Csajok, akik kimaradtak a háziasszonyképzőből

Anyáink annak idején huszonévesen már minket ajnározva 3-4 fogásos kajákat varázsoltak az asztalra, mindezt úgy, hogy folyton takarítani kellett, és még munkájuk is volt. Több sebből vérzik a dolog, ha a mostani huszonéves vagy harmincas csajokkal összevetjük a fent említett szuperanyucikat. Ez a cikk azokról a csajokról szól, akik nem az ősháziasszonyok táborát erősítik, akik nem posztolnak 4 emeletes tortákat a face-re, mert nem csinálnak olyanokat, és nem fotózzák le a sárga húslevesüket, mert nem sárga a húslevesük. Sőt nincs is húslevesük! 

54ead6c039511_-_thanksgiving-retro-food-1114-xln

Na ez az, ahogy az én asztalom sosem fog kinézni.

Főzés

A legrosszabb, hogy a szakácskönyvek és a receptek a neten, mind egyértelműnek veszik, hogy fakanállal a kezünkben jöttünk a világra. Vagy legalábbis azt adtak hozzánk a kórházban tartozékként a szülőknek, mert lányok vagyunk. Mint a legóban a legóautót. Elárulok egy titkot : ez sajnos nem így van!

A baj ott kezdődik, hogy bármilyen rossz kaját is készítek el, mindig meg kell enni, a saját egóm érdekében. Egyszerűbb ételek mennek, mint a tojás bármilyen formában, csirkemell megsütése, ez még akár grillen is. Ó és a petrezselymes krumpli! Azért Bridget Jones féle kék levest még nem csináltam, de olyan zöldségkrém levest ami után pálinkát kellett inni, olyat igen. Az én esetemben a bajok hátterében általában a kreativitás áll.

 

Ha nincs otthon egy a receptben leírt összetevő, akkor azonnal keresek valamit ami hasonlíthat rá, vagy helyettesítheti, ez általában azt eredményezi, hogy a kaja nem lesz finom… Valószínűleg a sikertelenséget az érdeklődés teljes hiánya is fokozza.

Housewife cooking on the kitchen with big fire

Átsült! A Télapuból megtanultuk: mindig legyen tűzoltókészülék a konyhában.

Sütés

A sütéssel inkább mondható barátinak a viszonyom mint a főzéssel. Alkottam már pár tök finom sütit, sőt nagyon finomat is, de tökéletes sosem volt egy sem. Értsd : csúnyák voltak, vagy csálék, vagy alacsonyak, vagy valami kifelejtődött belőlük. Igazából ez soha senkit nem érdekelt, mert az ízre koncentráltunk az elfogyasztásukkor meglepő módon, a főtt kajáimmal ellentétben soha egy sütimet sem dobtuk ki. Itt azért megsúgnám a maximalista háziasszonyoknak: soha senkit nem érdekel, hogy mennyire kelt meg, vagy milyen göcsörtös a csokimáz a tetején, ha finom.

BW0rNyx

Megoldottuk! : nem kell megvenni, majd megsütjük!

 

Mosás

A mosást a legtöbb hölgy szereti. Két totális ellentétes személyiségű nő is el tud beszélgetni arról, hogy melyik a legjobb mosószer, öblítő kombó. Mégis itt is lehet brillírozni, ha sietnél, vagy figyelmetlen vagy. Okozhat kellemetlenségeket ha túlpakolod a mosógépet, vagy bekeveredik egy zsepi, 8 pár zokniból 8 fél pár kerül csak ki, és mindannyiunk rémálma pedig akkor elevenedik meg, ha a kedvenc fölsődet összemosod valami rózsaszín förmedvénnyel, és a kettő meghitt találkozásából valami olyan szín keveredik ki, amilyen nem is létezett eddig.

scumbag-washing-machine_o_153123

Nincs semmi baj, a botcsinálta háziasszonyokkal. Ha mindenki mesterszakácsnő lenne, unalmas lenne az élet. Így legalább a bénázásainkkal mosolyt csalhatunk az arcokra, és még így is lehet, hogy többen emlékeznek egy kék levesre, mint egy tökéletesen elkészített csirkehús levesre. Van kiből élnie az éttermeknek, és életben tartjuk a vendéglátó ipart. Másrészről meg semmi ok a csüggedésre, ki ebben – ki abban jó, az élet más területein meg mi adhatnánk leckéket az ősháziasszonyoknak.

Két órás visítás, tökéletes testek: Magic Mike élőben! Chippendale vagy minőségi szórakoztatás? A látvány, melyre minden nő vágyik egy éjszaka erejéig. Nekünk is jár a móka!
5+1 első mondat pasiktól, mely az utolsó is. (szavazással) Közhelyes és katasztrofális dumák, amelyekkel a pasik csajozásra vetemednek Vajon tudatában vannak a kimondott szavaknak?
5 +1 dolog, amelyeket irigylünk a pasiktól. (szavazással) Íme a lista! A férfiak ezen tulajdonságait irigyeljük leginkább!
Csak egy falatot! Svédasztalon: a pasik. Csak egy kis kóstolót kérünk a férfiakból, csupán csemegézünk. Vajon megéri befizetni egy svédasztalos eszem-iszomra?
Mit hajtanak a nők avagy 5, tipikusan csajos autó Igen, igen, ők azok, akik a leginkább megdobogtatják a női szívet. Összegyűjtöttük a legnépszerűbb csajos verdákat.
Megvan miért szeretjük a sorozatokat Aggódva figyeltük, hogy megmenekül-e Bobby Ewing és egy ország szállt be az internetbe Vágási Ferivel.
Élő vs. műfenyő Választhatunk mű vagy élő karácsonyfát, de melyik a környezetbarátabb?
DIY karácsonyfa díszek Ha unod a csicsás, előre gyártott karácsonyfadíszeket, csináld magad! Íme pár DIY ötlet!
Frissítve: Ismét eljött a Motoros Mikulás (+videó) Idén is motoron érkezett a jótékonykodó, nagy szakállú Télapó bácsi.