A katasztrófavédelem veszélyhelyzeti appot készített

Okostelefonokra és táblagépekre készített, bárki által ingyenesen elérhető alkalmazást a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

 

 

Close up of a man using mobile smart phone

 

 

A veszélyhelyzeti tájékoztató rendszer a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel és a Microsoft Magyarország Kft.-vel közös fejlesztés révén valósult meg. Fontosnak gondolták, hogy naprakészen tudjanak tájékoztatni, ezért mobilalkalmazást fejlesztettek ki.

 

Segítségével tájékozódhatunk  akár az egész ország aktuális helyzetéről, a kiadott figyelmeztető és riasztási jelzésekről.

 

 

A mobil GPS-ének segítségével figyeli a helyzetünket, és ehhez viszonyítva küldi az adott területre érvényes értesítéseket a telónkra. Az alkalmazás adatbázisa egy kívülről hozzáférhetetlen, szigorúan védett felület. Alapesetben minden értesítés 3 napig él a rendszerben. Ez azt jelenti, hogy az érintett területre kiadott értesítés, annak kiadásától számított 72 órán belül egy alkalommal a területen lévő mobilokon megjelenik. A rendszer három fokozatú értesítést tud küldeni, a felhasználó tetszés szerint kiválaszthatja, hogy csak a riasztásokról, a figyelmeztetésekről, vagy pedig mindenről, így a tájékoztatásokról is kér-e értesítést. A három értesítési fokozat különböző színekkel jelenik meg a rendszerben.

forrás: katasztrofavedelem.hu

Körözés alatt állt a csávolyi gyanúsított Hamis külföldi okmányok, kábítószert és fegyver is, volt a 42 éves körözött férfi csávolyi tartózkodási helyén .
Meddig „csendes” az Y és Z generáció? A kutatás során magyar fiatalokat kérdeznek meg különböző témakörökben, a nyilvános eredmény decemberre várható.
Bajáról loptak bicikliket, de elfogták őket a rendőrök Baján több helyről is loptak bicikliket az urak, de szerencsére elfogták őket a rendőrök.
Ingyenes jogi tanácsadás a munka világában Ingyenes jogi tanácsadás program indult a munkaerőpiac szereplőinek. Cél a jogszerű foglakoztatás segítése.
Óvatosan a borkészítéssel! A katasztrófavédelem a mustgáz veszélyeire hívja fel a borkészítők figyelmét.
Szeptember 23-tól elérhető az iPhone 7 Apple kockák figyelem! Itt a várva várt új iPhone 7.
Hatásos a Véda okoskamera rendszer Az autósok lassítanak a kamerákhoz közeledve, és kevesebb a szabálytalanság, mint korábban.
Fekete a víz folyik a csapból Baján A kedd esti órákban meglepetés érhette a fürdeni vágyó bajaiakat, sötét elszíneződött víz folyt a városban több helyen .
Ingyen szén-monoxid-érzékelők a katasztrófavédelemtől Játékot indít a katasztrófavédelem hivatalos Facebook-oldala, amelyben értékes ajándékot lehet nyerni.