Kuponkirálynők, avagy a spórolás művészete

A legtöbb csaj, imád vásárolni, és persze imádja, ha mindezt akciósan teheti meg. A vásárlás rituáléja így még nagyobb örömet okoz és társul a spórolás élményével is. Az október, a november és a december híres a kuponakciókról, leárazásokról és hűségprogramokról. A szemfülesek igen jelentős kedvezményekre tehetnek szert. Felkerestünk pár akcióvadász kuponkirálynőt, akik készséggel álltak rendelkezésünkre a kérdéssel kapcsolatban. A királyok azért maradtak ki ebből, mert a pasik köztudottan égnek álló hajjal – már ha van hajuk! – menekülnek ha vásárlásról van szó. 

 

complimentary-handbags-1

A tipikus ,,ezt nem hagyhattam ott ennyiért!” esete.

 

Mindenkinek ugyan azokat a kérdéseket tettük fel: Szoktál kuponozni? Részt veszel valamilyen akcióban, hűségprogramban? Ha igen, miket vettél eddig? Mennyire valósak ezek a leárazások? Az első válaszadónk Andruskó Rita volt.

 

Szoktam kuponozni persze, szerintem az akciók nagyon is valósak!

Van olyan bolt, ahol az akciós termékekre is vonatkozik a kupon, ilyen volt az idei akcióban például a Rossmann. A Glamour napokon szoktam részt venni, de szoktam az emagról is rendelni, így vettem meg Nellike, a kislányom tévéjet 54000 Ft helyett 28000 Ft-ért. Mondjuk évek óta innen rendelem neki a karácsonyi ajándékot, mert itt általában decemberben nincs postaköltség.

basszuska

 

 

Ez is jellemzően csajos dolog, szemrebbenés nélkül vásárolunk online több tízezerért, de a postaköltség felháborít minket, és van, hogy emiatt nem rendelünk inkább semmit.

 

A kuponozás előtt egy héttel érdemes a kiszemelt termékek árát megnézni, hogy tutira ne verjenek át az akciókkal. Saját tapasztalatunk szerint egyébként nem árazzák fel a termékeket a boltokban. Online, már más a helyzet…

 

Második válaszadónk Asztalos Imola is rendszeresen részt vesz különböző kuponakciókban.

Szoktam kuponozni, Joy napokon és Glamour napokon veszek részt. Általában azokat a termékeket veszem meg, amikre nagy szükségem van, de természetesen mindig becsúszik valami más is, amibe beleszeretek. Nagy részüknek szerintem fel szokták emelni az árát, de van amikor még így is megéri!  

Több magyar online webáruháznál tapasztaltuk, hogy a Black Friday előtt felemelik az árakat, így nem valósak az akciók, illetve nem teljesen korrektek. A nagy külföldi webáruházaknál is volt ilyen!

 

Felnyomták az árakat, így a kuponozás napján, az akcióval, az amúgy is érvényes áron tudtuk volna megvenni a terméket, érdemes résen lenni!

 

 

Pollák Szandra is válaszolt a kuponozási szokásaival kapcsolatban feltett kérdéseinkre.

Szoktam kuponozni, imádom az ilyen akciókat! A legjobban a Glamour napokat szeretem, az ilyen napokon gyakran átmegyünk a hozzánk legközelebb eső nagyvárosokba, Pécsre vagy Szegedre. Általában a szezonhoz megfelelő ruhákat, cipőket és drogériai termékeket szoktam megvásárolni kuponnal. Tényleg sokat számít a meghatározott kedvezmény! Oda kell azért figyelni, hogy mire vonatkozik a kupon pontosan, de valósak ezek a leárazások. A Black friday meg óriási találmány, akár 50%-os kedvezményt is kifoghatunk!

Best friends shopping together. [url=http://www.istockphoto.com/search/lightbox/9786738][img]http://dl.dropbox.com/u/40117171/group.jpg[/img][/url]

 

A nagy vásárlások előtt érdemes spórolni egy kicsit. Járjatok utána az áraknak, készítsetek listát arról, hogy mit szeretnétek megvenni és alap árak felírása mellett számoljátok ki előre a kedvezményes árat is. A rutinos kuponozók akár egy egész szezonra is betudnak vásárolni egy ilyen akciósorozat alkalmával. Közeledik a karácsony, és előttünk van 3 nagy vásárlási akció, könnyen ezreket, tízezreket is spórolhatunk, ha előre megvesszük szeretteinknek az ajándékokat, de ne felejtsetek el előre számolgatni, és legyetek résen!

5+1 első mondat pasiktól, mely az utolsó is. (szavazással) Közhelyes és katasztrofális dumák, amelyekkel a pasik csajozásra vetemednek Vajon tudatában vannak a kimondott szavaknak?
Paintballra fel! Akciós lövöldözésre invitál az öt éves Maxim Paintball.
Vajon rágörcsölünk a pasi-keresésre? Amikor már máson sem gondolkodunk. Valljuk be, egy idő után unalmas a szingli-élet. Adjunk minden pasinak esélyt, vagy inkább szűrjük meg a jelentkezőket?
Nagyszínpados lett a Blahalouisiana A bajai Schoblocher Barbi zenekara egyre népszerűbb. Nagy bulit csaptak a SZIN-en!
A rommá játszott karácsonyi dalok helyett válaszd ezeket! Az ,,All I want for christmas is you" és a ,,Last christmas" hallatán kitépnéd a hajad? Akkor ez Neked szól!
Árakat feltüntetni? Na még mit nem! Egyre több az átvert, megtévesztett vásárló. Összegyűjtöttünk pár esetet arról, hogyan is vernek át minket vásárláskor.
24 óra teljesen internet mentesen Négy tesztalanyunknak 24 órát kellett kibírnia teljes internetmegvonásban! Nem volt egyszerű menet...
Féláron látogathatunk bizonyos fürdőket Vidd el a családodat kikapcsolódni, ha február 28-án mentek fürdőbe, sokat spórolhattok!
Egyedi DIY farsangi gyerek jelmezek Nincs ötletetek a farsangi jelmezre? Segítünk!