Azok a bajai kerékpárutak

Egy előterjesztés szerint, Baja Képviselő-testületének, holnapi 2016. augusztus 26-i ülésén ismét előkerül a kerékpárutak kérdése.

 

Az illetékesek korábban felmérték a kerékpárutak állapotát és számba vették az úthibákat. A Szegedi úton, az Újvárosban, és a Dózsa György úti szakaszokon a “balesetveszélyes hibák” javítása 2016. október végéig várható.

 

Visszatérő téma a biciklis és gyalogos forgalom szétválasztása is. A szétválasztás kérdése is szerepel a testületi ülés anyagában. 

 

A városban több helyen megjelentek már a felfestett jelzések a bicikli utakon, de még újabb felfestések várhatóak a jövőben. A cél a belváros kerékpáros és gyalogos forgalmának biztonságos elválasztása. A Vörösmarty, a Bajcsy-Zsilinszky és Kazinczy utcában, a Tóth Kálmán téren és az Eötvös utcában lehetnek még festett piktogramok.

 

Külföldön is számos megoldást eszközöltek a bringa utak elszeparálására. Angliában esetenként oszlopokat, és felfestést is használtak, az autókat pedig korláttal választják el a gyalogos és kerékpáros közlekedéstől.

Angliában oszlopokat is, és felfestést is használtak.

Amerika a bicikliutak királya. Számos variációt találhatunk itt is az oszlopos leválasztástól a felfestésig. Néhány példa :

Portland

Portland

 

Oszlopokkal leválasztott bringa út, szintén Amerikában.

Oszlopokkal leválasztott bringa út, szintén Amerikában.

 

tokio2

Tokió: felfestés és oszlop

 

Bajáról loptak bicikliket, de elfogták őket a rendőrök Baján több helyről is loptak bicikliket az urak, de szerencsére elfogták őket a rendőrök.
Fekete a víz folyik a csapból Baján A kedd esti órákban meglepetés érhette a fürdeni vágyó bajaiakat, sötét elszíneződött víz folyt a városban több helyen .
Gyertek ki a bajai mentőállomás nyílt napjára! A legjobb rendezvény a hétvégére, kicsiknek nagyoknak egyaránt!
Gálos Roland veretlen a Német Bundesligában! Ötödik mérkőzését is megnyerte a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó Se Baja sportolója!
Kovács Csaba: Szállodahajók érkezhetnek Bajára Hamarosan nem csak elhajózni láthatjuk majd a folyami luxushajókat.
Egy újabb vírus bukkant fel, ami lopja a bankok ügyfeleinek pénzét A Tesco Bank több ezer ügyfele esett nemrégiben a kiberbűnözők áldozatául.
Taroltak a magyar filmesek a hétvégén Díjátadókon jutalmazták a magyar filmeket.
Paintballra fel! Akciós lövöldözésre invitál az öt éves Maxim Paintball.
Körözés alatt állt a csávolyi gyanúsított Hamis külföldi okmányok, kábítószert és fegyver is, volt a 42 éves körözött férfi csávolyi tartózkodási helyén .