Szerintem mindenkivel előfordult már, hogy nem várt vendégek érkeztek hozzá, és nem volt mivel megkínálni őket, vagy csak egyszerűen megkívántak valami nassolni valót, de nem szerettek volna egészségtelen rágcsákhoz nyúlni. Segítségünkre lehet rengeteg gyümölcs, magok, és sok sok egészséges dolog, amit ha összekombinálunk valami szuper különleges és egészséges nassolni valót tudunk kreálni.
Szerencsére van egy jó hírünk az egészséges életmód kedvelőinek. Nem kell a chipses zacskó után keresgélni, mert van pár szuper egyszerű, és gyors recept amit bárki elkészíthet otthon.
Mini hamburger
Hozzávalók:
-banán
-korong alakú babapiskóta
-fogpiszkáló
Karikázzuk fel a banánt, tegyük két korong alakú babapiskóta közé és tűzzük össze egy fogpiszkálóval. Pofonegyszerű, de mégis ötletes, gyors és egészséges. Aki egy kis bűnözésre vágyik, mártsa bele olvasztott csokiba.
Banános zabkeksz
Hozzávalók:
-banán
-zab
-dió,mogyoró, stb.
Két három banánt villával törjük össze egy tálba. Jobb ha érettebbek, így könnyebb dolgunk lesz. Tegyünk hozzá 5-6 evőkanál zabot, és keverjük össze. Az így kapott masszát ízesíthetjük, dióval, mogyoróval, fahéjjal vagy amivel csak szeretnénk, egy kis mézet is hozzá adhatunk. Fogjunk egy tepsit, tegyünk bele sütőpapírt és kis korongokat képezve a masszából tegyük bele a tepsibe. Majd mehet a sütőbe, 30 percre 200 fokon; akkor jó ha már aranybarna.
Almachips
Hozzávalók:
-alma
-fahéj
Ez a leges legegyszerűbb nasi, ami egészséges is. Fogjunk egy almát, vágjuk fel vékony szeletekre. Ha egy kis fűszerezésre vágyunk, a szeletelés után szórjuk meg fahéjjal a szeleteket. Fogjunk egy sütőpapírral bélelt tepsit és tegyük bele a szeleteket. Ez kicsit időigényesebb, hiszen szárítani kell az almát a sütőben, kb. egy óráig 100 fokon.
Répa ropi
Hozzávalók:
-répa
-só
-bors
-olívaolaj
-szezámmag
Hámozzuk meg a répát, vágjuk fel vékony hosszú, “ropi szeletekre”. Tegyük egy tányérba, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg sóval, borssal és szezámmaggal. A szeleteket tegyük sütőpapíros tepsibe és mehet a sütőbe, 200 fokon 45 percre. Ha nagyon ropogósra szeretnénk tovább is bent maradhat, csak vigyázzunk ne égessük meg.