Csak egy falatot! Svédasztalon: a pasik.

Ki vagyunk éhezve a férfiakra, végre szeretnénk egy eszeveszett lakomán részt venni. Hiszen lehet mondani, hogy milyen jó egyedül, nekünk nem kell senki, boldog életet élünk és pont. Igazán földöntúli érzés, hogy a virgácsainkon vígan és szemérmetlenül növeszthetjük a harisnyát és az éj hamis leple alatt, a férfi-taszító dresszünkben parádézhatunk, a literes bugyikról nem is beszélve.Valójában ez csak álca. A külvilágnak mutatjuk a feministák élharcosait, minden megveszekedett férfinak pedig mi magunk vagyunk a szinglik gyöngyszemei. Azok a szépségek, akikért kifordítanák sarkukból a világukat a muksók, akár csak VIII. Henrik Boleyn Anna esetében.

 

Harmincas csajsziként, a sok észveszejtő férfi-áldás után egy picit belefáradunk ebbe a  dömpingbe.

 

Azon kapjuk magunkat, hogy egyik sem jó, hol ezért, hol pedig azért. Mintha a szavatosságuk egy szemvillanás alatt lejárna, pedig elvileg évekig lehet őket csemegézni. Jelenleg én úgy érzem magam, mint aki kirittyentve készül egy ötcsilláros étterembe, egy kis habzsi-dőzsire. 

 

kaja4

 

Mindenféle, ízlelőbimbóimra extra hatást gyakorló cukimuki pasit összefúj nekem az áldott szellő. Szinte a szemem világa is káprázik a pazar látványtól. Az összeset akarom, nem tudok dönteni. Az sem érdekelne, ha némi gyomorfekéllyel ébrednék másnap reggel, csak a zabálásra tudok gondolni! Az asztalokon gusztusosabbnál gusztusosabb fogások sorakoznak, már látom magam előtt az otthoni mérlegem, melyet fenyegetve közelítek valamiféle nehéz, népnevelő tárggyal, mert ellenem fog szegülni. Nézzük csak a kis cetliket a tálalóedények mellett: humor, kedvesség, lábremegtető fizimiska, családcentrikusság, illatfelhő, melytől a szánkat Angelina Jolie méretűre harapdáljuk, bókok, közös érdeklődés, felszabadultság.

 

kaja3

 

Ám, ha közelebb érek egy-egy pasihoz, hirtelen egy dohos, útszéli talponállóban találom magam. Valahogy nincs ingerenciám tovább falatozni, mert, ha az ÁNTSZ kiugrana egy rutinvizsgálatra, kizártnak tartom hogy akár egy, halványan pislákoló Michelin-csillagot is ajándékozna ennek a lebujnak. Mondhatni, csak az ízük kedvéért kérünk belőlük. Megkapjuk azt, amire vágyunk, de amint egy kis muslica kerül a tányérunkra, azon nyomban hívjuk Jean-t, hogy rögvest vigye el az orrunk elől ezt a kotyvalékot. Hozzon egy másikat, mert mi nem erre fizettünk be. Jamie Oliver minden bizonnyal még mindig a nyári szabadságát töltik, különben kicsit erősebb kulináris élményben lenne részünk, nem egy iskolai menzán kapott, száraz, rizses húsra vágyunk. Túl sótlan, nem elég fűszeres, az étlapon kicsit testesebbnek tűnt, tehát egy optikai csalódással próbáltak minket rávenni arra, hogy két orcára tömjük magunkba az ínyenc falatokat. 

 

kaja5

 

Igaz, hogy svédasztalos az étterem, de egy itallap mindenhol fellelhető. Az enyémen jelenleg a 18-30 évjárat szerepel, ami valljuk be elég bódító, és könnyen a fejembe szállhat. Lehet, hogy a bor idővel nemesedik, de ezek a pasik még a must kategóriát sem érik el, inkább a lőre olvasható a címkéjükön.

 

Azért ez egy igen nagy skála, de alig érzékelem a kannás és a Tokaji aszú közötti differenciát. Némelyik itatja magát, de olyan szinten, hogy ezer százalék, le fogom magam önteni vele. Esetenként pedig éretlen, savanyú, és szemhunyorgatást előidéző itóka kerül a poharamba. Az istenekre is inni kell, ezért egy lágy löttyintés a földre, és hopp egy újabb parafadugó hagyja el a biztonságot adó üveget.

 

kaja6

 

” Vadat és halat, mi jó falat. Szem-szájnak ingere… ” , az biztos. Ingerlés van, a la Carte módozatban. Szívünk mélyén egy derék, nagy kondér töltött káposzta az, ami el tudna minket telíteni, oly módon, hogy delírium állapota legyen rajtunk úrrá. Majd szuszogva, Obelix méretű bendőt növesztve nyöszöröghessük, ez volt ám a gyomrozás!

Az lenne az igazi, ha nem svédasztalról válogatnánk, hanem egy étterembe betérve, a napi menüt végignyammogva azt mondhatnánk, ez az a hely, ahova életünk végéig szeretnénk visszatérni.

Ugyanaz lenne nap, mint nap az ajánlat, melyet a mi szánk íze szerint készítenének el. Tudjuk mely ételek azok, amelyekre igazán vágyunk. Nem lenne szükség további csipegetésre, sőt még a pincérnek a bárgyú vicsorgását is örömmel fogadnánk. A szervízdíjat is megtoldanánk némi extrával, mert már unjuk a legújabb grand opening-eket, a kuponakciókat, az ingyen desszertet a zaba-sor végén.

 

kaja

Naná, hogy éhesek vagyunk, de reméljük, hogy diétás az a tejszínhab!

 

Hölgyek, partedlit felkötni és tessék jókat, nadrággomb szaggatókat habzsolni. Nyugodtan falatozzuk végig ezeket a díszhímeket, de csak mértékkel, mert még a végén a konfekció utáni vásárlás csak a legvadabb álmainkban fog megjelenni. 

5+1 első mondat pasiktól, mely az utolsó is. (szavazással) Közhelyes és katasztrofális dumák, amelyekkel a pasik csajozásra vetemednek Vajon tudatában vannak a kimondott szavaknak?
5 +1 dolog, amelyeket irigylünk a pasiktól. (szavazással) Íme a lista! A férfiak ezen tulajdonságait irigyeljük leginkább!
PMÖ: Ami nyáron történik, az ott is marad! Pasik és a tökéletlen időzítés. PasiMentes Övezet: mi a helyzet akkor,ha a kezdeti románcból csupán egy szép, nyári emlék marad?
Két órás visítás, tökéletes testek: Magic Mike élőben! Chippendale vagy minőségi szórakoztatás? A látvány, melyre minden nő vágyik egy éjszaka erejéig. Nekünk is jár a móka!
Vajon rágörcsölünk a pasi-keresésre? Amikor már máson sem gondolkodunk. Valljuk be, egy idő után unalmas a szingli-élet. Adjunk minden pasinak esélyt, vagy inkább szűrjük meg a jelentkezőket?
Reggeli kávé mellé: 10 +1 szexis, magyar férfi-állat! (szavazással) Szexis magyar hírességek, akiknek a látványától megremeg a lábunk, vigyorgunk totális fogsort villantva. Mustráljunk!
Csak az egyenruha számít: katona, rendőr, tűzoltó! Miért mániája minden nőnek az uniformis? Megkérdeztük, hogy miként hat ez a kis extra fűszer egy párkapcsolatra.
Randizni vagy nem randizni? Avagy, mi tart minket vissza. Megteszi az első lépést a díszpéldány és találkát kér tőlünk, de mi mégis hezitálunk. Miért nem vágunk bele rögtön?
Múltunk pasijai, akik örökké az életünk részévé váltak. Képben maradt ex- pasik. Vajon a régi szerelmeket száműzzük az életünkből vagy inkább masírozzanak velünk tovább?