Elkezdődött a berlini Zöld Hét, Magyarország a díszvendég

A kizárólagos partnerországi státusz révén a vásárt a magyar nemzeti pavilonban nyitották meg. A csaknem 1700 négyzetméteres magyar standon 33 kiállító mutatkozik be, természetes, jó minőségű és genetikailag módosított szervezetektől (GMO) mentes élelmiszerekkel.

 

F: Origo

F: Origo

   
A kiállítók új üzleti lehetőségekre is számítanak – tette hozzá Fazekas Sándor  földművelésügyi miniszter a hivatalos megnyitó után rámutatva, hogy Németország a magyar mezőgazdasági cikkek és élelmiszerek legnagyobb külföldi felvevőpiaca.

 

Magyarország a világon elsőként rögzítette alkotmányában, hogy tilos a génmódosított szervezetek használata a köztermesztésben.

 

Az IGW keretében megrendezendő Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA) – amelynek legfontosabb témája a vízhez való hozzájutás és mezőgazdaság összefüggései – azt az álláspontot képviseli majd, hogy a vízhiányra nem lehet megoldás a GMO használatának elterjesztése.

 

 

 

Grüne Woche, Berlin, Magyarország a kiemelt partner a berlini Grüne Woche agrárexpón

F:origo

 

Az IGW-t 82. alkalommal rendezik meg az idén. A 118 ezer négyzetméteren berendezett vásáron 66 országból 1650 kiállító vesz részt. Magyarország az idén 45. alkalommal vesz részt az ágazat vezető kiállításán, és 2010 után már másodszor nyerte el a partnerországi tisztséget.

Első alkalommal rendeznek magyar filmfesztivált Berlinben A Huniwood október 13. és 24. között több tucat magyar mozgóképes alkotást, játék- és dokumentumfilmeket mutat be.
Hétéves mélyponton a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban Novemberben októberhez képest tovább csökkent a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban.
Magyarországon zajlik a Black Swan 2016 hadgyakorlat ,, A gyakorlat kiválóan példázta, hogy hogyan képesek a magyar katonák szövetségeseikkel együtt, hatékonyan fellépni "
Feltérképezték a boldogságot A boldogság térkép megmutatja, hol a legboldogabbak az emberek az országunkban.
Bemutatták az új Nokia 3310-et Az ára 49 euró lesz. Itthon húszezer Ft. körül vásárolhatjuk meg.
Magyar Oscar nyertes és minden idők legnagyobb bakija (+videók) Örülhetünk az újabb magyar Oscar-díjasunknak, és pironkodhatunk a díjátadó történetének legnagyobb égésén.
DJ felhozatal az EFOTT-on Borgore, Dyro, Flux Pavilion és a Vinai is ott lesz a fesztiválon.
Lehetne egy nyolcadik kontinens Új-zélandi tudósok szerint Zélandia lehet a nyolcadik kontinens.
Ez lehetett a veronai buszbaleset oka Egy elemzést készítettek a tragikus balesetről.