Nagy bajai kávézóteszt 2.0

Írta: 

Tóth Adél
Tóth Adél
 
Pálfia Petra
Pálfia Petra

 

Tavaly nagyon népszerű volt a kávézó tesztünk, kaptunk hideget és meleget egyaránt. Mindezeket összevetve idén is úgy döntöttünk, hogy ismét górcső alá vesszük a bajai kávézókat. Mindenhol ittunk egy cappuccinot, és ugyanazokat a szempontokat végigkövetve pontoztunk. A kávézók listája tavaly óta nem bővült.

táblázat2

Pontozólap: azt néztük, amire egy átlagos vendég kiváncsi

A pontok összesítése és átlagolása után íme az idei TOP 10 eredménye:

 

9.  A Vadvirág kávézó és fagyizó ízlésesen dekorált, hangulatos kis mediterrán udvarán fogyasztottuk el a cappuccinonkat, amely ízvilágát tekintve átlagosnak mondható. Sajnos nem kaptunk hozzá vizet, pedig jólesett volna a 35 fokos melegben. Cukorból csak fehér cukrot kaptunk, a keksz és a szalvéta is hiányzott. Az ár viszont teljesen rendben volt, mert 320 Ft-ot fizettünk egy cappuccinoért. A mosdó tiszta volt, de nem találtunk kéztörlőt. Ahogyan tavaly, wifijük idén sincs, netezni egy asztali gépen lehet.

VADI

Cappuccino a Vadvirágban

 

 

8. (holtverseny) Mediterrán Caffé & Bár: Ilyennel egyik helyen sem találkoztunk, de majdnem 15 percet vártunk a pincérre hiába, és inkább úgy döntöttünk saját kezünkbe vesszük az irányítást, és kikérjük a kávénkat magunk. Wifit ugyan találtunk és a wc is rendben volt, de a kávénk mellé vizet már nem kaptunk. A kávénkért 350 forintot hagytunk ott.

mediterrán

Mediterrán caffe & bár

 

8. (holtverseny) A buszmegállóra néző Mezzo Caffe & Dönerben is ittunk egy  cappuccinot. A cukrot az asztalra kaptuk cukortartóban, viszont idén sem kaptunk vizet vagy kekszet. A kávé íze intenzív volt és erős, nekünk egy kicsit keserű. A pincér kedves és mosolygós volt, gyorsan megkaptuk, amit kértünk. Az ára 330 Ft volt.  A mosdóban nem volt kéztörlő, de tiszta volt. A tavalyihoz képest előrelépő helyen wifizni is minden gond nélkül tudtunk.

mezzo

Mezzo Caffe & Döner

 

7. A Pelikán kávézóban a wifivel ellátott teraszon kényelmesen foglaltunk helyet. A hely ugyan szűkös, de a pincérünk máris szolgálatunkra állt és viszonylag gyorsan meg is érkezett a kávénk, amihez minden tartozékot kaptunk. Idén is külön dicséret a nagy pohár vízért. Itt is sajnos a wc-be és a tisztaságba tudtunk belekötni. A wc ugyan mindennel felszerelt, de tisztának nem volt nevezhető és olyan dolgok is vannak bent, amiknek egy raktárban lenne a helyük. Viszont a kávénk itt volt a legolcsóbb, 270 forintot fizettünk érte.

pelikan

Pelikán kávézó

 

6. Daniel’s Cafe & Lounge: hiába a csodálatos panoráma, azért nem visz el mindent a látvány. A pincérünk kifogástalan munkát végzett, a kávénk is teljes felszereltségű volt, ám a wc-ben akadtak problémák. Szappannal sajnos nem találkoztunk, és a tisztaság sem volt az igazi. A wifivel nem volt probléma, viszont a cappuccinonknak itt kérték meg a legjobban az árát, 400 forintot fizettünk érte.

daniels

Daniel’s Cafe & Lounge: A kávé mellé kis idézetek is járnak

 

5. A Galéria Art kávézó idén is hozta a megszokottat, ám most ez csak az ötödik helyre volt elég. A kiszolgálással nem volt probléma, a kávénk gyorsan megérkezett, ám a vizet lehagyták mellőle. A kényelemmel és a tisztasággal sem volt gondunk, és wifit is találtunk. A wc verhetetlen, mindent automatán adagolva kapunk. A kávénk 330 forintba került.

galéria

Galéria Art kávézó

 

4.  Idén az egyik legnagyobb meglepetés a Central kávézó, ahol finom cappuccinot kaptunk, cuki keksszel, és kétfajta cukorral. Bár vizet nem kaptunk hozzá, a pincér nagyon gyorsan kihozta amit kértünk és kedvességgel kárpótolt. A hely romkocsma jellege időutazás érzését keltette bennünk, de hamar hozzászoktunk. A mellékhelyiséget is rendben találtuk volt szappan és kéztörlő is. Idén már wifin is lehet netezni, ami ma már kimondottan elvárt. A tavalyihoz képest nagyot előrelépő helyen az ár nagyon baráti volt, mindössze 270 forintba került az italunk. 

centrál

Central Café

 

3.  A Mokambo kávézóban nyugodt hangulatos kis teraszon ihattuk meg a finom cappuccinonkat és egy jeges kávét. Kaptunk kekszet is, meg kétféle cukrot, viszont a víz itt sem tartozék. A kiszolgálás gyors volt, pár perc alatt megkaptuk amit kértünk. A mosdó is fel volt szerelve kéztörlővel és szappannal, és tiszta is volt. Telefonunk a wifi jelet is könnyen megtalálta. 

mokambo

Mokambo

 

2. A Garden Cafe (a leguános hely a Family Centerben) nagyon hangulatos, kulturált egyedi belső tere mellett a kiszolgálás is nagyon  rendben van. Kedvesen és gyorsan hozta ki a pincér a szokásos cappuccinonkat. Kaptunk kekszet és cukrokat, vizet sajnos itt sem. Ízre is nagyon rendben volt a napi koffein adagunk. A mosdó is kulturált, tiszta volt, szappannal és kéztörlő is ellátva. Netezni is tudtunk, a hely saját wifijével. A cappuccinoért 370 forintot fizettünk.

garden

Garden Cafe

 

Idén az első helyezett a Cash Bar lett, amellyel megvédte tavalyi győztes címét.  Amint helyet foglaltunk a teraszon máris érkezett a pincér. Nagyon rövid idő alatt az asztalunkon volt a kávé, és nem is akárhogy, csodálatos díszítéssel.  Vizet, kekszet és cukrot is kaptunk a kávénk mellé. Wifivel is szolgáltak, és a wc-t is kifogástalannak találtuk. A cappuccinonkért 350 forintot kértek el, amely igen jó ár-érték arányt képvisel.

Cash bar

Cash Bar

 

 

Nagy bajai kávézóteszt 2015 Körbejártunk néhány kávézót szeretett városunkban. Mutatjuk mi az általunk felállított ranglista.
Kovács Csaba: Szállodahajók érkezhetnek Bajára Hamarosan nem csak elhajózni láthatjuk majd a folyami luxushajókat.
Gyertek ki a bajai mentőállomás nyílt napjára! A legjobb rendezvény a hétvégére, kicsiknek nagyoknak egyaránt!
Gálos Roland veretlen a Német Bundesligában! Ötödik mérkőzését is megnyerte a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó Se Baja sportolója!
Bajáról loptak bicikliket, de elfogták őket a rendőrök Baján több helyről is loptak bicikliket az urak, de szerencsére elfogták őket a rendőrök.
Kiadni a lakást? – Na még mit nem! Minden, amit a bajai albérletpiacról tudni akarsz. Azt is kinyomoztuk, miért nehéz albérletet találni manapság Baján.
,, Appolj Bajára! – Fedezd fel a várost az okostelefonod segítségével!” Először csodálkoztunk, miért van 5 db alkalmazás. Aztán letöltöttük, és teszteltük az öt bajai turista appot.
Indul a tanév, megkérdeztük mennyi az annyi? Nem olcsó az iskolakezdés. Utánanéztünk mennyit költenek a bajai szülők az iskolás gyermekeikre.
Azok a bajai kerékpárutak A kerékpáros és gyalogos közlekedés megkönnyítésének érdekében változások várhatóak a jövőben.