Víz-világtalálkozó – Konferencia volt a Millenárison

Peter Thomson, az ENSZ 71. Közgyűlésének elnöke szerint, ha megfelelő mennyiségű vízhez jutnak az emberek világszerte, akkor béke és biztonság lesz.

___

Budapest, 2016. november 28. Peter Thomson, az ENSZ Közgyûlés elnöke felszólal a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 konferencián a budapesti Millenárison a háromnapos rendezvény elsõ napján, 2016. november 28-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Peter Thomson, az ENSZ Közgyûlés elnöke felszólal a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 konferencián MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

Elmondta: az OECD szerint 2050-re a föld vízigénye 55 százalékkal fog növekedni.

 

Az ENSZ emberi jogként ismerte el a hozzáférést a vízhez, ami azt jelenti, hogy a tiszta ivóvizet és a szennyvízkezelést egyaránt biztosítani kell az embereknek. Az emberiségnek a fenntartható fejlődés felé kell haladnia, ebben a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 fontos lépést jelent, emellett jövő nyáron New Yorkban az óceánok megóvásáról tanácskoznak majd – mondta.


Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára videoüzenetében arról beszélt, hogy a fenntartható fejlődés céljainak eléréséhez át kell alakítani a jelenlegi erőforrás-gazdálkodást.

__

DSC_0220

__

Ez biztosíthatja a tiszta ivóvizet a föld minden lakójának. Szükséges a szennyvízkezelés eddiginél magasabb fokú megvalósítása. Ehhez pedig a már meglévő jó gyakorlatokat széles körben el kell terjeszteni a Föld országaiban – mondta.

 

A víz hiánya konfliktusokat, migrációt okoz, óriási gazdasági és társadalmi költségekkel jár. Újra kell gondolni a szervezetet, a vízzel kapcsolatos fejlesztéseket és a finanszírozást egyaránt. A Világbank vezető szerepet vállal, jelenleg 30 országban 40 projekttel van jelen – mondta.

Digitális oktatás lesz Magyarországon 2020-ra A New York-i ENSZ Közgyűlésen tartott előadást a témában Deutsch Tamás.
Bemutatták az új Nokia 3310-et Az ára 49 euró lesz. Itthon húszezer Ft. körül vásárolhatjuk meg.
Magyar Oscar nyertes és minden idők legnagyobb bakija (+videók) Örülhetünk az újabb magyar Oscar-díjasunknak, és pironkodhatunk a díjátadó történetének legnagyobb égésén.
DJ felhozatal az EFOTT-on Borgore, Dyro, Flux Pavilion és a Vinai is ott lesz a fesztiválon.
Lehetne egy nyolcadik kontinens Új-zélandi tudósok szerint Zélandia lehet a nyolcadik kontinens.
Ez lehetett a veronai buszbaleset oka Egy elemzést készítettek a tragikus balesetről.
Több száz delfint vetett partra a víz Nagyjából háromnegyedük elpusztult.
Féláron látogathatunk bizonyos fürdőket Vidd el a családodat kikapcsolódni, ha február 28-án mentek fürdőbe, sokat spórolhattok!
Már nem Dzsudzsák a legjobban fizetett magyar sportoló A válogatott csapatkapitánya 3 millió euró körüli összeget kap évente az Egyesült Arab Emírségek-beli al-Wahdában.