olyan országok, ahol a házi kedvencek is a gasztronómia áldozatának esnek! Bizarr vagy elfogadott? Utánajártunk!
Férfiak és az illem, avagy eltűntek a szabályok valahol az éterben Kézcsók, ajtónyitás, a szék kihúzása. Megnéztük meddig szeretjük és mikortól sok az udvariaskodásból.
Dobd ki a fát, ma vízkereszt van! A legtöbben csak annyit tudunk a mai napról, hogy le kell bontani a karácsonyfát, pedig jóval többről van szó.
Rejtélyes betegség áldozatai lettek a határrendészek Egyelőre még vizsgálják, hogy mi okozhatta a tüneteket.
Bárki megnézheti miket töltünk le Tévedsz, ha azt hiszed, hogy titokban maradhat, milyen filmeket töltöttél le a BitTorrent rendszerben.
A rommá játszott karácsonyi dalok helyett válaszd ezeket! Az ,,All I want for christmas is you" és a ,,Last christmas" hallatán kitépnéd a hajad? Akkor ez Neked szól!
Se füle, se farka! – őrületes karácsonyi szokások a világban Nem mindenhol a halászlé a nyerő! Mutatjuk a legfurcsább ünnepi szokásokat!