Bajáról indult a két jégtörő Szerbiába

Szerbiát sem kímélte a Dunán úszó jégtömeg. A jégzajlás megrongálta a kikötőben állomásozó hajókat, úszó kávézókat és éttermeket, ezért a jégdugók feltörésére Magyarország két jégtörőhajóval segíti a déli szomszédait.

 

jegtoro

__

Már korábban is előfordult, hogy kisegítettük jégtörőkkel Szerbiát, mert nekik csak egyetlen használható hajójuk van. Az előzetes figyelmeztetések ellenére, nem minden hajós gondoskodott a csónakjának védelméről.  

A Duna és a Száva szerbiai szakaszán már egy hete betiltották a hajózást, a folyók nagy része ugyanis befagyott.

 

Az Országos Műszaki Irányító Törzs azt közölte hétfőn az MTI-vel, hogy a két magyar jégtörő hajót a Duna közös szerb-horvát szakaszán vetik be, miután szombaton a horvát és a szerb fél is jelezte, hogy a kialakult torlaszok miatt jégtörésre van szükség Magyarország déli határa és Vukovár között.

 

teljes-hajozasi-zarlat-van-a-dunan-gonyutol-a-vaskapuig_129364

__

Apatin térségében 2000, Dálya térségében 200 méter hosszan alakult ki álló, illetve lassan mozgó jégtorlasz. Magyarország hétfő reggel – összesen 15 emberrel a fedélzeten – indította útnak a Baján állomásozó “Jégtörő XI.” és a “Jégtörő VI.” nevű hajóit, amelyek előreláthatólag már kedden munkához látnak.

Kovács Csaba: Szállodahajók érkezhetnek Bajára Hamarosan nem csak elhajózni láthatjuk majd a folyami luxushajókat.
Bajai jelölt az év divattervezője kategóriában! A Glamour magazin Women of the Year Gáláján jelölt lett László Bea!
A TI szerint Magyarország az 57. a korrupciós rangsorban A rangsort a TI állítja össze, szakértők és üzletemberek megkérdezésével mérik az országokban a közszektor korrupcióját.
Elkezdődött a berlini Zöld Hét, Magyarország a díszvendég A világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vásárán díszvendégek vagyunk!
Veszélyes a befagyott szabad-vizek felületén tartózkodni A hirtelen hőmérséklet-változások jelentősen módosíthatják a jégtakaró tulajdonságait.
Hétéves mélyponton a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban Novemberben októberhez képest tovább csökkent a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban.
Egy uszály süllyed a bajai Duna-hídnál Valószínűleg a híd lábának ütközhetett a hajó.
A remény él, célunk a vb! Magyarország – Andorra Vb-selejtező Magyarország itthon fogadja Andorrát 2016 utolsó válogatott tétmérkőzésén.
Az edzésen dolgozni kell, nem csak ott kell lenni! – Interjú Pass Ferenccel ,, Céltudatosan tudta, hogy mit akar, az edzést mindig odaadóan csinálta, sosem volt vele probléma "