Bajai Sportuszoda jelene és jövője

Az uszoda egész évben nyüzsög, rengetegen járnak oda különféle edzésekre, vagy akár hobbi úszóként esetleg a wellness részleget vagy a konditermet látogatják. Állandóan tele a parkoló, és a bicikli tároló is, az uszi igen csak ki van használva. Hosszú évek alatt, sok változás, és fejlesztés volt az épületben. A Bajai Sportuszoda vezetőjét, Lakatos Árpádot kerestük fel a kérdéseinkkel.

 

Várhatók fejlesztések a közeljövőben az uszodában? Ha igen, melyek ezek?

Várhatóan szükséges lesz a nagymedence, ill. medencetér újraszigetelése, valamint burkolása. A tetőszerkezet is előbb utóbb felújításra szorul.

__

A  Bajai Sportuszoda üzemeltetője a Bajavíz Kft., a tulajdonos pedig a Bajai Önkormányzat.

__

20161124_103536

 

Tervezik bővíteni szabadtéri medencével az uszit?

Jelenleg egy tanulmányterv készül, melyben a kültéri medencék mellett élményelemeket is szerepelnek. Természetesen a megvalósításhoz és üzemeltetéshez szükséges forrásokat is meg kell találni.


Sajnos a tíz évvel ezelőtti próbafúrás alapján termálvíz igénybevételére nincs lehetőség, így az üzemeltetési költségeket ezzel nem lehet hatékonyabbá tenni.

__

Úgy tudjuk, hogy leszakadt a szellőztető, és emiatt fennakadások voltak az intézményben. Mi történt pontosan? Sikerült elhárítani a problémát?

A légelszívó berendezés négy csövének egyikénél, a kb. húsz felfüggesztésből kettő elpattant. Ezek ki lettek cserélve, és az összes többi is meg lett erősítve. A helyzet 1-2 napon belül megoldódott.

__

cc4d0b8dceacd3d80302d63de59441353624fb8c

__
Miért szokott bezárni nyáron az uszoda?

A miatt állunk le, mert az év 11 hónapjában üzembiztosan kell működnünk, és ez egy 30 év fölötti létesítmény, így mindig vannak olyan munkák, amelyeket körülbelül egy hónap alatt tudunk megoldani. A nyári hónapok azért alkalmasak erre, mert olyankor nincs leterhelve az uszoda, nincsenek edzések, iskolák, gyógytorna, stb. Nyáron minimális lenne a vendégforgalmunk.

A kanapé kutya a múlté, íme Loki a szobaróka Egy hiperaktív rombológépet a lakásba? Így néznek ki Loki a róka mindennapjai!
Kovács Csaba: Szállodahajók érkezhetnek Bajára Hamarosan nem csak elhajózni láthatjuk majd a folyami luxushajókat.
Hosszú Katinka háborút indított (frissítve) "Számomra elfogadhatatlan, hogy az eredményeinkkel, keserves, mindennapi munkánkkal a Szövetség sajátjaként dicsekszik."
Egy újabb vírus bukkant fel, ami lopja a bankok ügyfeleinek pénzét A Tesco Bank több ezer ügyfele esett nemrégiben a kiberbűnözők áldozatául.
Aztán az “öreg hölgy” lassan letérdelt Avagy hogyan nyomták le az Európai Unió torkán a szabadkereskedelmi megállapodásnak nevezett CETA-t.
Taroltak a magyar filmesek a hétvégén Díjátadókon jutalmazták a magyar filmeket.
Folytatás a Star Academy után – Interjú Ossó Balázzsal Balázs a Star Academyben aktív munkával töltött napok után sem pihen. Elmesélte nekünk, hogy mivel telnek napjai.
Keresik az év legjobb kutyabarát innovációját! Cél, a felelős állattartás népszerűsítése és az, hogy egy új ötlettel segítsük a kutyások és kutyák hétköznapi életét.
Fesztivál karszalag a csuklódon: van egy rossz hírünk Ha még rajtad van a tavaly nyári karszalagod, akkor nagy veszélyeknek lehetsz kitéve.