Kutatók éjszakája lesz Baján

Szeptember 30-án megrendezik Baján a kutatók éjszakáját. Az esemény helyszíne, az Eötvös József Főiskola (Baja, Bajcsy-Zsilinszky utca 14. ) lesz. A részletes programokat megtaláljátok itt . A programok ingyenesek, de regisztrálni kell előre.

13407302_10153508640017136_1769982034731314326_n

 

,, Az EU Bizottsága több, mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt. Népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás. Miért érdemes eljönni? Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre. ” – írja a http://kutatokejszakaja.hu


Paintballra fel! Akciós lövöldözésre invitál az öt éves Maxim Paintball.
Feltérképezték a boldogságot A boldogság térkép megmutatja, hol a legboldogabbak az emberek az országunkban.
Lehetne egy nyolcadik kontinens Új-zélandi tudósok szerint Zélandia lehet a nyolcadik kontinens.
Bajai jelölt az év divattervezője kategóriában! A Glamour magazin Women of the Year Gáláján jelölt lett László Bea!
Hétéves mélyponton a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban Novemberben októberhez képest tovább csökkent a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban.
Még két hónapig lehet fizetni a régi húszezresekkel 2017. január 1-től a 2015-ben kibocsátott, megújított 20 000 forintos bankjegyek maradnak forgalomban.
Bántalmazott nőket segítő programot indít a Magyar Vöröskereszt Céljuk a társadalom érzékenyítése a bántalmazás elfogadhatatlansága mellett.
Első alkalommal rendeznek magyar filmfesztivált Berlinben A Huniwood október 13. és 24. között több tucat magyar mozgóképes alkotást, játék- és dokumentumfilmeket mutat be.
Egyre több a csaló, aki kiadó albérletet hirdet Aki teheti, ingatlanközvetítőn keresztül keressen albérletet, így kisebb az esélye, hogy átverés áldozata lesz.