Kik hordhatnak maszkot a szmogban?

Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) legfrissebb mérési eredményei alapján hétfőn tovább romlott a légszennyezettségi helyzet Magyarországon. A levegő magas szállópor-tartalma miatt az ország nagy részén veszélyes a levegő. Egyre több városban rendelnek el szmogriadót.

 

large_ap20130130a3a

 

Az OKK szaktanácsadója szerint elsősorban az egészségesek számára javasolt a védőmaszk hordása a szmogban. Azért nem ajánlják légzési, vagy keringési betegségben szenvedőknek, mert megnehezíti a légzést számukra. A normál egészségügyi maszk ebben a szmogban nem nyújt teljes védelmet, csak az FFP1, vagy FFP2 jelöléssel ellátott porvédő maszkok.

 

A maszkokat elsősorban huzamosabb ideig a szabad levegőn tartózkodóknak ajánlják. 

 

kep8

Lehetne egy nyolcadik kontinens Új-zélandi tudósok szerint Zélandia lehet a nyolcadik kontinens.
Fitt vacsoraötletek villámgyorsan Az esti menü is lehet könnyű és egészséges. Mutatjuk hogyan!
A TI szerint Magyarország az 57. a korrupciós rangsorban A rangsort a TI állítja össze, szakértők és üzletemberek megkérdezésével mérik az országokban a közszektor korrupcióját.
Magyarok is indulnak Las Vegasban a technológiai és innovációs kiállításon Négy magyar vállalkozás is képviselte Magyarországot az amerikai innovációs kiállításon.
Hétéves mélyponton a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban Novemberben októberhez képest tovább csökkent a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban.
Egy újabb vírus bukkant fel, ami lopja a bankok ügyfeleinek pénzét A Tesco Bank több ezer ügyfele esett nemrégiben a kiberbűnözők áldozatául.
Még két hónapig lehet fizetni a régi húszezresekkel 2017. január 1-től a 2015-ben kibocsátott, megújított 20 000 forintos bankjegyek maradnak forgalomban.
Taroltak a magyar filmesek a hétvégén Díjátadókon jutalmazták a magyar filmeket.
Bántalmazott nőket segítő programot indít a Magyar Vöröskereszt Céljuk a társadalom érzékenyítése a bántalmazás elfogadhatatlansága mellett.