Elektromos vs. hagyományos fogkefe

Manapság már minden az elektronika körül forog. Egyre modernebb dolgokat dobnak piacra, amik nem feltétlenül hasznosak, vagy jobbak, mint hagyományos elődeik. Na ez a fogkefére nem igaz. Sajnos vagy nem sajnos, de tény, hogy az elektromos fogkefe mérföldekkel jobb és hatékonyabb, mint a sima manuális fogkefe. Arról nem is beszélve, hogy a gyerkőcöt is jobban rá lehet venni a fogmosásra, egy elektromos kütyüvel, főleg a mai színes állatmintás vagy hercegnős, csillogó-villogó találmányokkal. Fogorvosok is inkább a gép fogkefét ajánlják, hiszen ezzel sokkal precízebben lehet megtisztítani a fogakat. Az első elektromos fogkefét 1960-as években vezette be a Squibb cégcsoport. Na de akkor nézzük az összehasonlítást.

 

 

Hagyományos fogkefe

 

Előnyei:

-olcsó

-nagyobb választék

-nincs fenntartási költség

-van rajta nyelvkaparó

-csendes, rezonancia mentes fogmosások

-jobban szétdolgozható a fogkrém

-gyerekeknél már pár hónapos kortól alkalmazható

 

Hátrányai:

-2-3 perces fogmosás alatt sem lehet annyi mozdulatot megtenni vele mint egy elektromos fogkefével

-nincs beépített nyomás érzékelő, vagy időmérő

-nehezen elérhető helyekre nem fér be

 

CR-Health-Toothbrush-Pile-II-08-15

 

Elektromos fogkefe:

 

Előnyei:

-teljesítmény jóval magasabb, mint a hagyományos fogkeféé

-kényelmes, egyszerű

-beépített időmérő, a fogmosási idő betartásáért

-nehezen elérhető helyekre is bejut

 

Hátrányai:

-drága (de megéri!)

-magasabb fenntartási költség (elemek, pótfejek)

-zajos

-3 éves kor alatt nem ajánlott

 

best-electric-toothbrushes-1105427-TwoByOne

 

Igen, igen vannak hátrányai is az elektromos fogkefének, és a pénztárcánknak sem tesz jót, de mégis e felé billen a mérleg nyelve, hiszen hosszú távon mégiscsak jobban járunk vele, hiszen valljuk be, ha helyesen tisztítjuk fogainkat kevesebbet kell járnunk a fogorvoshoz, ami azért mégis csak javít az anyagi helyzetünkön. Olyan helyekre is behatolnak a sörtéi, ahová a sima manuális fogkefével be sem férnénk, arról nem is beszélve, hogy nem kell erőt kifejtenünk fogmosás közben, csak a helyén kell tartanunk a készüléket. Az automata fogkefe körkörös mozdulatok végzése szempontjából is jobb, hiszen forgó fejjel rendelkezik.

 

Electric_Toothbrush_Head_11694299396

 

Az emberek 90%-a nem mos megfelelő ideig (2-3 perc) fogat. Egy kutatást végeztek, miszerint a kiválasztott személyeknek óra használata nélkül saját érzésük szerint 2 percig kellett fogat mosniuk. 10 emberből 8 1 perc alatt teljesítette. Na ez elektromos fogkefe használatával szuperül megoldható, mert a legtöbb már beépített időmérővel van felszerelve, ami jelez ha letelt a kellő idő. Igaz, néha elemet kell cserélni benne, vagy feltenni a hálózati csatlakozóra, és a pótfejek is elég borsos áron kaphatóak de tény, hogy hatékonyabb, és szerintem ennyit költhetünk fogaink egészsége érdekében.

 

A gépi fogkefe használatával hatékonyabban csökkenthető a felgyülemlett plakk, ezáltal eredményesen előzhető meg a fogszuvasodás is. Persze más technikája van az elektromos kefének, mint a hagyományosnak, ezt érdemes jól elsajátítani, a fogköz tisztításról pedig akkor sem szabad elfelejtkeznünk, ha a piac legnívósabb elektromos vagy ultrahangos fogkeféje van a kezünkben.

 

manual-vs-electric-toothbrush-1200x677

 

Ami a gyerekeket illeti. A kicsik nyitottak az új dolgok kipróbálására és, ha már egész kicsi korban a kezükbe kerül egy automata fogkefe valószínű, hogy felnőtt korukban kevesebbet fordulnak majd meg a fogorvosi rendelőkben. A cégek is odafigyelnek a gyerekekre, hiszen már rengetegféle szebbnél szebb mintával, világítással és akár még zenével is felszerelik a fogkeféket, ezzel egy élménnyé varázsolják a fogmosást, így az nem egy nyűg lesz a számukra, hanem egy kedves és annál hasznosabb tevékenység.

 

Sonicare-for-Kids-Stickers

 

Szóval nincs mit ragozni. Haladni kell a korral és kihasználni a jobb lehetőségeket. Ha egyszer rászánunk annyi pénzt, biztosan nem fogjuk megbánni, és valljuk be egy fogkefére szívesebben költ az ember, mint egy fogpótlásra. Arról nem is beszélve, hogy a rendszeres szűrővizsgálatokon felül nem nagyon kell a fogorvost látogatnunk, ha a fürdőszoba polcunkon egy automata kefe áll. Ha megfelelő kefét választunk, vigyázunk rá és rendeltetés szerűen használjuk akár örök életű is lehet a készülék. Persze kérjük ki fogorvos véleményét, milyen készüléket is válasszunk, hiszen sokféle létezik és mindegyik fogmosó fej más problémára jó. Tegyünk meg ennyit fogaink egészségéért és nyúljunk a pénztárcánkba hiszen, fogak nélkül elég kellemetlen és nehéz életünk lehet.

10+1 téli ital Íme néhány melegen fogyasztandó, folyékony finomság a téli estékre.
Melyik oldalunkon érdemes aludni? Neked is sokat fáj a hátad vagy a nyakad? Gondold csak végig milyen pózban szoktál aludni!
Dobd ki a chipset! Itt vannak az egészséges nasik Egy kis különleges rágcsálni valóra vágysz, vagy csak le szeretnéd nyűgözni a barátaidat? Itt van pár szuper ötlet!
Nyári szőrháború Le a téli bundával! Utána jártunk a szőrtelenítő eljárások előnyeinek és hátrányainak.
Te is lehetsz fogkrém reklám Az otthoni fogfehérítésnek nem csak előnyei vannak, sőt. Utánajártunk; lehet inkább szakemberre kéne bízni!
Ilyen télikabátot vegyetek, ha trendy darabot szeretnétek! Téli bundában. Mutatjuk az idei kabát trendeket.
Gránátalma az új csodaszer A gránátalma nem kamu, tényleg egy csodaszer. Rengeteg jótékony hatással van a szervezetünkre. Próbáltad már?
Őszi hajápolás Az ősz nem csak az immunrendszerünket teheti próbára, hanem a hajunkat is. Ilyenkor kell neki egy kis extra figyelem.
Baja tehetségei: Szatmári Petra – ökölvívó "Az olimpiáig meg sem állok!" Szatmári Petrával, ökölvívóval beszélgettünk.