Telik az idő: 28 éve jelent meg Jacko Smooth Criminal-je

Napra pontosan 1988. október 21-én jelent meg – az akkor 30 éves – Michael Jackson Smooth Criminal című dala. A magyarba csak “enigácsivokki” számként bevonult alkotás az 1987-es BAD albumon szerepelt. 

 

Egyébként ez a nap szintén péntekre esett.  

Az MJ által kitalált és 1993-ban szabadalmaztatott "anti gravitációs" cipőben

Az MJ által kitalált és 1993-ban szabadalmaztatott “anti gravitációs” cipőben

 

A dal “Annieről” szól, akit megtámadnak a lakásában. Feloldva pedig fiatalkorunk nagy rejtélyét , a klasszikus  “enigáccsivokki” nem más, mint az Annie are you ok/so Annie are you ok /are you ok Annie” szöveg.  

 

Bizony, ennek már 28 éve. A hajdan országokat megmozgató Jacko fénye az ifjabb korosztályban talán már kevésbé fényes, de bennünk 30-40 évesekben azért még mindig ő a Pop királya! Talán még emlékszünk rá, hogy egy-egy koncertje mekkora tömegeket mozgatott meg, és milyen tömeghisztériát okozott. Az akkori sajtó mindig beszámolt az őt körülvevő szinte már misztikus rajongásról. 

 

Ha a nálunk kevesebb napot megélteknek szeretnénk jellemezni mekkora sztár is volt MJ a maga idejében , talán az segít, hogy a Thriller című albumából 104 milliót adtak el, ami még Youtube letöltésből is igen figyelemre méltó lenne.  Világviszonylatban az eladott lemezek száma pedig több, mint 300 millió.

 

Michael először 1994-ben járt Magyarországon. A korabeli híradások a fél város lezárásáról szóltak. Ekkor egy rövidfilm forgatására érkezett az országba. Hatalmas sajtóérdeklődés mellett nézte meg a Parlamentet, ami annyira megtetszett neki, hogy inkognitóban, a slepp nélkül is látni szerette volna, de ez a program – a többszöri egyeztetés ellenére – végül nem valósult meg. A legendássá vált HIStory koncerjére pedig 1996-ban került sor hazánkban.

 

Élete során igen bőkezűen jótékonykodott, 9 gyeremekeknek segítő alapítványt hozott létre. 

 

Az Egyesült Államokbeli Indiánában, 1958-ban született Michael Joseph Jackson a család hetedik gyermekeként látta meg a napvilágot. Apjáról igen keménykezű emberként nyilatkozott, aki gyakran durván bánt a gyermkeivel. 

 

Végezetül, nézzünk néhány érdekességet a Pop királyáról, amelyet talán nem tudtál eddig:

 

A Hollywoodi hírességek sétányán két csillaga is van. Egyszer mint Michael Jackson, és egy mint a Jackson 5 tagjaként.

 

A Thriller 37 hétig vezette a US Billboard listáját.

 

1984-ben 8 (!) Grammy díjat nyert, így minden idők legtöbb, azonos évben Grammy díjat nyert művésze lett

 

Első nyilvános szereplése 5 éves korában volt. 

 

Bőrszínének megváltozását az 1993-ban diagnosztizált vitiligo nevű bőrbetegség okozta. 

 

A mostanában nem igazán élete csúcsán levő Macauley Culkin a Jackson gyerekek keresztapja. 

 

Halála előtt éppen a nagy visszatérésről álmodozott, ennek keretében csak Londonban 50 showt adott volna.


 

Luca napi hagyományok December 13 Luca napja, ám ez nem csak egy egyszerű névnap, számtalan hagyomány, és babona kapcsolódik hozzá.
A Mikulás legendája A keleti egyházak egyik legtiszteltebb szentjéről a tizedik század óta emlékeznek meg minden esztendőben.
Anyádnak nem kell látnia – #sohavégetnemérős Premier előtt néztük meg a Wellhello filmjét. Ez a mozi sokkal több, mint aminek elsőre látszik.
,, Írj rám, majd megbeszéljük! ” avagy nyugdíjba küldtük a hanghívást Hol van már a hívás, meg az órákig tartó telefonálgatás és az Sms?! Mára már elenyészően vannak jelen az életünkben.
A hordozható zeneszerszámaink evolúciója Nosztalgiázz velünk! A hordozható zene-kütyüjeink történetét idéztük fel, a Sokol rádiótól egészen az okostelóig.
Népharag: Ezektől a posztoktól kapunk agyfrászt Cuppanós szelfi és a Ceolhoi "nagyon igaz". Összegyűjtöttük a legidegesítőbb Facebook lakókat és posztjaikat.
Így szextingeltek Ti, avagy “A nagy Szexting-teszt” Minden kiderül: Olvasóinkat kérdeztük, hogy vajon próbálták-e már, nők vagy a férfiak inkább a bevállalósabbak?
Stílusikonok az EFOTT-on „Bátorság kell manapság középszerűnek lenni”
Harry elátkozott gyermeke, Albus Perselus Potter Górcső alá vettük a népszerű színdarabból készült könyvet, amelyet a Harry Potter sorozat újabb darabjának szántak.