Hol buliztok bajaiak?

Vendégeink éreztek az ország másik részéről, ahogy az lenni szokott a halászlé és a nagy délutáni strandolás után, megkérdezték, hogy este hová megyünk bulizni? A kérdés mindig fejtörést okoz sajnos, mert nem sok lehetőségünk van Baján, sőt vonzáskörzetében sem dúskálunk a lehetőségekben.

Elég sokat kell utaznunk egy jó bulihoz, pláne ha a zenei stílusok közt is válogatni akarunk. 

danceparty

 

Pár évvel ezelőtt még jóval több kifejezetten szórakozó hely közül tudtunk válogatni,  ott volt a Pub, a Kagyló, a Szikla, a Secret stb. Emellett még számtalan kisebb önálló estés hely volt, aminek a zenei kínálata különbözött, az is megvolt melyik korosztály hová járt. Bevallom, mi sosem jártunk Baján bulizni, évente pár alkalommal mindössze, egy-két nagyobb buliba mentünk el. Mégis a ritka alkalmak közt volt olyan, hogy két jó buli is volt, és gondolkoztunk, melyikre is menjünk.

 

Sokat utaztunk a környező városokba és falvakba bulizni például Kecelre a Koronába, Kiskunhalasra a Dtd-be, Szegedre a Singbe, Soundra, Szin-re, Efottra, Budapestre és így tovább. Aztán sok bajaival lehetett összefutni Sükösdön a Kaméleonban is, vagy bármelyik működő környékbeli clubban. Mára elég gyászos lett a helyzet. Nem minden fiatal teheti meg, hogy bulizni utazgasson, és már nagyon nincs is hová a fent említett helyek szinte mind bezártak. 

20160731_150431

Az egykor szebb napokat is megélt Szikla sörkert jelenlegi állapota

 

Az egyetlen hely ami kifejezetten szórakozóhely minőségében talpon maradt Baján a Vol1.

Adta magát a kérdés, hogy megnézzük hová megy egy bajai fiatal.

A többség a házibulikat választja, ilyenkor nyáron még könnyedén megoldható is. Általában nyaralókba szervezik, a Vén-Dunán, vagy a Pandúrszigeten, vagy egyéb más helyeken, ha lehet szülőmentes övezetben. Vannak, akik nem is járnának zenés helyekre, inkább csak iszogatnak valamilyen kocsmában, a lényeg, hogy együtt legyenek a barátaikkal.  Aztán van egy szintén iszogatós réteg, aki valamelyik partszakaszon, vagy a Dunán poharazgat barátaival.  A többiek mennek a Vol1-be. Helyi szinten körülbelül ezek a lehetőségek vannak.

 

Persze akadnak olyanok is, akik lejárnak Siófokra, a nagyobb bulikba, vagy Kecskemétre, Pestre mennek. Esetleg Szelídre, vagy Kunfehértóra. Ilyenkor általában az egyik haverjuknak van valamilyen családi nyaralója, ahol indokolatlanul sokan alszanak egy ilyen esemény alkalmával. Persze az utazgatás sok pénzbe kerül, költeni kell az útiköltségre belépőkre, italra, stb. A legtöbb fiatal diákmunkák hiányában kimarad ebből. 

 

Elég korlátozottak a lehetőségek, de a bulizós réteg is megcsappant, egyre kevesebben vannak, és úgy tűnik egyelőre a nyári programok és a fesztiválok, beülős helyek, a koncertek, tánc estek meg a jó idő kedvez a vigadni vágyóknak, és a lehetőségekhez mérten aki akar, az tud szórakozni. Reméljük a fiatalok a közeljövőben ismét több szórakozóhely közül tudnak majd válogatni a környéken, és a városban is.

Az alkohol és a nők barátsága A nők alkoholfogyasztási kultúrája manapság már egyáltalán nem tér el a férfiakétól.
Baja ökölvívói nem pihennek! Gálos Tamás számolt be a Mogyi Felsővarosi Ökölvívó Se Baja újabb sikereiről.
Frissítve: Ismét eljött a Motoros Mikulás (+videó) Idén is motoron érkezett a jótékonykodó, nagy szakállú Télapó bácsi.
Nagyon akarják Baján a mozit! Jelenleg a legtöbben mozit szeretnének Bajára, az egyik bank internetes felmérése alapján.
,, Appolj Bajára! – Fedezd fel a várost az okostelefonod segítségével!” Először csodálkoztunk, miért van 5 db alkalmazás. Aztán letöltöttük, és teszteltük az öt bajai turista appot.
Hasít a Pokémon Go Baján Beszippantott minket is a virtuális valóság láz. Baján indultunk pokémon vadászatra a belvárosban.
Gyertek ki a bajai mentőállomás nyílt napjára! A legjobb rendezvény a hétvégére, kicsiknek nagyoknak egyaránt!
A rockereknek is kedvez az idei Efott Nem bírta visszafogni magát a fesztiválra látogató VOLBEAT
A hordozható zeneszerszámaink evolúciója Nosztalgiázz velünk! A hordozható zene-kütyüjeink történetét idéztük fel, a Sokol rádiótól egészen az okostelóig.