A gyermekdalok birodalma

Gyerekeknek zenét készíteni talán a legérdekesebb és legnehezebb feladat. Minden kétséget kizáróan nehezebb, mint bármilyen más korosztálynak zenélni. Régebben is voltak gyerekeknek játszó zenekarok akiket hallgattunk, énekeltünk, de sosem gondoltam bele, mi is állhat a dalok hátterében, vagy, hogy hogyan készülnek. A Pöttyös bögre együttes óvodások és kisiskolások számára kínál zenés műsort. Zenekar 2013 februárjában alakult, a nevük pedig onnan ered, hogy Csík Laci (Boci) egyik kis rokonának ez a jele az oviban.

 

,, Azóta kiderült, sok-sok emberben kellemes gyermekkori emléket ébreszt a pöttyös bögre”.

 

A zenekar tagjai : Csík László (Boci) ének, ritmushangszerek, csörgők-bőrgők, Abonyi István Zsolt kis túlzással szinte bármilyen hangszer, de jelenleg szintetizátor,Patyi Norbert dob,  és Lajkó Gábor. Gábort, a zenekar ritmusgitárosát, énekesét kértük meg, hogy válaszoljon a kérdéseinkre.

 

phoca_thumb_l_Pöttyös Bögre zenekar4

 

 Miért gyerekeknek zenélnek ?

Mert velük találkozunk a legtöbbet. A zenekarban hárman a tanári pályát választottuk hivatásként. Engem mindig megfogott az a sajátos nézőpont, ahogyan a gyerekek a világot szemlélik.

_

Mi a módszer, hogyan készül el egy dal?

A dalok általában úgy jönnek létre,hogy megírom a szöveget. Ekkor van ritmusa is és a dallam is alakulgat. Ennek végleges formába öntése közös munka eredménye.

 _

Mennyire nehéz gyermekeknek zenélni? Hiszen, ha nekik  valami nem tetszik, azonnal elkalandozik a figyelmük.

A gyerekek valóban kendőzetlenül őszinték. Próbálunk mindent megtenni, hogy bevonjuk őket is a műsorba. Együtt zenélhetnek velünk mindenféle csörgő-börgő hangszereken.

_

Mik a zenekar távlati céljai ?

Távlati céljaink között az szerepel, hogy minél többen megismerjék a dalainkat. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen néhány helyi rádióban már hallhatóak vagyunk.

 

Mi a legemlékezetesebb pillanatuk a zenekar fennállása óta?

Több dologra is szívesen emlékszem a zenekar életéből. A legnagyszerűbb, ha látjuk, hogy a gyerekek jól szórakoznak.

 

phoca_thumb_l_Pöttyös Bögre zenekar2

 

A kanapé kutya a múlté, íme Loki a szobaróka Egy hiperaktív rombológépet a lakásba? Így néznek ki Loki a róka mindennapjai!
Bajai Sportuszoda jelene és jövője Megnéztük mi a helyzet az uszoda háza táján. Lakatos Árpád az uszodavezetője válaszolt a kérdéseinkre.
Kovács Csaba: Szállodahajók érkezhetnek Bajára Hamarosan nem csak elhajózni láthatjuk majd a folyami luxushajókat.
Hosszú Katinka háborút indított (frissítve) "Számomra elfogadhatatlan, hogy az eredményeinkkel, keserves, mindennapi munkánkkal a Szövetség sajátjaként dicsekszik."
Egy újabb vírus bukkant fel, ami lopja a bankok ügyfeleinek pénzét A Tesco Bank több ezer ügyfele esett nemrégiben a kiberbűnözők áldozatául.
Aztán az “öreg hölgy” lassan letérdelt Avagy hogyan nyomták le az Európai Unió torkán a szabadkereskedelmi megállapodásnak nevezett CETA-t.
Taroltak a magyar filmesek a hétvégén Díjátadókon jutalmazták a magyar filmeket.
Folytatás a Star Academy után – Interjú Ossó Balázzsal Balázs a Star Academyben aktív munkával töltött napok után sem pihen. Elmesélte nekünk, hogy mivel telnek napjai.
Keresik az év legjobb kutyabarát innovációját! Cél, a felelős állattartás népszerűsítése és az, hogy egy új ötlettel segítsük a kutyások és kutyák hétköznapi életét.