Hasít a Pokémon Go Baján

Hatalmasat robbant a Pokémon Go láz az egész világon. Pár nap alatt akkorát szólt az app megjelenése, hogy minden elképzelhető rekordot megdöntöttek. Muszáj volt nekünk is megszerezni.

pokemon_go_photo.0.0

Egy olyan virtuális valóságra épülő játékról van szó, amiben ténylegesen fizikálisan is el kell látogatnunk a helyszínekre, hogy fejlődni tudjunk. Eleinte gyűjtögetnünk kell különböző dolgokat, ezáltal fejlődik a karakterünk. Gyűjtőpontok létező valóságos emlékművek, vagy szobrok, stb, lehetnek, ezeket térképen jelölve láthatjuk. A cél az összes Pokémon összegyűjtése, és ütőképes pokémon mesterré válni, amihez harcokon keresztül vezet az út. 

 

Nem vagyunk nagy játék guruk, de azonnal beszippantott. A virtuális (kiterjesztett) valóság egyértelmű győzelmet aratott felettünk. Értsd, Baja egy kisváros, de a kora esti órákban ha kikeveredünk a Béke térre, az oda vezető úton, a kék pontokon gyűjtögethetünk és befoghatunk pár Pokémont.  A telefonból felnézve azt tapasztaltuk, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, akik zombi módjára keresik a kis szörnyeket. Kb 3 percenként váltottuk egymást a vadászat helyszíneken, mint például a sétáló utca vagy a Szentháromság szobor, ahol emberek állták körbe a szobrot, hogy megszerezhessék az ott ólálkodó Pokémont.  

kép 2

Pokémon vadászat a bajai sétáló utcában

 

Tény, hogy a játék szinte azonnal függővé tesz. A “megszállt” emberek klánokat keresnek, és igény szerint alakult egy csoport is a legnagyobb közösségi portálon.

Van egyfajta közösség kovácsoló ereje is, kialakul kommunikáció a játékosok közt.

A másik pozitív oldala egyértelműen a mozgás. Menni kell, vagy bringázni, különben nem tudsz fejlődni, megismerhetünk olyan nevezetességeket is belőle, amit addig nem is tudtunk, hogy ott  vannak.

 

Negatívumként felhozható, hogy sok felhasználó panaszkodott már, hogy néha nem érhető el a szerver, ezt mi is tapasztaltuk, megint csak a játék addiktivitását bizonyítja az ilyenkor felerősödő agresszió amely jó magyar cifra káromkodásban ölthet testet.

 

Másik nagy negatívumként említhetjük, hogy a magyar mobilnet nagyon kevés még az ilyen játékokhoz, mind lefedettség mind sebesség tekintetében. Mindezeket összevetve, még mindig rajta vagyunk. Próbáljátok ki, nagyon jó móka, keressétek fel a csoportokat tanácsokért, lépjetek be klánokba. 

 

A veszélyeket szem előtt tartva józan keretek közt játszatok! 

 

Pokémon Baja facebook csoport

pokemonface

 

Baja ökölvívói nem pihennek! Gálos Tamás számolt be a Mogyi Felsővarosi Ökölvívó Se Baja újabb sikereiről.
Frissítve: Ismét eljött a Motoros Mikulás (+videó) Idén is motoron érkezett a jótékonykodó, nagy szakállú Télapó bácsi.
Nagyon akarják Baján a mozit! Jelenleg a legtöbben mozit szeretnének Bajára, az egyik bank internetes felmérése alapján.
,, Appolj Bajára! – Fedezd fel a várost az okostelefonod segítségével!” Először csodálkoztunk, miért van 5 db alkalmazás. Aztán letöltöttük, és teszteltük az öt bajai turista appot.
Hol buliztok bajaiak? Megnéztük, hogy Baján ki hová járt bulizni. Sok szórakozóhely lett az enyészeté az utóbbi években.
Gyertek ki a bajai mentőállomás nyílt napjára! A legjobb rendezvény a hétvégére, kicsiknek nagyoknak egyaránt!
A hordozható zeneszerszámaink evolúciója Nosztalgiázz velünk! A hordozható zene-kütyüjeink történetét idéztük fel, a Sokol rádiótól egészen az okostelóig.
Az alkohol és a nők barátsága A nők alkoholfogyasztási kultúrája manapság már egyáltalán nem tér el a férfiakétól.
Múlt idéző Pc játékok Ezzel játszottunk régen: A számítógépes játékok útja, a Commodore 64-fől a Windows 98-ig.