Egyre több a csaló, aki kiadó albérletet hirdet

Németh Ágnes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatóságának bűnügyi főosztályvezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli adásában felhívta a figyelmet az internetes albérlet hirdetések veszélyeire. Az albérletek hiánya miatt megszaporodtak azok a csalások, ahol a lakás bérlési jogához előre utalt foglalót kérnek, és később felszívódnak a pénzzel.

Man being given a house key

Fotó:nepszava.hu

 

,,Az internetes albérlet hirdetésekkel érdemes különösen óvatosnak lenni, foglalót sohasem szabad előre utalni”  – mondta a főosztályvezető.

 Ha mint albérlő a neten keresünk kiadó lakást magunknak akkor, rendkívül körültekintőnek kell lennünk:  ellenőrizzük a hirdetőről írt véleményeket, a közösségi oldalait, keressünk rá a hirdetésben szereplő képekre, hogy nem máshonnan lopták-e le azokat. Mentsünk el minden elérhetőséget, számlaszámokat levél címet és így tovább, mert, ha valakit mégis átvernek, ez segítség lehet a rendőrségnek abban, hogy lefüleljék a tetteseket.

 


 Németh Ágnes felhívta a figyelmet: ,, sosem szabad előre fizetni, mielőtt még bármit aláírt vagy akár csak találkozott volna az érdeklődő a hirdetővel. Mindez nemcsak bérlakásra vonatkozik, de minden más interneten hirdetett árura, szolgáltatásra is. Ha valaki azt veszi észre, hogy az ő lakáshirdetésének fotóit lelopták, vagyis egy idegen hirdetésben látja meg azokat, akkor is azonnal feljelentést kell tenni. ”

forrás: M1, orientpress.hu

Lehetne egy nyolcadik kontinens Új-zélandi tudósok szerint Zélandia lehet a nyolcadik kontinens.
Hétéves mélyponton a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban Novemberben októberhez képest tovább csökkent a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban.
Még két hónapig lehet fizetni a régi húszezresekkel 2017. január 1-től a 2015-ben kibocsátott, megújított 20 000 forintos bankjegyek maradnak forgalomban.
Bántalmazott nőket segítő programot indít a Magyar Vöröskereszt Céljuk a társadalom érzékenyítése a bántalmazás elfogadhatatlansága mellett.
Paintballra fel! Akciós lövöldözésre invitál az öt éves Maxim Paintball.
Első alkalommal rendeznek magyar filmfesztivált Berlinben A Huniwood október 13. és 24. között több tucat magyar mozgóképes alkotást, játék- és dokumentumfilmeket mutat be.
Körözés alatt állt a csávolyi gyanúsított Hamis külföldi okmányok, kábítószert és fegyver is, volt a 42 éves körözött férfi csávolyi tartózkodási helyén .
Meddig „csendes” az Y és Z generáció? A kutatás során magyar fiatalokat kérdeznek meg különböző témakörökben, a nyilvános eredmény decemberre várható.
115 ezer éve nem volt ilyen meleg a Föld "Tudomány álláspontja világos, néhány évtized alatt fokozatosan fel kell számolni a szén-dioxid-kibocsátást."-mondta Hansen