Újabb sportparkok létesülhetnek Baján

A pénteki rendkívüli testületi ülés egyetlen napirendi pontja, hogy a város induljon-e a jó hosszú nevű “Nemzeti Szabadidős  – Egészség Sportpark Program” pályázatán. 

 

Amennyiben a képviselők az indulás mellett voksolnak és a város nyer a pályázaton, úgy 40 és 150 négyzetméter közötti szabadtéri sportparkok kerülhetnek kialakításra, lakosságszámtól függően. 

 

A Program célja, hogy “olyan közösségi terek kerüljenek az ország minél több területén kialakításra, ahol valamennyi korosztály, a fiatabbaktól kezdve az idősebbekig aktívan töltheti el a szabadidejét igényes szabadtéri létesítményekben.”

 

Baja városa a lakosságszám alapján 7 db sportpark és 2 db futókör igénylésére jogosult. 

 

 

A városi döntéshozók szabadtéri edző parkokat terveztek a Petőfi-szigetre,

a Szállásváros-Alvégi sportparkot a Bara utcára,

a Katonavárosi sportparkot a Dömötör utcára,

az Újvárosi sportparkot a Bajcsy-Zsilinkszky utcára,

a Józsefvárosi parkot a Gránátos utcára,

a Kiscsávolyi sportparkot a Csalogány utcára,

a Szentistváni parkot pedig a Jurisich utcára. 

 

 

A tervek szerint a Kiscsávolyi park kiegészül egy 400 méteres futókörrel is. 

 

A pályázat saját erőt is tartalmaz, amely a 7 db park vonatkozásában összesen 20.3 millió forint. 

 

Szabadidőparkok

Megkérdeztük: hogyan vigyázol az egészségedre? Ma van az egészség világnapja. Egyre többen ismerik fel az egészséges életmód fontosságát, de mi a helyzet Baján?
Az idén is folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja Kétszáz helyszínen lehet majd részt venni a különböző vizsgálatokon.
Megkérdeztük: Mit gondol a Hosszú Katinka-botrányról? Nemzeti hős vagy követelőző sztársportoló? A vélemények megoszlanak.
Mesterséges intelligenciájú asszisztenst akar Zuckerberg A közösségi oldal alapítója egy Facebook-posztban osztotta meg személyes gondolatait korszakalkotó ötletéről.
Invitel és a Csodalámpa: Mélykúton váltották valóra a kívánságot A kórházi szobák tereit tágítja megható találkozások során az Invitel és a Csodalámpa Alapítvány.
Amit tudni kell az Augusztus 20-i ünnepről Az egyik legrégebbi és legjelentősebb magyar ünnepnap. Összeszedtünk néhány érdekes információt az ünnep kapcsán.
I. Bajai Strandröplabda Bajnokság Élvezetes meccsek, hatalmas csaták. A Petőfi-szigeti strandröplabda pályáról tudósítottunk. Klassz program volt!
III. Veterán jármű Találkozó – Baja Élőben tudósítottunk. Események, interjúk, hangulat jelentés a Szentháromság térről.
Gyertek ki a bajai mentőállomás nyílt napjára! A legjobb rendezvény a hétvégére, kicsiknek nagyoknak egyaránt!