“Mondtam, hogy száz méter háton bármi megtörténhet…”

“Beszéltük Shane-nel, nagy hibám volt az előfutamban és az elődöntőben is, hogy nem használtam ki a rövidpályán már jól működő kidelfinezésemet. Tudtam, hogy ez az, amit még hozzá tudok adni, ugyanakkor nem tudtam, hogy a többiek mennyit adtak ki magukból” – nyilatkozta a riói éjszakába nyúló sajtótájékoztatóján a kétszeres olimpiai bajnok, aki minden idők második legjobb idejével, 58.45 másodperccel nyerte a finálét.
Hosszú – aki a nyitónapon 400 méter vegyesen óriási világcsúccsal győzött – megjegyezte, természetesen cél volt ebben a számban is a minél jobb szereplés, de erre nem számított. “Mondtam, hogy száz méter háton bármi megtörténhet. Itt elég egy apró hiba és vége, nincs idő javítani. Ugyanakkor tudtam, hogy ha minden összejön és össze tudom rakni az úszásomat, akkor érem lehet, de nem gondoltam, hogy arany.”

 

A 27 éves magyar versenyző elmondta, mindkét győzelme különleges számára. “Mindennek megvan a maga szépsége, a 400 méter vegyes győzelmem olyan volt, amiről álmodtam is. Milyen jó is lenne, ha ötven méterrel a vége előtt már olimpiai bajnoknak lehet mondani valakit, mint Egerszegi Krisztinát. Viszont azért ez is nagyon érdekes, amikor a végén kell izgulni picit.”
Hosszú a következő versenynapon a 200 méter pillangó előcsatározásaiban szerepel, majd az esti programban várhatóan az elődöntőben, valamint – biztosan – a 200 méter vegyes fináléjában áll rajthoz. Utóbbiban világbajnok és világcsúcstartó. Megjegyezte, majd még átbeszélik a programot, hiszen ma nem volt egyszerű dolga a 100 méter hát döntője után a 200 méter vegyes elődöntőjében, ahol a második időt megszerezve jutott tovább.
Hosszú – aki kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy még bőven van benne tartalék – a magyar úszósport 27., Rióban pedig Szász Emese sikere után a magyar küldöttség második és harmadik aranyérmét szerezte meg.

 

MTI
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Három nap, 2 Magyar arany – közben verset írtak Hosszú Katinkáról "Megy e lány, mint a torpedó, A lába előtt hever egész Rio..." - verselték Katinka oldalán a szurkolók. (+VIDEÓ)
Gyurta Dani címvédésre készül Rióban Vásárhelyi edzőtáborán beszélgettünk az olimpiai bajnokkal, felkészülésről, magánéletről, példaképekről. 
FRISSÍTVE: Katinka 8 fokos jégfürdőben mesélt, milyen volt a verseny Megállíthatatlan! Hosszú Katinka 400m vegyes után, 200m háton is Európa-bajnok! (+videó)
“Szeretjük a vitát” – interjú Tarnai Zoltán főszerkesztővel Két évesek lettünk. Ha lehet hagyományról beszélni, akkor ilyenkor hagyományosan akasztjuk a hóhért.
Itt a Városi gyermeknap programja Május 29-én, vasárnap a Petőfi-szigeti Ifjúsági szálló és Kemping ad otthont a rendezvényeknek. És még az idő is jó lesz!
Egy jó nagy gyomrost vitt be az Uber (+Videó) A tünti nem jött be, de mást egyelőre nem tudtak kitalálni a taxisok. Közben meg döntenek a parlamentben.
Cukorbetegek figyelem! Változás jön a jelölési rendszerben Megszűnik a „diabetikus”, „cukorbetegek is fogyaszthatják” és a narancssárga kör jelölés is.
Vereczkei Zsolt készülhet a riói olimpiára A bajai úszó a hetedik paralimpiájára készülhet, ez rekord a magyar parasport történetében
Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló a Forbes szerint Cseh Lászlót és Michelisz Norbertet is megelőzi Katinka a magazin márciusi listáján.