Őszi hajápolás

Hivatalosan is megérkezett az ősz és vele a rossz idő. Ezt a váltást megérzi a testünk. Máshogy kell ápolnunk ebben az időszakban. A hajunk is más odafigyelést igényel. Ilyenkor sokkal érzékenyebb, töredezik, hullik. Az őszi hajápolásra egészen más szabályok vonatkoznak, mint a nyári időszakban. Nyáron inkább a hőnek van kitéve jobban, ősszel viszont a szél, és a hideg károsítja. Fontos, hogy odafigyeljünk, és évszakhoz megfelelően bánjunk hajunkkal.

 

photo287

 

Hajmosás

Igen, ezt is kicsit másképp kell csinálni. Langyos vízzel mossunk hajat, és ügyeljünk rá, hogy az ujjbegyekkel masszírozzuk a fejbőrt, semmi esetre se a körmeinkkel kaparjuk. Használjunk olyan samponokat és balzsamokat, amelyek valamilyen olajat tartalmaznak, ezek nagyon jól hidratálják a hajat, és ellenállóbbá teszik. Olívaolaj, kókuszolaj, argánolaj, ricinusolaj, ezek összekeverve pakolásként tökéletesek, de külön-külön is nagyon hasznos szerepet töltenek be.

 

Pakolások

 

Olívaolajos pakolás
Az olívaolajjal megakadályozhatjuk, hogy töredezetté váljon a hajunk. Összesen 20-25 percig kell a hajon hagyni és azután meleg vízzel lemosni. Ha egy kis mézet is keverünk a masszába, akkor selymesebbé tehetjük a hajat vele.

Ricinusolaj és tojás
A ricinusolaj és a tojássárgáját összekeverve olyan hajpakolást készíthetünk, amelytől sokkal fényesebbé válik a haj. A ricinusolajat könnyedén bármelyik patikában be lehet szerezni és akár önmagában tojás nélkül is alkalmazhatjuk, de ilyenkor 1-2 órára is szükség lehet, amíg kifejti a hatását.


Argánolajos hajpakolás

Bemasszírozzuk a fejbőrbe, és végigfésüljük hajunkat, hogy a töredezett hajvégekig is eljusson. Zuhanysapit vagy folpackot húzunk, és törölközőbe csavarjuk a fejünket. Hagyjuk rajta 15-20 percig, aztán alaposan mossuk meg, vagy elmegyünk aludni és másnap reggel mosunk hajat.

 

pikcs_3

 

Vitaminok

Ebben az időszakban a haj nagyon hajlamos a kiszáradásra, és a töredezésre, a hajhullásról nem is beszélve. Persze a hajhullásnak több oka is lehet például, vitaminhiány vagy valamilyen szervezetben keletkezett gyulladás, amiről nem is tudunk, de kihat a hajunkra. Némi vitaminnal helyrehozható például: B-, C-, és E. Ezekből igyekezzünk bevinni a szükséges adagot, ezt hajvitaminokkal és erre a célra kifejlesztett szépségvitaminokkal a legegyszerűbb. Ha drasztikussá válik a hajhullás, érdemes orvoshoz fordulni. Nyilván a hajmosáskor, is kihúzunk pár szálat, ez nem számít hullásnak. Illetve arra is figyeljünk oda, hogy lehet, hogy rémisztő, amit a hajkefében látunk, de az koránt sem a hajszálak számát jelöli, inkább a hosszát.

 

10+1 téli ital Íme néhány melegen fogyasztandó, folyékony finomság a téli estékre.
Ilyen télikabátot vegyetek, ha trendy darabot szeretnétek! Téli bundában. Mutatjuk az idei kabát trendeket.
Elektromos vs. hagyományos fogkefe Melyik a jobb és hatékonyabb? Most kiderül. Fogkefék nyomában jártunk.
Melyik oldalunkon érdemes aludni? Neked is sokat fáj a hátad vagy a nyakad? Gondold csak végig milyen pózban szoktál aludni!
Be vagyunk poloskázva Nem elég, hogy büdösek, sokan vannak, és még a rezsit sem fizetik. Új lakótársaink a poloskák.
Dobd ki a chipset! Itt vannak az egészséges nasik Egy kis különleges rágcsálni valóra vágysz, vagy csak le szeretnéd nyűgözni a barátaidat? Itt van pár szuper ötlet!
Baja tehetségei: Szatmári Petra – ökölvívó "Az olimpiáig meg sem állok!" Szatmári Petrával, ökölvívóval beszélgettünk.
Óvatosan a borkészítéssel! A katasztrófavédelem a mustgáz veszélyeire hívja fel a borkészítők figyelmét.
“Legyen benne valami olyan, amit csak én látok” Augusztus 29. a Magyar fotográfia napja. Két bajai fotóst kérdeztünk szerelmükről, a fotózásról.