Baja tehetségei: Szatmári Petra – ökölvívó

Ha belegondolunk, Baja elég jól áll a sportolóit tekintve. Na de most nem is a vízi sportokra gondolunk, hanem egy kicsit “szárazabb” mozgásfajtára, ami jelen esetben az ökölvívás. Első hallásra, mindenki a kesztyűben pofozkodó férfiakra gondol, pedig nők is nagyon nagy számban szerelmesei a sportágnak. A mostani bajai tehetségünk Szatmári Petra már már tökélyre fejlesztette tudását, és ha minden a tervei szerint halad, 4 év múlva újra egy bajai lány küzdhet az aranyért az olimpián. 

 

14218063_1068818233225221_1762000347_n

 

Mesélj a kezdetekről. Mikor kezdtél el bokszolni, és miért?

Mielőtt az ökölvívással ismerkedtem volna, több sportágban is kipróbáltam magam versenyszerűen, úgymint: atlétika, lovaglás, vízilabda, birkózás. Végül 2011 második felében az ökölvívással ismerkedtem meg. Nagyon megtetszett, úgy tűnt ez a sportág áll a legközelebb hozzám.

 

Mikor volt az első versenyed, és milyen eredményt értél el?

Első versenyem 2011 novemberében volt, ahol junior Magyar bajnok lettem és ez által bekerültem a magyar válogatottba. Ez a siker ösztönzött arra, hogy ezt a sportágat magasabb szinten folytassam teljes erőbedobással, Baján Gálos Tamás edző segédletével a Felsővárosi Ökölvívó Sport Egyesületben.

ez1

 

Mi motivál? Miért szereted csinálni?

A további verseny sikerek ösztönöztek a még keményebb munkára és arra, hogy még jobban megszeressem ezt a sportot, az edzőm és a családom biztatására is. Ekkor ebben az időben az Olimpiai Bizottság ösztöndíjasa lettem.

 

Nem éppen egy női sport. Volt már valaha olyan, hogy azt mondtad inkább nem csinálod tovább?

Szerintem soha nem mondtam még ilyet, hogy nem csinálom tovább. Persze a tanulás mellett nehéz volt összeegyeztetni a napi két edzést illetve az edzőtáborokat, versenyeket, így idővel magántanuló lettem a Bereczki Máté Szakközép iskolában és így már könnyebb volt maximálisan erre a sportágra szentelni az időm.

ez2

 

Mi volt az eddigi legnagyobb eredményed?

A legnagyobb eredményem, amire a legbüszkébb vagyok az az ahol 2013-ban Ifjúsági Világbajnok lettem. További eredményeim ezekben az időkben: Ifjúsági Európa bajnok 3.helyezett lettem, felnőtt EB 3.helyezett, felnőtt VB 5.helyezett. Hazai viszonylatban összesen ötszörös Magyar bajnoki címet szereztem.

 

Mik a terveid a jövőre nézve?

Időközben Budapestre költöztem és ott folytattam tanulmányaimat sport gimnáziumban és a Madárfészek Akadémián folytatom sport tevékenységemet. Idén decemberben részt vehettem Rióban a tesztversenyen. A sport által 11 országban vehettem részt mint válogatott keret tag, amire nagyon büszke vagyok, mert ez is az egyik nagy szenvedélyem, hogy világot láthassak. Minden álmom kijutni a Tokiói 2020-as Olimpiára. És addig is mindent elkövetek célom elérése érdekében. Még keményebben, odaadóbban képezem magamat, hogy a legjobbak közé juthassak.

10+1 téli ital Íme néhány melegen fogyasztandó, folyékony finomság a téli estékre.
Ilyen télikabátot vegyetek, ha trendy darabot szeretnétek! Téli bundában. Mutatjuk az idei kabát trendeket.
Elektromos vs. hagyományos fogkefe Melyik a jobb és hatékonyabb? Most kiderül. Fogkefék nyomában jártunk.
Melyik oldalunkon érdemes aludni? Neked is sokat fáj a hátad vagy a nyakad? Gondold csak végig milyen pózban szoktál aludni!
Őszi hajápolás Az ősz nem csak az immunrendszerünket teheti próbára, hanem a hajunkat is. Ilyenkor kell neki egy kis extra figyelem.
Dobd ki a chipset! Itt vannak az egészséges nasik Egy kis különleges rágcsálni valóra vágysz, vagy csak le szeretnéd nyűgözni a barátaidat? Itt van pár szuper ötlet!
Nyári szőrháború Le a téli bundával! Utána jártunk a szőrtelenítő eljárások előnyeinek és hátrányainak.
Aranyélet-sorozatajánló Végre egy magyar sorozat ami nemcsak nézhető, de élvezhető is. Sőt, ha ettől nem dobod el az agyad, akkor semmitől!
DIY karácsonyfa díszek Ha unod a csicsás, előre gyártott karácsonyfadíszeket, csináld magad! Íme pár DIY ötlet!