Online világom – Interjú Patuskával

A bajai Patuska unalmában hozta létre az online világot amit mára már több 24 000- en követnek. A hobbi óriási méreteket öltött, a videókat rengetegen nézik, szavait idézik, az utcán megállítják, még jelenlegi Angliai lakhelyén is.

 

Miért döntöttél úgy, hogy online videókat fogsz csinálni a legnagyobb videómegosztó portálra?

Eleinte unaloműzés volt. Mindig is érdekelt a videózás, régebben is csináltam már szinkron paródiát, gameplayeket, de soha nem raktam fel őket a netre. Az első videóim gameplayek voltak, amit csak páran nézték. Aztán a második videónál már alá is beszéltem, fejlesztgettem magam, egyre jobb eszközöket vettem. Mikrofonok, kamerák, zöld háttér. Aztán a rájöttem, hogy telített a gameplay piac, ezzel nem lehet nagyon előre jutni, és irányt váltottam.

 

Azt mondod, hogy unaloműzés volt, de nem mindenki videózik aki unatkozik, van benned szereplési vágy!

Igen, szerettem volna, hogy megnézzék az emberek. Úgy gondoltam van hozzá humorom, stílusom ezért kiálltam és megosztottam a néppel, kíváncsi voltam a reakciókra.

14139075_1581667168802212_2073931968_o

 

Ha le kellene írnod a csatornádat, mi az amit csinálsz, milyen jellegűek  a videóid?

Nem csak egyfajta dologgal foglalkozom, van több csatornám is. A főcsatornám a paródiákra épül, más videósok, hírességek, celebek parodizálására. A csatorna másik része pedig, a nagyon népszerű a chatroulette videók. Ez a két vonulat van, a humor a fő cél. Folyamatosan fejlesztgetek, mindig újdonságokat keresek. Emellett van egy másik csatornám, a gameplaynek. A kettőt nem akartam összekeverni, vannak nézőim, akik nem kíváncsiak a játékokra, de sokan kérték, hogy csináljak ilyen videókat is. 

 

A chatroulettek, meg a liveok nagyon sok nézőt vonzanak a gép elé. Mit gondolsz, miért szeretik ezeket?

Mert mellette megy élőben a chat, amire ha tudok válaszolok, de persze nem megy mindenre. Rengeteg dolgot szeretnének megtudni tőlem az emberek. Próbálok odafigyelni rájuk.  A videók alatti kommentekkel sajnos már nem tudok foglalkozni. Több száz jön, nem lenne elég egy nap sem, hogy válaszoljak rájuk. Dolgozok, így kevesebb időm van, mint szeretném. 

 

nyito

 

Mennyi a nézőid átlag életkora? Mit gondolsz róluk?

Van egy demográfiai elemző és ott az életkort is feltüntetik. Az átlag életkor 18- 25 éves. Ők vannak többségben, de sok a 18 alatti, elvétve vannak idősebbek is.

Szeretem őket!

Azok közé a videósok közé tartozom, akit azért néznek mert szeretik a karaktert, az embert. Vannak akiket azért néznek, mert utálják őket. Az egyetlen dolog ami zavar, hogy a legtöbb nézőm nem tudja mi a paródia fogalma. Ha kiparodizálok egy számukra kedves karaktert, akkor betámadnak, és ellenség leszek.

 

Ez a korosztály rengeteg Youtube csatornát hoz létre. Eltűntek a közösségi médiából, ide és a Snapchatre helyezik a hangsúlyt. Mit gondolsz erről? 

Mindenki szeretne szerepelni, de a tinik különösen. A fiataloknak nem ezt kellene csinálniuk. Sok a fiatal videós, 13 -14 évesek, némelyikük hatalmas nézettséggel bír.

Azért jönnek a videómegosztóra, mert nem néznek már tévét, mindent megtalálnak a videók közt, amire szükségük van. A fiatalok körében a tévé és más médiumok kora leáldozóban van. 

 

14139417_1581667505468845_1347486770_o

“…addig fogom csinálni, amíg örömet lelem benne, ilyen egyszerű a dolog.” – Patuska

 

Nem csak a videómegosztó portálon vagy jelen, van profilod a közösségi oldalon is, és más appokon is aktív vagy. Ha jól láttam mindenhol baráti hangulatú beszélgetéseket folytattok.

Persze, próbálok több lábon állni, a munka miatt kevésbé tudok aktív lenni, de próbálom fenntartani az érdeklődést. Most csináltam egy Facebook csoportot is, az oldalam mellé. A magán profilomat pedig külön kezelem a csatornától.

Vagyok én, mint magánszemély, és van a Patuska csatorna, ahol a nézők követhetik minden lépésemet.

 

Több mint 24.000 feliratkozóval már ismertnek számítasz a videósok közt. Felismernek az utcán?

Igen, sokszor felismernek. Ezzel a helyzettel a mai napig nem tudok mit kezdeni. Furcsa, hogy olyan emberek jönnek oda hozzám, akiket életemben nem láttam. Volt olyan sztory is, hogy vásároltunk egy bevárásló központban, és 6-7 fiatal álldogált a bolt előtt, ahol bent voltam. Amikor kijöttünk, ott rám raboltak, és fényképet akartak. Alapjáraton nem vagyok egy olyan ember aki megilletődik, ott nem tudtam mit kezdeni a helyzettel, de nagyon jól esett. Olyan is volt már, hogy szórakozó helyen találtak meg. Angliában a fodrász levágta a hajamat, ki akartam menni és utánam szólt, hogy: “te nem a Patuska vagy?” Na, ott nagyon meglepődtem. Szintén angliai sztory, hogy a lakótársam barátnője átment egy rokonához,aki éppen az én csatornámat nézte. A lány mondta neki, hogy én ezzel a csávóval lakom együtt. Azóta csináltunk már pár videót közösen.

 

Patuska megosztó személyiség, de elérte amit szeretett volna. A hobbiját tiszta szívvel csinálja, tehetséges benne és nagyon sokan szeretik, sok embert megnevettet nap mint nap. Saját bevallása szerint:  “addig fogom csinálni, amíg örömet lelem benne, ilyen egyszerű a dolog.”  

 

Gyertek ki a bajai mentőállomás nyílt napjára! A legjobb rendezvény a hétvégére, kicsiknek nagyoknak egyaránt!
Gálos Roland veretlen a Német Bundesligában! Ötödik mérkőzését is megnyerte a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó Se Baja sportolója!
A szépség és Lord Voldemort Mi lenne ha a Szörnyet Lord Voldemort alakítaná? Nézd meg, a trailer paródiájából kiderül!
A kanapé kutya a múlté, íme Loki a szobaróka Egy hiperaktív rombológépet a lakásba? Így néznek ki Loki a róka mindennapjai!
Kovács Csaba: Szállodahajók érkezhetnek Bajára Hamarosan nem csak elhajózni láthatjuk majd a folyami luxushajókat.
Bajáról loptak bicikliket, de elfogták őket a rendőrök Baján több helyről is loptak bicikliket az urak, de szerencsére elfogták őket a rendőrök.
Kiadni a lakást? – Na még mit nem! Minden, amit a bajai albérletpiacról tudni akarsz. Azt is kinyomoztuk, miért nehéz albérletet találni manapság Baján.
Indul a tanév, megkérdeztük mennyi az annyi? Nem olcsó az iskolakezdés. Utánanéztünk mennyit költenek a bajai szülők az iskolás gyermekeikre.
Azok a bajai kerékpárutak A kerékpáros és gyalogos közlekedés megkönnyítésének érdekében változások várhatóak a jövőben.