Újra dobog a magyar foci szív

Furcsa élmény Európa Bajnokságon Magyar meccset nézni. Az elmúlt években, évtizedekben mindig az erkölcsi győzelem volt a mienk, de ezt sajnos gólra játsszák. Ennek megfelelően veszítettünk is mindig. Persze az ember mindig megnézte a nemzeti 11 aktuális csatáját, és mindig azzal a kínzó érzéssel hajtotta álomra a fejét a meccs után, hogy azt kellett megállapítania, hogy ez most sem lett jobb. 

 

A szakértők mindig elmondták, hogy az volt a probléma, hogy nem rúgtunk elég gólt, illetve hogy az ellenfél mindig többet rúgott, legalább eggyel.  

 

Jöttek mentek a szövetségi kapitányok, de igazából semmi sem változott, csak az éppen aktuális kapitány lett gazdagabb, nem is kevéssel. 

 

Aztán egyszer csak megváltozott minden. Az olyan focihoz nem igazán értő is, mint én, a Dárdai Pál irányítása alatt kovácsolódott csapat játékánál egyszer csak azt vette észre, hogy egyre lelkesebben szurkol, egyre jobban élvezi a meccseket. Egyre jobb érzés focimeccset nézve magyarnak lenni. 

 

Bernd Storck pedig hál’ Istennek folytatta Dárdai munkáját. Az Eb-n szereplő Magyarokat jó nézni. Az osztrák meccsen is kiváló teljesítményt nyújtottak, de az Izland elleni 1:1 számomra többet jelentett. Korábban, ha az ellenfél vezetett, gyakorlatilag már le is jöhettek volna a pályáról, amit viszont az Izland elleni meccsen láthattunk, az fantasztikus volt. Oroszlánként küzdöttek, ami meg is hozta az eredményt. Fantasztikus volt látni! Valami olyan belső büszkeséget érezhettünk, amit régóta nem. 

 

Aztán olvastam, hogy vannak olyanok, akik nem szurkolnak a válogatottnak, sőt örülnek a vesztes meccseknek, mert ha győzünk, azzal Orbán Vityának van igaza. Nem akartam elhinni, hogy van olyan hülye, aki tényleg belesétál ekkor pofonba. És van. 

 

Liberális megmondóemberek okádják a mérget, és mondják meg a tutit, miért nem lesz itt igazi foci, és miért baj, ha nyer a Magyar csapat. És amúgy meg minden szar, a válogatott és az edzőink is. 

 

Igen, lehet vitatkozni azon, hogy kellenek-e a stadionok, lehet vitatkozni politikai döntéseken, lehet szeretni vagy nem szeretni a kormányt. De a Magyar Csapatnak szurkolni kötelező. Miért? Mert a közös cél, a nemzeti 11 győzelme, és az azért való szurkolás része egy nemzet identitásának.  A megmaradt szocialista és liberális ellenzékkel pont az a baj, hogy képtelenek elszakadni a világ Fidesz – Mszp alapon történő értelmezésétől, és amíg ez így marad, addig a saját családjuk közül sem mindenki fog rájuk szavazni. Pedig láttuk, hogy a demokrácia rendszerében szükség van (lenne) egy hatékony ellenzékre. De az nincs. 

 

Pedig a nemzeti válogatott meccsei pont az a terep, ahol nincsenek pártlogók, nincsenek oldalak. A gólnak ugyanúgy örül egy Mszp szavazó, mint az, aki a Fideszre, az Lmp-re vagy a Jobbikra adta a voksát. Ezt értsétek már meg kedves liberális felebarátaink.

 

Hajrá Magyar Válogatott!

 

Válóper: sírnak a liberálisok A kapcsolat kiüresedett, az életközösség helyreállítására már nincs remény. Gondolatok a Vasárnapi kávézóban.
Vasárnapi kávézó – Kossuth-díjból közgyűlölet Szólásszabadság, vagy gyűlöletbeszéd? Ákos egy egész ország érzelmeire hatott néhány mondattal.
Vasárnapi kávézó: Európa háborúban. Ami eddig történt… Ha csak egy összefoglalót olvasol a héten, ez legyen az. Röviden: hogyan jutott ekkora bajba Európa, és hol állunk most.
Vasárnapi kávézó: A megvalósíthatatlan egészséges táplálkozás Jó lenne még látni a gyereket érettségizni? Leszoksz a cigiről, leteszed a töményet. Na, onnan jön az igazi szívás...
Vasárnapi kávézó: Tanuljunk oroszul (ismét) Gondolatok az "Olajfegyver és globális uralmi rend" című könyv olvasónaplójához. Ha érdekel a világpolitika, olvasd el!
Nekünk, Magyaroknak van mire emlékeznünk Beszéd, vers, furulya, beszéd, énekkar, beszéd. Reform kell a megemlékezésekben, mert a történelmünk sokkal izgalmasabb.
Vasárnapi kávézó: A 10 millió fotós országa Előbb utóbb az összes helyet elfoglalják a neten, ahonnan tanulni lehetne. Igen, ők a "photografis" lájkhuszárok.
Vasárnapi kávézó: Így lopták szét az országot – Videó A Vasárnapi kávézóban a rendszerváltás körüli időkre emlékezünk, avagy Alibaba és a k..va sok rabló.
Vasárnapi kávézó: Itt az esély a nemzet számára Nemrég csináltunk két "baby boomot", most itt a lehetőség a harmadikra. A liberálisoknak persze ez sem tetszik.