Mutáns szuperbacik

Az emberek és az állatok szervezetében is találunk jótékony és káros baktériumokat. Mindkét fajtájuknak erős az alkalmazkodóképessége. Ha a különböző készítményeket, hatóanyagokat nem megfelelően használjuk, akkor a baktériumok védettséget szereznek a hatóanyagok ellen. Ez azt jelenti, hogy akkor is képesek szaporodni és fertőzni, amikor ezekkel a termékekkel védekezünk ellenük.
Jelenleg az egyik legnagyobb probléma az állatgyógyászatban, hogy hogyan lehet legyőzni a gyógyszereknek egyre inkább ellenálló kórokozókat. Ugyanis, ha az előírtnál kevesebb kullancsirtó szert használunk a kutyánk testén, akkor a kevesebb hatóanyaghoz könnyebben hozzászoknak a kórokozók.

 

szuperbaktérium

 

A csomagoláson előírt mennyiséget használjuk. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban az állatorvost is kérdezzük meg.

 

Sajnos kullancscsípéssel már a legtöbb kutyás találkozott. Magas lázat, vérfesték-vizelést és lebénult szemizmokat okozhat a kutyáknál. Számos baktérium már 20-30 perc alatt is képes a szaporodásra. A természetes kiválasztódás segítségével válnak ellenállóvá a készítményekkel szemben. Így jönnek létre az úgynevezett rezisztens mutációk. Ezek mutáns baktériumok.  Továbbörökítik az ellenálló képességüket az utódaiknak, és ellenük már hatástalanok lesznek a korábban még használó termékek.

 

babesia-canis-652762

 

Ha betartjuk az előírásokat, akkor is csökkenhet az eredményesség, mert a baktériumok vagy paraziták, kórokozók is alkalmazkodnak a körülményekhez, és pont az erős, ellenálló egyedeknek lesz alkalmuk a génjeiket elterjeszteni. Ezt hívjuk úgy, hogy rezisztenssé válnak egy hatóanyagra. Így alakulhat az is, ha túl sok hatóanyagot használunk, amikor a ténylegesen és orvosilag indokoltnál többször vagy hosszabb ideig alkalmaztuk a készítményt.

 

A gazdik is segíthetnek a kullancsok elleni harcban.  A forgalomban lévő, engedélyezett készítményeknek tehát sem az előnyei, sem a kockázatai nem állandóak. Fontos, hogy ezeket ellenőrizzük, nézzük át a kutyát és időnként cseréljük más fajta termékre a régit. A váltás előtt azonban feltétlenül ki kell kérni az állatorvos véleményét.
Információ gyűjtésben a kutyások is segítségünkre lehetnek. Ha valamilyen kellemetlenséget, mellékhatást vagy esetleg hatáselmaradást tapasztalnak, azt mondják el állatorvosuknak, illetve jelentsék közvetlenül az engedélyesnek vagy a hatóságnak.

 

forrás: http://szupermenta.hu/

 

DiCaprio a környezetvédelem élharcosa (teljes film) DiCaprio a NatGeoval karöltve ingyenesen bárkinek elérhető filmet tett közzé, melynek címe: Özönvíz előtt.
Van élet az állati tej után (+videó) Leteszteltük a legnépszerűbb növényi tejeket! Van még remény!
Melyik oldalunkon érdemes aludni? Neked is sokat fáj a hátad vagy a nyakad? Gondold csak végig milyen pózban szoktál aludni!
Dobd ki a chipset! Itt vannak az egészséges nasik Egy kis különleges rágcsálni valóra vágysz, vagy csak le szeretnéd nyűgözni a barátaidat? Itt van pár szuper ötlet!
Kár lenne kidobni! – 10 dolog, amelyre a kávézacc képes Nem tudod, mit kezdj a felesleges kávézaccal? Ezeket a praktikákat te is szeretni fogod!
Nyári szőrháború Le a téli bundával! Utána jártunk a szőrtelenítő eljárások előnyeinek és hátrányainak.
Nagy nyári “must have” összefoglaló Mutatjuk, melyek az alap darabok, amiket be kell szerezned, és mi az ami nagyon ciki
Mutatjuk az idei ruhatárad musthave darabjait Üdvözlünk a fodrok, és a szabad vállak világában! Frissítsd a ruhatárad!
Dobd fel a szetted a szezon legmenőbb napszemüvegeivel! Ha divatos darabot szeretnél választani, ezt a csapásirányt kell követned.