Mutáns szuperbacik

Az emberek és az állatok szervezetében is találunk jótékony és káros baktériumokat. Mindkét fajtájuknak erős az alkalmazkodóképessége. Ha a különböző készítményeket, hatóanyagokat nem megfelelően használjuk, akkor a baktériumok védettséget szereznek a hatóanyagok ellen. Ez azt jelenti, hogy akkor is képesek szaporodni és fertőzni, amikor ezekkel a termékekkel védekezünk ellenük.
Jelenleg az egyik legnagyobb probléma az állatgyógyászatban, hogy hogyan lehet legyőzni a gyógyszereknek egyre inkább ellenálló kórokozókat. Ugyanis, ha az előírtnál kevesebb kullancsirtó szert használunk a kutyánk testén, akkor a kevesebb hatóanyaghoz könnyebben hozzászoknak a kórokozók.

 

szuperbaktérium

 

A csomagoláson előírt mennyiséget használjuk. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban az állatorvost is kérdezzük meg.

 

Sajnos kullancscsípéssel már a legtöbb kutyás találkozott. Magas lázat, vérfesték-vizelést és lebénult szemizmokat okozhat a kutyáknál. Számos baktérium már 20-30 perc alatt is képes a szaporodásra. A természetes kiválasztódás segítségével válnak ellenállóvá a készítményekkel szemben. Így jönnek létre az úgynevezett rezisztens mutációk. Ezek mutáns baktériumok.  Továbbörökítik az ellenálló képességüket az utódaiknak, és ellenük már hatástalanok lesznek a korábban még használó termékek.

 

babesia-canis-652762

 

Ha betartjuk az előírásokat, akkor is csökkenhet az eredményesség, mert a baktériumok vagy paraziták, kórokozók is alkalmazkodnak a körülményekhez, és pont az erős, ellenálló egyedeknek lesz alkalmuk a génjeiket elterjeszteni. Ezt hívjuk úgy, hogy rezisztenssé válnak egy hatóanyagra. Így alakulhat az is, ha túl sok hatóanyagot használunk, amikor a ténylegesen és orvosilag indokoltnál többször vagy hosszabb ideig alkalmaztuk a készítményt.

 

A gazdik is segíthetnek a kullancsok elleni harcban.  A forgalomban lévő, engedélyezett készítményeknek tehát sem az előnyei, sem a kockázatai nem állandóak. Fontos, hogy ezeket ellenőrizzük, nézzük át a kutyát és időnként cseréljük más fajta termékre a régit. A váltás előtt azonban feltétlenül ki kell kérni az állatorvos véleményét.
Információ gyűjtésben a kutyások is segítségünkre lehetnek. Ha valamilyen kellemetlenséget, mellékhatást vagy esetleg hatáselmaradást tapasztalnak, azt mondják el állatorvosuknak, illetve jelentsék közvetlenül az engedélyesnek vagy a hatóságnak.

 

forrás: http://szupermenta.hu/

 

DiCaprio a környezetvédelem élharcosa (teljes film) DiCaprio a NatGeoval karöltve ingyenesen bárkinek elérhető filmet tett közzé, melynek címe: Özönvíz előtt.
Van élet az állati tej után (+videó) Leteszteltük a legnépszerűbb növényi tejeket! Van még remény!
Melyik oldalunkon érdemes aludni? Neked is sokat fáj a hátad vagy a nyakad? Gondold csak végig milyen pózban szoktál aludni!
Dobd ki a chipset! Itt vannak az egészséges nasik Egy kis különleges rágcsálni valóra vágysz, vagy csak le szeretnéd nyűgözni a barátaidat? Itt van pár szuper ötlet!
Strandviselet mindenkinek, avagy ezt vedd fel idén a vízpartra! Becserkésztük az idei bikini és fürdőnadrág trendeket, csekkold le !
Telefon, tablet, gyerek kezébe igenis való! Engedjék, vagy ne engedjék a szülők a gyerkőcöt a telefont használni? Örök vitatéma nyomába eredtünk.
Kár lenne kidobni! – 10 dolog, amelyre a kávézacc képes Nem tudod, mit kezdj a felesleges kávézaccal? Ezeket a praktikákat te is szeretni fogod!
Nyári szőrháború Le a téli bundával! Utána jártunk a szőrtelenítő eljárások előnyeinek és hátrányainak.
Nagy nyári “must have” összefoglaló Mutatjuk, melyek az alap darabok, amiket be kell szerezned, és mi az ami nagyon ciki