Jogi következményei lesznek a népszavazásnak

A magyar kormány nemzetközi ügyekben illetékes szóvivője egy brüsszeli sajtóbeszélgetésen jogi következményeket helyezett kilátásba a migrációról szóló október 2-i referendumot követően, amely – tette hozzá – a kormány várakozásai szerint jogi vitába torkollhat az Európai Bizottsággal – számolt be a Bruxinfo.

MTI Fotó: Kovács Attila

MTI Fotó: Kovács Attila

 

Jogi és politikai következményei lesznek az október 2-i voksolásnak. Az országgyűlés ennek folyományaként olyan “jogi aktust” fogadhat el, amit előreláthatóan jogi vitához vezet majd Brüsszellel . A kormányszóvivő ugyanakkor korainak látta részletekbe menni, „várjuk meg előbb a szavazást” – mondta.

 

Emlékeztetett rá, hogy az október 2-i referendum nem múltbéli döntésekről szól. „Nem 1300 ember befogadásáról szavazunk. A referendum nem az EU-ban maradásról vagy a kilépésről szól” – húzta alá.

 

A kormány nemzetközi ügyekben illetékes szóvivője azt is leszögezte, hogy egyetlen olyan migránst sem fogad vissza más tagállamokból, akik tavaly érkeztek. „Mi nem kívánunk felelősséget vállalni mások mulasztásaiért” – célzott a görögországi helyzetre.

Lehetne egy nyolcadik kontinens Új-zélandi tudósok szerint Zélandia lehet a nyolcadik kontinens.
Hétéves mélyponton a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban Novemberben októberhez képest tovább csökkent a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban.
Még két hónapig lehet fizetni a régi húszezresekkel 2017. január 1-től a 2015-ben kibocsátott, megújított 20 000 forintos bankjegyek maradnak forgalomban.
Bántalmazott nőket segítő programot indít a Magyar Vöröskereszt Céljuk a társadalom érzékenyítése a bántalmazás elfogadhatatlansága mellett.
Paintballra fel! Akciós lövöldözésre invitál az öt éves Maxim Paintball.
Első alkalommal rendeznek magyar filmfesztivált Berlinben A Huniwood október 13. és 24. között több tucat magyar mozgóképes alkotást, játék- és dokumentumfilmeket mutat be.
Egyre több a csaló, aki kiadó albérletet hirdet Aki teheti, ingatlanközvetítőn keresztül keressen albérletet, így kisebb az esélye, hogy átverés áldozata lesz.
Meddig „csendes” az Y és Z generáció? A kutatás során magyar fiatalokat kérdeznek meg különböző témakörökben, a nyilvános eredmény decemberre várható.
115 ezer éve nem volt ilyen meleg a Föld "Tudomány álláspontja világos, néhány évtized alatt fokozatosan fel kell számolni a szén-dioxid-kibocsátást."-mondta Hansen