115 ezer éve nem volt ilyen meleg a Föld

2016 globális hőmérséklete valószínűleg 1,25 Celsius-fokkal lesz magasabb, mint az iparosodás előtti időkben volt – állítja James Hansen, a NASA korábbi vezető klímakutatója. Az elmúlt 45 évben 0,18 fokkal nőtt a globális hőmérséklet évtizedenként.

 

globalis2

___

Ez a melegedési ütem olyan hőmérsékletet hozhat a Földre, amilyen az utolsó jégkorszakot megelőző időszakban volt, amely 115 ezer éve ért véget. Ekkor a tengerszint 6-9 méterrel volt magasabb a mainál.

 

A klimatológus szerint a bíróságoknak kell rákényszeríteniük a kormányokat, hogy tegyenek a globális felmelegedés ellen, mivel őket nem befolyásolják az érdekcsoportok. Attól tart, hogy a felmelegedés üteme miatt “kifutunk az időből”.

 

20150819tengerben-uszo-fold

90 % az esély rá, hogy az idei év lesz az eddigi legmelegebb év Az Északi-sarkvidék térségében 6-7 Celsius-fokkal mértek melegebbet idén a hosszú távú átlagnál.
Lehetne egy nyolcadik kontinens Új-zélandi tudósok szerint Zélandia lehet a nyolcadik kontinens.
Hétéves mélyponton a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban Novemberben októberhez képest tovább csökkent a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban.
324 milliárd forint jut a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra Magyarország is kiemelten kezeli a klímaváltozás problémáját.
Még két hónapig lehet fizetni a régi húszezresekkel 2017. január 1-től a 2015-ben kibocsátott, megújított 20 000 forintos bankjegyek maradnak forgalomban.
Bántalmazott nőket segítő programot indít a Magyar Vöröskereszt Céljuk a társadalom érzékenyítése a bántalmazás elfogadhatatlansága mellett.
Paintballra fel! Akciós lövöldözésre invitál az öt éves Maxim Paintball.
Első alkalommal rendeznek magyar filmfesztivált Berlinben A Huniwood október 13. és 24. között több tucat magyar mozgóképes alkotást, játék- és dokumentumfilmeket mutat be.
Egyre több a csaló, aki kiadó albérletet hirdet Aki teheti, ingatlanközvetítőn keresztül keressen albérletet, így kisebb az esélye, hogy átverés áldozata lesz.