Augusztus 8.: az ökológiai “túllövés” napja

Ismét többet használtunk éves szinten a rendelkezésünkre álló, természet adta készletekből. Idén – a tavalyihoz képest – 5 nappal előbb jött a ,,túllövés napja”, így a természet innentől kezdve a jövő éves készleteit hitelezi az emberiségnek. A fogyasztást figyelembe véve már 1,8 Földre lenne szükségünk, hogy ne legyünk mínuszban. 

re.jsx

Ez az oka annak, hogy gyakoriak a hőségriadók, az időjárás szélsőséges és extrém, a világban fogy az ivóvíz készlet. Sajnos, ehhez a magyarok is bőven hozzájárulnak.

Egy átlag magyar 2,8 globális hektár ökológiai lábnyoma jóval több a megengedett 1,72 globális hektárhoz képest. A magyar lakosság 10%-kal többet fogyaszt négyzetméterenként az Európai Uniós átlagnál!

Ennek jelentős része háztartási energia. A Knauf Insulation szakértői szerint a házak hőszigetelése kulcsfontosságú, a megfelelő szigetelés előrelépés lenne a környezetvédelemnek, és a számlák is csökkennének.

Eredményesek csak úgy tudunk lenni, ha mindenki tesz lépéseket, bármilyen kicsi legyen is az. A klímahasználat növeli az üvegházhatást okozó CO2 kibocsátás mértékét. Ha a lakás hőmérsékletét 2°C-kal alacsonyabbra állítanánk télen és ugyanennyivel magasabbra nyáron, 1 tonnával kevesebb CO2-t bocsátanánk ki évente. Gondoljunk bele, mennyit jelentene ez az egy kis lépés, ha mindenki megtenné, és mennyivel többet is tehetnénk még!

Szarvaslesen A szarvasbőgés témakörét boncolgattuk, mi az, amit laikusként tudnunk kell, mielőtt az erdőbe rohanunk szarvast lesni.
Veszélyzónában vagyunk a szívférgesség tekintetében A szívférges kutyák száma nőtt az Alföldön. Ennek okait kutatta a Nébih Állategészségügyi és Diagnosztikai Igazgatósága.
Cicák és kutyák együtt kerestek gazdit A két bajai állatmentő csoport kéz a kézben keresett gazdát az árva kutyáinak és cicáinak az Örökbefogadó Napon.
Halfőzőre készül a Város Már csak néhány nap.
Bajaiak az EB-n: Az éjjel soha nem érhet véget "Ilyen messze otthontól, ennyi magyart látni, és közösen drukkolni, óriási élmény volt."- Bajaiak meséltek élményeikről.
Kezdd a hetet utazással – ezt látnod kell! Az Emirates és a Boing közös site-ja csodálatos helyekre visz el. De most komolyan, ezt a földet pusztítjuk nap mint nap?
A rommá játszott karácsonyi dalok helyett válaszd ezeket! Az ,,All I want for christmas is you" és a ,,Last christmas" hallatán kitépnéd a hajad? Akkor ez Neked szól!
Külföldi nyaralás – Listáztuk a folyamatot: Eu kártya, biztosítás Hello Világ, jövök! - majd ha már elintéztem mindent. Ha külföldre utazol nyaralni, van pár feladatod előtte!
Árakat feltüntetni? Na még mit nem! Egyre több az átvert, megtévesztett vásárló. Összegyűjtöttünk pár esetet arról, hogyan is vernek át minket vásárláskor.