7 Föld-szerű bolygót talált a NASA

Tudósok jelentették be, hogy a Spitzer-űrtávcső segítségével hét Föld-szerű és nagyságú bolygót fedeztek fel, amelyek közül három a lakható zónában van. Kutatók szerint a három bolygó közül bármelyiken lehet folyékony víz is.

 

trappist-800x427

 

A NASA egy igen látványos grafikát tett közzé a TRAPPIST-1f lehetséges felszíni viszonyairól:

 

ssc2017-01c

 

Thomas Zurbuchen, a NASA tudományos adminisztrátora elmondta még azt is, hogy soha ennyi Föld-szerű bolygót nem találtak még egyetlen csillag körül egyszerre. Ezek a planéták az eddig talált hasonló égitestek közül a leginkább alkalmasak arra, hogy további vizsgálatoknak vessék alá őket, például a légkörük összetétele szempontjából. Óriási lépés ez abba az irányába, hogy megtudjuk, egyedül vagyunk-e.

Már hárman haltak meg az influenza következtében A vírus a legyengült szervezetű vagy valamilyen alapbetegségtől szenvedő embernél okozhat súlyos szövődményeket.
Egyetemista után is igényelhető családi adókedvezmény Januártól bővült a családi kedvezményre jogosultak köre, módosult az eltartottak körének meghatározása.
Kígyós játék a legnépszerűbb keresések közt Ezekre kerestek rá legtöbbször a magyarok a Google-on 2016-ban. A játékot meg csak simán nem tudod abbahagyni.
Elfogták a Teréz körúti robbantót! (VIDEÓ) Klasszikus felderítő munka során jutottak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a gyanúsítotthoz.
Élő Counter Strike: Terrorelhárítók a metroban A valóságban nincs restart, sem cheat code.
Meddig „csendes” az Y és Z generáció? A kutatás során magyar fiatalokat kérdeznek meg különböző témakörökben, a nyilvános eredmény decemberre várható.
Az igazság a bevándorlásról (+videó) Az újságíróból lett politikai elemző, Roy H. Beck tartott egy hatásos előadást a tömeges bevándorlás hatásáról.
Kína a gravitációs hullámok űrbéli megfigyelésére készül A Tajcsi" (Taiji) nevű program az összeolvadó bináris fekete lyukak gravitációs hullámait tanulmányozza majd.
Közvetlen bizonyítékot találtak a gravitációs hullámok létezésére Albert Einstein elméletét sikerült igazolni tudósok nemzetközi csoportjának.