A veronai buszbaleset szigorításokat vonhat maga után

A szakmai szervezetek szerint szigorú és jó az autóbuszokkal kapcsolatos szabályozás hazánkban. Azzal azonban a szakemberek is egyetértenek, hogy akár emberi mulasztás, akár műszaki hiba történt, le kell vonni a megfelelő következtetéseket, és ha hiányosságokat tárnak fel, további szigorítás szükséges.

 

Az oktatási államtitkár felvetette annak a lehetőségét, hogy az iskolai kirándulások alkalmával 22 óra és reggel 6 óra között nem közlekedhetnének a buszok. További terv, hogy az utazások szervezését közvetlenül az iskolák hatáskörébe adják, és az a jármű, amelyben 7 gyermeknél több ül, minősüljön iskolabusszá.

 

dsc_7511

 

Az iskolabusz kategóriába sorolt járműben minden ülésen biztonsági övnek kell lennie, a 135 centinél alacsonyabb utasoknak gyermekülésben kell ülniük, és minden utasnak szükséges az ülőhely. A szabály 2009-es bevezetésének terve ellen az állami Volán­társaságok is tiltakoztak, így végül kompromisszumként megszületett a „meghatározott külön célú menetrend szerinti személyszállítás” fogalma, amelynek eredményeként a fenti eszközök beszerelése nélkül is lehet gyermekeket szállítani.

 

Továbbra sincs hivatalos szakértői vélemény arról, hogy mi okozhatta a múlt pénteken Verona mellett egy autópályahíd pillérjének csapódó, majd teljesen kiégő diákokat szállító autóbusz tragédiáját. A balesetet vizsgáló olasz hatóságok egyelőre nem találtak értékelhető nyomokat, de az eddigi vizsgálat egy esetleges durrdefekt vagy műszaki hiba lehetőségét nem igazolta. Az olasz rendőrség szerint jelenleg a legvalószínűbb, hogy a sofőr hibája vagy rosszulléte lehetett a baleset kiváltó oka.

 

olasz-buszbaleset-1-e1484985850391-1024x576

Ez lehetett a veronai buszbaleset oka Egy elemzést készítettek a tragikus balesetről.
Vádat emeltek a veronai balesetet túlélő sofőr ellen Az olasz sajtó szerint a sofőrt azzal vádolják, hogy figyelmetlenül vezetett, és ez okozta a január 20-i balesetet.
Bemutatták az új Nokia 3310-et Az ára 49 euró lesz. Itthon húszezer Ft. körül vásárolhatjuk meg.
Magyar Oscar nyertes és minden idők legnagyobb bakija (+videók) Örülhetünk az újabb magyar Oscar-díjasunknak, és pironkodhatunk a díjátadó történetének legnagyobb égésén.
DJ felhozatal az EFOTT-on Borgore, Dyro, Flux Pavilion és a Vinai is ott lesz a fesztiválon.
Lehetne egy nyolcadik kontinens Új-zélandi tudósok szerint Zélandia lehet a nyolcadik kontinens.
Több száz delfint vetett partra a víz Nagyjából háromnegyedük elpusztult.
Féláron látogathatunk bizonyos fürdőket Vidd el a családodat kikapcsolódni, ha február 28-án mentek fürdőbe, sokat spórolhattok!
Már nem Dzsudzsák a legjobban fizetett magyar sportoló A válogatott csapatkapitánya 3 millió euró körüli összeget kap évente az Egyesült Arab Emírségek-beli al-Wahdában.