Első alkalommal rendeznek magyar filmfesztivált Berlinben

A nagy múltú Babylon moziban és a berlini városközpontban álló CHB-ban az elmúlt két év hazai és nemzetközi sikereinek legjava mutatkozik be a berlini közönségnek.

A játék-, dokumentum-, rövid- és animációs filmek mellett az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának emlékére tematikus film-klasszikusok válogatása is látható lesz a fesztiválon a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Berlin (CHB) és a SpeakEasy Project Berlin szervezésében – közölte a Balassi Intézet szerdán az MTI-vel.
A Huniwood programjában – amelyet Bujdosó Bori filmkritikus, Papp Bojána dokumentumfilm-rendező és Deák Dániel, a Daazo rövidfilmes portál alapítója állított össze – függetlenfilmes alkotások is szerepelnek. A munkák eredeti nyelven, angol felirattal láthatók, főként a berlini fiatal, multikulturális közönséget célozva meg.


A nyitófilm a Németországban még be nem mutatott Liza, a rókatündér (Ujj Mészáros Károly), emellett látható lesz az Oscar-díjas Saul fia (Nemes-Jeles László), a Hajnali láz (Gárdos Péter), a Félvilág (Szász Attila), az Utóélet (Zomborácz Virág) és a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (Reisz Gábor).


A dokumentumfilmes kínálatban a Drifter (Hörcher Gábor), az Everglades (Török Zoltán), a Tititá (Almási Tamás) és a Káin gyermekei (Gerő Marcell) szerepel, az animációs és rövidfilmes válogatásban Tóth Luca (Superbia), Andrasev Nadja (A nyalintás nesze), Vácz Péter (Nyuszi és őz) és Szilágyi Fanni (A kamaszkor vége) munkái is bemutatkoznak. Az 1956-os szekcióban egyebek mellett a Szerelem (Makk Károly), a Megáll az idő (Gothár Péter), a Kolorádó Kid (Vágvölgyi B. András) és az Eldorádó (Bereményi Géza) eleveníti fel a szabadságharc emlékét.
  

 

Forrás : MTI

Elkezdődött a berlini Zöld Hét, Magyarország a díszvendég A világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vásárán díszvendégek vagyunk!
Lehetne egy nyolcadik kontinens Új-zélandi tudósok szerint Zélandia lehet a nyolcadik kontinens.
Hétéves mélyponton a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban Novemberben októberhez képest tovább csökkent a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban.
Még két hónapig lehet fizetni a régi húszezresekkel 2017. január 1-től a 2015-ben kibocsátott, megújított 20 000 forintos bankjegyek maradnak forgalomban.
Bántalmazott nőket segítő programot indít a Magyar Vöröskereszt Céljuk a társadalom érzékenyítése a bántalmazás elfogadhatatlansága mellett.
Paintballra fel! Akciós lövöldözésre invitál az öt éves Maxim Paintball.
Egyre több a csaló, aki kiadó albérletet hirdet Aki teheti, ingatlanközvetítőn keresztül keressen albérletet, így kisebb az esélye, hogy átverés áldozata lesz.
Meddig „csendes” az Y és Z generáció? A kutatás során magyar fiatalokat kérdeznek meg különböző témakörökben, a nyilvános eredmény decemberre várható.
115 ezer éve nem volt ilyen meleg a Föld "Tudomány álláspontja világos, néhány évtized alatt fokozatosan fel kell számolni a szén-dioxid-kibocsátást."-mondta Hansen