,, A gimnázium az egyetem előszobája legyen ”

Rétvári Bence azt mondta, céljuk, hogy a gimnázium az egyetem “előszobája” legyen: ha valaki jó eredménnyel elvégzi a gimnáziumot, borítékolni lehessen, hogy könnyedén diplomát szerez majd, nem morzsolódik le a felsőoktatásban.

 

ucionica-prazna

Rétvári: a kötelező gimnáziumi felvételi a minőség biztosítéka lenne

 

Ennek érdekében már a “bemenetnél” fontos tisztázni, hogy kinek érdemes a gimnáziumot választania, gyenge tanulmányi eredménnyel erre nem akarnak lehetőséget biztosítani – mondta. 

 

Rétvári Bence hangsúlyozta: nem kívánják “becsapni” a rosszabb képességű tanulókat, akik azt hihetnék, hogy előrelépés lesz majd számukra a gimnázium, holott ez nincs így. A cél, hogy a gimnázium színvonalat jelentsen, és ne “pazaroljanak” el éveket azok, akiknek ez nem válik hasznukra.

Digitális oktatás lesz Magyarországon 2020-ra A New York-i ENSZ Közgyűlésen tartott előadást a témában Deutsch Tamás.
Bemutatták az új Nokia 3310-et Az ára 49 euró lesz. Itthon húszezer Ft. körül vásárolhatjuk meg.
Magyar Oscar nyertes és minden idők legnagyobb bakija (+videók) Örülhetünk az újabb magyar Oscar-díjasunknak, és pironkodhatunk a díjátadó történetének legnagyobb égésén.
DJ felhozatal az EFOTT-on Borgore, Dyro, Flux Pavilion és a Vinai is ott lesz a fesztiválon.
Lehetne egy nyolcadik kontinens Új-zélandi tudósok szerint Zélandia lehet a nyolcadik kontinens.
Ez lehetett a veronai buszbaleset oka Egy elemzést készítettek a tragikus balesetről.
Több száz delfint vetett partra a víz Nagyjából háromnegyedük elpusztult.
Féláron látogathatunk bizonyos fürdőket Vidd el a családodat kikapcsolódni, ha február 28-án mentek fürdőbe, sokat spórolhattok!
Már nem Dzsudzsák a legjobban fizetett magyar sportoló A válogatott csapatkapitánya 3 millió euró körüli összeget kap évente az Egyesült Arab Emírségek-beli al-Wahdában.